BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Vakalar düştü deseler inanmam

Prof. Dr. Esin Şenol Habertürk canlı yayınından iktidarın korona virüs önlemi olarak getirdiği hafta sornu yasaklarının hiçbir işe yaramayacağını dile getirdi. Şenol, “Siz bana iki hafta sonra deseniz ki yüzde 50 azalma var, ben bunu inandırıcı bulmam” ifadelerini kullandı.  

13 Aralık 2020 11:55
Vakalar düştü deseler inanmam

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Esin Şenol, Habertürk’te Oylum Talu’nun sorularını yanıtladı.Şenol, korona virüs tedbirleri kapsamında getirilen hafta sonu yasaklarını değerlendiren Şenol, sadece hafta sonu uygulanan yasakların hiçbir işe yaramayacağını savundu.Vatandaşların hafta için korona virüsü kapabileceği yerlerde dolaşıp hafta sonu evinde kapalı kalmasının bir etkisi olmayacağını ifade eden Prof. Dr. Şenol, şöyle konuştu:
 
"Virüs kapacağınız yerlere gidip geliyorsunuz, iş yerleri sonra 5 günlük kuluçka süresi sonunda eve geliyorsunuz. Ev içi bulaşma Türkiye’de çok önemli. Kimse ayrı odalar, tuvalet ve banyolarda yaşamıyor. Bunu biliyoruz. Hiç kısıtlama olmamasından daha iyi mi? Hayır değil. Virüsün serbest dolaşımda bulunduğu her yere giriyoruz. Hafta sonu hastalanınca göz görünmüyoruz sisteme düşmüyoruz sadece." 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.