Tayyip Bey ilkokulu yapmak sana düşer!
Siyaset, 07 Aralık 2024 16:41CHP lideri Özel, Kilis'te bir ilkokul açılmasına ilişkin planlarının olduğunu belirterek, "Geçtiğimiz haftalarda aldıkları kararla CHP'li belediyelerin elini kolunu bağlayan, İller Bankası ödeneklerine eski belediyenin faizli borçları yüzünden el koyanlar var. Tayyip Bey Kilis’e yapacağımız ilkokulu yapmak sana düşer. Biz ilkokulun parasıyla, Kilis’e büyük bir kongre merkezi yapıyoruz. Kilislilere hayırlı uğurlu olsun" ifadesini kullandı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İl Başkanları Toplantısı kapsamında Kilis'e geldi.
Özel, İl Başkanlığı ziyaretinin ardından Kilis Belediyesi'ni ziyaret etti. Özel'e CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen, 21 il belediye başkanı ve CHP heyeti eşlik etti. Kilis Belediyesi önünde toplanan kalabalığa seslenen Özel, "Kilis Belediyesi 31 Mart akşamı izleyenlerin gözlerine inanamadığı, duyanların kulaklarına inanamadığı bir şekilde ama bizim ilk baştan beri bildiğimiz, kazanacağına, başaracağına inandığımız bir seçim sonucunu çok erken saatlerde Türkiye’ye müjdeledi” dedi. Özel, şunları kaydetti:
-Hakan Başkanı Kilis İttifakıyla seçen sosyal demokratlara, milliyetçi demokratlara, muhafazakâr demokratlara, bize Kilis’te oy veren bütün demokratlara yürekten teşekkür ediyorum.
-81 ilden ilk kazanılan il haberini verdiği için, ki daha sonra o gece 412 iyi haber daha aldık. Ama siftahı yaptıkları için, bereketi getirdikleri için tüm Kilis halkına teşekkür ediyorum. Bundan sonra siftahı sizden, bereketi Allah’tan. Şu anda 413 belediyemiz var. İnşallah gelecek seçimlerde Kilis’te milletvekilleri seçerek, yine siftahı Kilis’ten yaparak hep birlikte iktidara yürüyeceğiz.
-Burada ayrıca emekçilerimiz var. Biraz önce DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’nın yöneticileri beni karşıladılar ve dediler ki, 'Genel Başkanımıza sahip çıktığınız için teşekkür ederiz.' Buradan bir kez daha söylüyorum. Genel-İş’in Başkanı Remzi Başkan suçsuzdur, günahsızdır, bir gizli tanıkla kendisine kumpas kurulmaktadır. Biz ondan razıyız. O emekçinin hakkını savunan kahraman bir sendikacıdır. Ben onun iyi niyetine, gayretine, vatanseverliğine sonuna kadar şahidim. Remzi Çalışkan’dan bir terörist çıkaramazsınız. O vatanperver bir sendikacıdır.
-Kilis'te çok hizmet yapmak isteyen, çok inançlı, çok kararlı bir belediye başkanımız var. Sorunlar büyük. Teker teker hepsini çözmeye uğraşıyor. Örneğin gelecek haftadan itibaren büyük seferberlikle asfalt seferberliğini başlatıp, şehrin en önemli beklentisini yerine getirmeye başlıyor. Kendisini kutluyorum. Bugün yapacağımız açılışlar 1 Ocak'ta öğrenci alacak olan kreşimiz. Bugün açacağımız emekli evimiz.
-Geçmiş dönemde eksik bırakılan bütün projeler hayata geçecek. Ben buradan Kilis'e ve Türkiye'ye bir durumu, karar verdiğiniz yeni bir durumu duyurmak isterim. Seçimlerden önce Hakan Başkan bana dedi ki: 'Seçimi kazanırsak buraya bir ilkokul hediye eder miyiz?' Ben de 'Ederiz' diye söyledim. Bugün buraya geldiğimizde de bu ilkokulla ilgili adımı atalım, temeli atalım diye planladık. Ancak, geçtiğimiz haftalarda aldıkları bir kararla CHP'li belediyelerin elini kolunu bağlayan, İller Bankası ödeneklerine eski belediyenin faizli borçları yüzünden el koyanlar var. Onlar istiyorlar ki Hakan Başkan hizmet edemesin. Para yollamayalım ki iş yapamasın. Kilislilerin gönlünden düşsün.
Onun için kendisine okulu yapalım dediğimizde şunu dedi:
-‘Paramı kesiyorlar. Hizmet ettirmemek istiyorlar. Biz okulu yapıp, Milli Eğitim Bakanlığı’na devredeceğiz. Onun yerine Milli Eğitim Bakanlığı’na devredeceğimiz okul yerine bir başka büyük projemizi siz yapın' dedi.
-Ben de kendisine şunu dedim: 'Okulun tutarı kadar ne dilersen bile bizden'. O da şunu diledi: 'Eski hal binasının olduğu yeri Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kongre Merkezi’ni yapıyoruz.' Sen belediyenin parasını kesersen, 'Ona hizmet yaptırmam' dersen, Tayyip Bey Kilis’e yapacağımız ilkokulu yapmak sana düşer. Biz ilkokulun parasıyla, Kilis’e büyük bir kongre merkezi yapıyoruz. Kilislilere hayırlı uğurlu olsun. Bugün Kilis’imizin kurtuluş günü. Ben de bu güzel kentimizin kurtuluşunu bir kez daha kutluyorum. Bu cumhuriyet kentini saygıyla selamlıyorum.
Özel, konuşmasının ardından encümen salonunda sivil toplum örgütleriyle bir araya gelecek. Özel, meclis salonunda ise belediye başkanları ve meclis üyeleriyle toplantı yapacak.
Siyaset, 07 Aralık 2024 16:41
Yorumlar (0)
AKP'nin 25'inci yıl kutlamasında bu mu olacak?
Erdoğan, Yavaş'ın gerisinde kalıyor
Dilovası’nda DEM Parti yöneticileri Enver Yıldırım’ın kapısını çaldı
Bakan Şimşek'e işsizlik tepkisi
Körfezli iş insanı Ceyhan hayata gözlerini yumdu
İşte en az yakan araçlar listesi!
Teğmenlerin komutanı emekli edildi
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
