BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Vaka sayısı artabilir!

Normalleşme planı ile korona nedeniyle uygulanan kısıtlamaların kaldırılması vatandaşlarda gevşemeye neden oldu. Sağlık Bakanlığı ile Bilim Kurulu bu gevşemeye neden olan 3 yanlış bilgiye dikkat çekti. Kurula göre, virüsün hastalık yapma yeteneğinin azaldığı, sıcak havanın bulaşmayı azalttığı ve salgının bittiği görüşü vatandaşlarda gevşemeye neden oluyor.  

09 Haziran 2020 06:57
Vaka sayısı artabilir!

Sağlık Bakanlığı ile Bilim Kurulu, vatandaşların maske ve mesafe kuralına uymamasında '3 yanlış bilginin' etkili olduğu görüşünde. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun bayramdan sonraki haftalarda günlük vakaların 500 civarında olacağına ilişkin hesabı tutmadı.
 
Halen 800-900 bandında olan günlük vakaların, hesaplamalarda yüzde 40’lık bir sapmaya denk geldiği belirtiliyor.Hürriyet gazetesinin haberine göre hükümette yapılan değerlendirmelerde, normalleşmeyle ilgili atılan adımlarda, geri gidilmesi yerine kurallara uyulmasının sağlanması yönünde görüş oluştuğu ifade ediliyor.
 
ETKİSİ AZALMADI
 
Verilen bilgilere göre korona virüsün etkisinin azaldığına dair hiçbir bilimsel makale bulunmuyor.Vatandaşlar üç konudaki yanlış algı nedeniyle kurallara uymuyor. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.