Söz konusu projenin kapanış toplantısı; Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş, Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Yücel, Genel Sekreter Av. Arb. Çağrı Solak ile firma temsilcileri ve uzmanların katılımıyla gerçekleştirildi.
İşte aynı konuyla ilgili Gebze Ticaret Odası adına yapılan açıklamanın içeriği şöyle:
Bu toplantı yalnızca bir kapanış değil, bölge sanayimizin küresel rekabete hazırlanacağı yeni dönemin başlangıcı olmuştur.
Proje kapsamında gerçekleştirilen saha çalışmaları, firma ziyaretleri ve analizler sonucunda; sektörün gelişim alanları net şekilde ortaya konulmuş, firmalarımızı uluslararası pazarlara taşıyacak yol haritası oluşturulmuştur. Elde edilen bulgular, bölgemizin güçlü üretim altyapısını ve yüksek potansiyelini ortaya koyarken; bu potansiyelin küresel ölçekte daha etkin değerlendirilmesi için planlı ve koordineli hareket etmenin gerekliliğini göstermiştir.
.gif)
Çalışmalar kapsamında;
İhracat stratejileri
Hedef pazar analizi
Dijitalleşme
Sürdürülebilirlik ve karbon uyumu
Kurumsal büyüme ve rekabet gücü
başlıklarında firmalarımızın gelişimini destekleyecek uygulama alanları belirlenmiştir.
Bu kapsamda, Türkiye’de örnek gösterilecek yeni nesil UR-GE modeli hayata geçirilmektedir.
Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Abdurrahman Aslantaş, yaptığı konuşmada; ihtiyaç analizi sürecinin projenin en kritik aşamalarından biri olduğunu ifade ederek, bundan sonraki sürecin firmaların ihracat kapasitesini artıracak somut adımlarla şekilleneceğini belirtti. Aslantaş ayrıca, UR-GE Projesi’nin firmaları yalnızca mevcut pazarlarda büyüten değil, aynı zamanda yeni pazarlara açılmalarını sağlayan stratejik bir dönüşüm süreci olduğunu vurguladı.
Önümüzdeki süreçte eğitim programları, ortak danışmanlık faaliyetleri ve yurtdışı ticaret heyetleri ile firmalarımızın rekabet gücünü artıracak çalışmalar hayata geçirilecektir.
Projemiz ile; firmalarımızın sürdürülebilir bir ihracat yapısına kavuşmasını sağlamak ve Gebze’yi üretimde olduğu gibi ihracatta da güçlü merkezlerden biri haline getirmek hedeflenmektedir. Sürece katkı sunan tüm firmalarımıza teşekkür ederiz.
İtalyan yazarın oyunu Gebze’de sahnelendi
İzmit’in en güzel manzarasında 250 TL’ye kahvaltı keyfi
Erdoğan yaptırıyorsa çok daha kötü
Başkan robotla oynadı!







