BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kar geliyor! Sıcaklık 12 derece birden düşecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sıcaklıkların 12 derece birden düşerek mevsim normallerinin altına ineceğini açıkladı. Doğu Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz'de de şiddetli kar yağışı bekleniyor. 

01 Aralık 2021 08:54
Kar geliyor! Sıcaklık 12 derece birden düşecek

Türkiye, geçtiğimiz 2 gün boyunca şiddetli fırtına felaketini yaşadı. Fırtına yerini kara bırakıyor.  Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika kar ve karla karışık yağmur uyarısı yaptı. Konya, Karaman, Aksaray, Niğde, Kayseri ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Doğu Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz'de de şiddetli kar görülecek.

Meteoroloji, "Ülkemiz genelinde hissedilir derecede (4 ila 12 derece) azalacağı, genellikle mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor" açıklamasında bulundu.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Beklenen yağışların Hatay'ın kuzeyi ve kıyı kesimleri ile Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli (30-60 kg/m2), Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli (40-75 Kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in 900-1000 metre ve üzeri rakımlı yerlerinde kuvvetli rüzgarla birlikte tipi şeklinde kuvvetli ve yoğun kar (15-40 cm) şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Akşam saatlerine kadar Van, Hakkari, Bitlis, Muş, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli yer yer hamleli fırtına (50-75 km/saat), yüksek kesimlerde hamleli kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.