banner741

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kent Lokantası’ndan sonra Kent Berberi de gelir mi?

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi'nin hayata geçirdiği ve Türkiye'de bir ilk olan "Kent Berberi" projesi, Kocaeli'deki fahiş berber fiyatları karşısında vatandaşa umut oldu. 

03 Kasım 2025 12:02
Kent Lokantası’ndan sonra Kent Berberi de gelir mi?

Yılbaşına kadar ücretsiz, 2026'da ise sembolik 100 TL olacak bu hizmet, Kocaeli'de 500 TL'yi aşan tıraş ücretlerine karşı piyasa dengeleme potansiyeliyle gündemin bir numaralı maddesi haline geldi.

Vatandaşın haklı isyanı, CHP'li Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe ve İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'e yöneldi. Halk, sosyal belediyecilik anlayışıyla tanınan bu başkanların, temel ihtiyaç haline gelen berber hizmetini Kent Lokantaları örneğinde olduğu gibi uygun fiyata sunmasını talep ediyor.

 KOCAELİ'DEKİ TRAJİK FİYAT TABLOSU: %75 ZAM

Derince'den alınan güncel berber fiyatları, sorunun ciddiyetini ortaya koyuyor. Saç kesimi fiyatlarındaki bir yıllık artış oranı dudak uçuklatıyor:

Hizmet

2024 Fiyatı

2025 Fiyatı

1 Yılda Zam Oranı

Saç Kesimi

200 TL

350 TL

%75

Saç-Sakal Kesimi

350 TL

550 TL

%57

Bu tablo, tıraşın hızla lüks tüketim haline geldiğini gösterirken, 2026 beklentileri ise vatandaşın daha da ezileceği yönünde.

Halkın Sesi: "Başkanlarımızın İnsan Onuruna Yakışır Çözüm Getirmesini Bekliyoruz"

Eskişehir'deki projenin hedefi, "dayanışmayı, paylaşmayı ve insana değer vermeyi" esas alan belediyecilik. Bu anlayış, Kocaeli'de de yankı buluyor.

Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe, "İçinde insan olmayan hiçbir projeye imza atmayacağız" diyerek sosyal belediyeciliğe odaklandıklarını ve 'Senin Kafen', 'Senin Mağazan' gibi projelerle ihtiyaç sahiplerine destek olduklarını daha önce belirtmişti. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ise projelerini halka soran, 'Fikirhane İzmit' gibi projelerle gençlerin ve vatandaşların fikirlerini alan bir yönetim sergiliyor.

Siyaset Bilimcileri, CHP’li belediyelerin sosyal yardımları merkeze alan bir politika izlediğini belirterek:

"Sertif Gökçe ve Hürriyet Kaplan, halkın sesini dinleyen ve sahada aktif olan isimler. Kent Lokantaları'ndan sonra Kent Berberi'nin, Derince ve İzmit’te büyük bir toplumsal ihtiyacı gidereceği ve piyasadaki fiyat şişkinliğine denge getireceği aşikardır. Bu iki başkanın, Eskişehir modelini kendi ilçelerinde uygulamak için hızla çalışma yapması beklenmektedir."

Esnaf Odalarına Çağrı: Fiyatları Dikte Etmeyin

Fiyatların bu denli artmasında, esnaf odalarının inceleme ve araştırma yapmadan esnafın dikte ettiği fiyatları onaylaması da eleştirilerin odağında. Uzmanlar, "Esnaf odaları vatandaşı düşünmezken, belediyelerin piyasaya denge getirmesi, zorunlu bir müdahale haline gelmiştir," uyarısında bulunuyor.

Kocaeli'nin iki önemli ilçesinin belediye başkanlarının bu çağrıya ne zaman ve nasıl yanıt vereceği merakla bekleniyor. Eğer Kent Berberi modeli yaygınlaşırsa, sadece vatandaşı rahatlatmakla kalmayacak, aynı zamanda esnafı da rekabetçi ve sürdürülebilir bir fiyat politikasına zorlayacaktır.

Derince ve İzmit'te yaşayan vatandaşlar, bu konuda belediye başkanlarından somut adımlar beklediklerini dile getiriyorlar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.