BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Suç dosyası kabarık sert adama 6 yıl hapis cezası

Kocaeli’de sert adam lakabıyla geniş bir kesim tarafından tanınan ve suç dosyası oldukça kabarık olan Alpaslan İstiklal Vural, Kartepe kayak merkezi yolunda bulunan ahşap restoranın yakılarak kundaklanması ile ilgili açılan davada 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

16 Şubat 2021 19:29
Suç dosyası kabarık sert adama 6 yıl hapis cezası

MAFYA DEĞİL, SERT ADAM
 
Kendisine mafya diyenlere tepki gösteren Alpaslan İstiklal Vural, ‘mafya uyuşturucu, kadın, silah satar. Kabadayılık delikanlılıktır ve delikanlıların da öyle şeylerle işi olmaz’ dedi.
 
HAKİM KARŞISINA ÇIKTI
 
2016 yılında Kartepe Maşukiye kayak merkezine giden yol üzerinde faaliyet gösteren ahşap restoranın yakılarak kundaklanmasıyla ilgili açılan ve Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada yargılanan Alpaslan İstiklal Vural ile adamları bugün bir kez daha hakim karşısına çıktılar. Mahkeme heyeti Alpaslan İstiklal Vural’ın 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Aynı davada yargılanan 12 kişi de 3 ila 5 yıl arasında değişen hapis cezalarıyla cezalandırıldılar.
 
SUÇLAMALAR VE NEDENLERİ
 
Alpaslan İstiklal Vural’ın suç kaydı kabarık. Erzurum’da birçok darp ve yaralama. Alaattin Akbaba isimli şahsın darp yoluyla öldürülmesine sebebiyet vermek, İstanbul’da tefecilik, Kapalı Çarşı’da, İzmir’de ve Antalya’da kuyumculuk yapan kişiyi Ulusoy otobüsünden zorla kaçırılıp gasp edilmesini gerçekleştiren çeteyi kurup yönetmek.
 
ÜNLÜ GAZETECİ SAVAŞ AY
 
Alpaslan İstiklal Vural’ın aranmaya başladığı dönemlerde birçok yaralama ve cinayet soruşturmasında da ismi geçmişti. O dönemlerde ulusal düzeyde yayın yapan Kanal 6 ve ünlü gazeteci merhum Savaş Ay’ın günlerce dikkat çeken haberlere imza atması polisleri harekeye geçirmiş ve özel ekip kurularak Alpaslan İstiklal Vural, Yenidoğan Dostluk sitesinde yurt dışına kaçacağı ihbarını alan emniyetin baskınından yanına bir rehine alarak yaralı olarak kaçmıştı.
 
PARÇALANARAK ÖLDÜRTME
 
Vural’ın yine arandığı süre zarfında birçok gasp yaralama olaylarında da ismi geçmişti. Yakalandıktan sonra İstanbul Bayrampaşa cezaevine götürülen Alpaslan İstiklal Vural burada aylar sonra B12 koğuşunun mümessili olmuş, 400 kişilik koğuşta da 5 çocuk istismarı ile tecavüz suçlusunu vahşice organları parçalanarak öldürülme olayından da azmettirmek ve işlemek suçundan yargılansa da, olayı başkalarının üstlenmesi sonucu delil yetersizliğinden hakkındaki dava düşmüştü.
 
İZMİT’TE DE DOSYASI KABARIK
 
Yine İzmit’te de örgüt kurup yönetmek suçlarından hakkında birçok dava açılan Alpaslan İstiklal Vural’ın darp ve yaralama suçlarını da işlediği emniyet kayıtlarında yer aldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.