banner741

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Tahir Büyükakın’dan başarısız başkan sözlerine sert karşılık!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı ve isim vermeden İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in eleştirilerine sert sözlerle karşılık verdi. 

22 Mayıs 2025 13:50
Tahir Büyükakın’dan başarısız başkan sözlerine sert karşılık!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın içeriği şöyle:

Bugün bir saatim boşa gitti. Bir gün önce mecliste gündeme getirip, bütün cevaplarını aldıkları hususları basın toplantısı yapıp tekrar söylediler.

Yine kendileri çalıp, kendileri oynadı. Bize Güldür Güldür Şov demişler. Sizinkisi “HÜNGÜR HÜNGÜR ŞOV”

Bütçe kodlarından bahsediyorlar, ama ne dedikleri belli değil. Birinin söylediğini öteki yalanlıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bütçesinin %50’sini yatırım için harcadı. Bu oran Ankara’da %30’larda, İzmir’de %30. 

Biz bunu söylüyoruz, onlar hâlâ “siz daha az yaptınız” diyerek rakamsal karşılaştırma yapıyorlar. Yüzdeler istediklerini vermeyince, rakam mukayesesine giriyorlar. 

Bir insan bilmiyorsa, anlatırsınız, anlar. Ama bilmediğini bilmiyorsa, ne anlatırsanız anlatın…

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin en borçlu belediyesi yalanını ısrarla dillerinden düşürmüyorlar. 

Sizin bıraktığınız borçlara rağmen, Kocaeli Türkiye’nin en borçlu belediyesi değil. Yalan söylüyorsunuz.

Yuvacık Barajı’nın borcunu, ta İbrahim Başkan’dan beri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ödüyor. Bu borcun nasıl tahsil edileceği kanunda yazıyor. Ona göre ödüyoruz.

Ben, sadece kendi dönemimde son 5 yılda 4 milyar ödedim. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin piyasaya borcu varmış…

Biri 4,5 milyar diyorlar, biri çıkıyor 8,5 milyar diyor. Kendi söyledikleri rakamlar birbirini tutmuyor.

Genel başkanları çıktı dedi ki: “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 198 milyona konser yaptı.”

Ben de sordum: Nerede yaptı? Kim geldi? Ne zaman yaptım? Dedim ki:“İspatla, istifa edeceğim.”

İspatladı mı? Hayır. “Özür dile,” dedim. Diledi mi? Yine hayır.

Ben konuşunca çok rahatsız oluyorlar. Ne yapayım, cevap vermeyeyim mi? Meydanı boş bulup konuşuyorlar: “Kocaeli her yağmurda Venedik oluyormuş.”

Yahu… Avrupa şehri diye tabela astığınız İzmit’in göbeğinde, Belsa’nın önünü sel basardı.
Bulvar’da sel olurdu.

Şimdi o bölgede sadece sel olmasın diye 4 tane devasa pompa 7/24 çalışıyor.

Bazı horozlar vardır ki, kendi öttüğü için güneş doğuyor zanneder.

Anlatacak bir şeyleri olmayınca, oturup Büyükşehir Belediyesi’yle ilgili basın toplantısı yapıyorlar.

Sayın Sarı, Şovla belediyecilik olmaz. Bugün yaparsınız, yarın yaparsınız… Ama sonra insanlar hizmeti sorar. Kocaeli’de kentsel dönüşüm yapılmıyormuş.

Dün mecliste anlattım. 7 ilçede, 15 noktada çalışma var. Bakanlıkla görüştük, yeni projeler yolda. 6 bin konutla ilgili anlaşmalar yapıldı. 0.69 kredi imkânıyla çalışmalar başlıyor.

“Yetim hakkı, kul hakkı” diyorlar.  Eğer bu konuda samimiyseniz, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı’nda yaptığınız basın toplantısının kısa mesajını belediye bütçesinden göndermeyin!

Ne söylerseniz söyleyin, cevabınızı alırsınız. Sayın Sarı çok merak ediyorsanız,

Gelin size belediye nasıl yönetilir, onu da anlatalım.
Kentsel dönüşüm nasıl yapılır, depreme hazırlık nasıl olur tek tek anlatalım. 

Çünkü bir daha söylüyorum: Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, depreme hazırlık konusunda Türkiye’nin en önde gelen belediyesidir.

Cedit konusuna gelelim. Beklediniz, beklediniz… Yaptık, yapıyoruz dediniz… Yan yattı, camura battı, oyaladınız.

Sonunda “yapamıyoruz” dediniz, biz devraldık. Şimdi de “kentsel dönüşüm yapmıyorsunuz” diyorsunuz.

Yahu biraz yüzünüz kızarsın ya, azıcık utanın. Türkiye’nin mali yapısı en sağlam belediyesi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’dir.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.