BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kocaeli’nin asbest tehlikesi haritası yayınlandı

Asbest Söküm Uzmanları Derneği (ASUD) Kocaeli’nin asbest tehlike haritasını yayınladı.  

24 Haziran 2021 15:38
Kocaeli’nin asbest tehlikesi haritası yayınlandı

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Uluslararası Kanser Araştırma Merkezinin ‘Kanserojen Maddeler’ listesinde 1. sırada yer alan asbeste karşı çalışmalar yürüten Asbest Söküm Uzmanları Derneği, Kocaeli’nde araştırma yaptı.

 Bu araştırmalar sonucu Kocaeli’nde bulunan 12 ilçenin tamamının yüksek riskli olduğunu ifade etti.  Türkiye’de ki tüm İllerin asbest risk haritalarını oluşturmaya başlayan ASUD “Kocaeli için kötü bir tablo göründüğünü tespit etti. 

ASUD Başkanı Mehmet Şeyhmuz Ensari “Asbest ile ilgili denetimler Kocaeli’nde yapılmamaktadır. Özellikle bina yıkımlarında oluşan asbest riski toplumu tehdit ediyor. Binalardan asbest numunesi alınmadan bina yıkımları yapılıyor. Bu şekilde toplumun kanser olma riski artmaktadır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.