BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kanko: Devletin tüm gücünü muhalefeti sindirmek için kullanıyorsunuz

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada iktidara yönelik çarpıcı eleştirilerde bulundu. Kanko, Türkiye’nin her sabah yeni bir adaletsizlikle uyandığını belirterek, “Survivor Türkiye’yi yaşıyoruz. Her gün ya bir haksızlık, ya bir hukuksuzluk, ya da bir mağduriyet yaratılıyor,” dedi. 

13 Mayıs 2025 06:33
Kanko: Devletin tüm gücünü muhalefeti sindirmek için kullanıyorsunuz

Konuşmasında, iktidarın devletin tüm imkânlarını muhalefete karşı kullandığını vurgulayan Kanko, “Survivor’da eşit koşullarda yarışılır. Siz ise yargıyı, medyayı, devleti arkanıza alarak muhalefeti baskılamaya çalışıyorsunuz,” ifadelerini kullandı.

“DİPLOMANI AL GEL” MİTİNGİ: IŞIKLARI KAPATTINIZ, UMUDU SÖNDÜREMEDİNİZ!

Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının hukuksuz şekilde iptal edilmesini de gündeme taşıyan Kanko, Beyazıt Meydanı’nda yapılan “Diplomanı Al Gel” mitingine uygulanan sansüre değindi. “Miting alanının ışıklarını kapattınız ama halk cep telefonlarıyla alanı aydınlattı. Komplolarınız boşa çıktı,” dedi.

Ekonomik krizin üzerini örtmek için gündem değiştirme çabalarının sonuç vermediğini söyleyen Kanko, “İcra dosyalarının toplamı 50 trilyonu geçti. Et ve yumurta kuyruğuna giren halkımız var. Gerçek gündem budur,” dedi. Yozgatlı bir vatandaşın sözünü hatırlatan Kanko, “Turbunan, şalgamınan devlet yönetilmez,” diyerek hükümete sert bir gönderme yaptı.

CHP BİRİNCİ PARTİ, EKREM İMAMOĞLU CUMHURBAŞKANI OLACAK

Konuşmasının sonunda CHP’nin 31 Mart seçimlerinde Türkiye’nin birinci partisi olduğunu vurgulayan Kanko, “Ne yaparsanız yapın, halkın değişim iradesini zincirleyemezsiniz. İlk genel seçimde Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu olacaktır,” dedi.

Adaletsizliklerin toplumda derin yaralar açtığını belirten Kanko, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Sevgili Peygamberimizin dediği gibi: Bir günlük adalet, altmış yıllık ibadete eş değerdir. Ülkeyi gerçekten seven herkesin bunu unutmaması gerekir.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.