Bilal Erdoğan sahadaysa işler kötü demektir
Siyaset, 16 Eylul 2024 17:35CHP lideri Özel, Balıkesir Susurluk'ta gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel; Bilal Erdoğan'ın açıklamaları, Anayasa'nın 4. maddesi ve Aydın'daki cenazede Numan Kurtulmuş ile yaşadığı gerilime değindi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir Susurluk'ta gündeme ilişkin konuştu.
Özel; HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Anayasa'nın değiştirilemez maddesini hedef almasını eleştirdi. Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesinde yaşananlara da değinen Özel, Bilal Erdoğan'ın mülteciler ve ekonomiye ilişkin sözlerine tepki gösterdi. CHP lideri, özetle şunları söyledi:
"SAĞ KOLUNDA HÜDA-PAR, ÖBÜR KOLUNDA BAHÇELİ"
- Bayrağa karşılar, İstiklal Marşı'na karşılar. Cumhuriyet'e karşılar. Benim HÜDA-PAR'a bir sözüm yok. Mikroba 'Sen neden hastalık yapıyorsun' diye hesap soramazsınız. Mikrop mikroptur. Ama milliyetçi muhafazakarım diyenler... Hele Hele Tayyip Bey'in sağ kolunda HÜDA-PAR, öbür kolunda Bahçeli var.
- Bahçeli'ye soruyorum, sen bu HÜDA-PAR'a ne diyorsun Devlet Bey? Kimler kimlerle beraber? Oy toplarken milli-dini duyguları sömürenler milletin bayrağına, İstiklal Marşı'na karşı olanlara, Ankara'nın başkent olmasına karşı olanlara yüz veriyorlar, sırt sıvazlıyorlar. Artık takke düştü kel göründü. Halep oradaysa arşın burada. Bu milletin birliğinin, bayrağının, ezanın garantisi CHP'dir.
"HERKES O YAPILAN İŞİ AYIPLIYOR"
- (Ayşenur'un cenazesinde yaşananlar) Bu beraberliği biz önemserken orada çıkıp siyaset yapmaya kalktılar. Didim örgütümüz o siyasi cambazlığa izin vermedi. Ama bunlarda oyun biter mi? Bunu önceden duydum, aradım. Haksızlık yapmayın, şehit cenazesinde ikilik çıkarmayın. Ayşenur Ezgi, sosyalist bir evladımızdı. Cenaze hepimizin. Din görevlisini alet ettirip, bir saat orada güya tarafsız gibi... Didim'de tarafsız, Ankara'da Tayyip Bey'in emrinden çıkmayacak. Olmaz olsun öyle tarafsızlık.
- Ayıp, yazık ettiniz dedim. Din görevlisini bu işe alet etme dedim. Hık diyemediler, omzumuzu sevip gittiler. Herkes o yapılan işi ayıplıyor. Meydanı bunlara bırakmadan ama bu yaptıklarını da yanlarına bırakmadan özgüvenli bir siyaset yapacağız. Türkiye'nin neresinde bir haksızlık, riyakarlık varsa karşılarında bizi bulacaklar.
"BİLAL ERDOĞAN MESAİ YAPTI"
- Hiçbiri ortada yok, kim çıkmış ortaya Bilal Erdoğan. Hafta sonu mesai yaptı, gezdi, dolaştı, konuştu. Bakın Bilal Erdoğan sahaya indiyse iki şey vardır. Bir AKP'de işler yolunda gitmiyordur, iki; sonuç beklediklerinde de kötü olacaktır. 2019 yerel seçimleri... İmamoğlu birinci seçimi kazanmış, Bilal Erdoğan geziyor. O dernekte, bu tekkede geziyor. Binali Bey'e o seçimi Bilal Erdoğan kazandıracak... Bilal Erdoğan sahadaysa işler kötü demektir. Ama bu sefer iyi ki çıkmış.
"HER ŞEYİ ORTAYA DÖKMÜŞ"
- Babasının diyemediğini demiş. Her şeyi ortaya dökmüş, Bilal Erdoğan'ın mümkünse elinden mikrofonu eksik etmeyelim. Kameraların karşısında hep Bilal kardeşim olsun. Suriyeliler suç oranında Türklere göre daha düşükler diyor. Onları uyumlu görüyor, burada tutmak istiyor. Biz önce iktidarınızı, sonra Suriyelileri yollayacağız. Efendim ucuz iş gücüymüş... Her gün suça bulaşanları sütten çıkmış ak kaşık gibi göstermek nasıl bir vicdandır. İşte Suriyelinin dostu, bu milletin karşıtıdır.
'ERDOĞAN'IN OĞLUYUM BANA LAF ETTİ' DEME
- 'EYT çok büyük hataydı' demiş. 'Yattığı yerden para almak yok' diyor. Dünya kadar Suriyeli para alacak buna alkış tutacaksın, CHP'nin gayretiyle insanlara 12 bin 500 lira bağlandı, 'Bu parayı alıp yan gelip yatıyor' diyorlar. Bilal Efendi sen 12 bin 500 lirayı al bırak kira ödemeyi, çocuk okutmayı, bir başına karnını doyur da seni göreyim bir kere. Bu milletin yoksul emeklisinin aldığın 12 bin 500 lirayı bile çok gören, devletin sırtından gezen tozan, en güzel yerleri bedavaya alanların bu milletin açlığını anlamasını bekleyemeyiz.
- Hiç huyum değil asla aileyle uğraşmam ama madem ki Bilal Bey, sen 'Babam partinin düşüşüne engel olamıyor, bu parti baş aşağı gidiyor, engel olamıyor, ikinci parti olduk bu işi ben kurtarırım diyorsan, meydana çıkıyorsan, kıspeti giyiyorsan cevabı alırsın. Sakın 'Erdoğan'ın oğluyum, bana laf etti' deme. Madem siyaset yapıyorsun karşılığını alırsın. Suriyelileri bu milletten üstün görenlere de, bu millete 'yattığı yerden para alıyor' diyenlere de verilecek bir tek cevap var. Senin vicdanın, insafın kurumuş. Seni hiçbir şey paklamaz ama senin babanın partisini seçim paklar, hodri meydan...
Siyaset, 16 Eylul 2024 17:35
Yorumlar (0)
Kule Deresi yine köpürdü!
Eski AKP'li vekil hapse atılmıştı, serbest bırakıldı
Kocaelili gazeteci- yazar Mustafa Eranıl, TÜYAP Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluştu
AKP'de Öcalan oyumuzu düşürür endişesi!
Başiskele’deki dev projede 350 milyon TL tasarruf sağlandı
Başkan Hürriyet, Yahya Kaptan’daki çalışmaları yerinde inceledi
AKP Kocaeli İl Başkanı Talus, Vali Aktaş’ın kapısını çaldı
Büyükşehir, 68 yeni otobüs satın aldı
Çayırova’da Başkan Çiftçi’nin 21 derslikli yeni meslek lisesi heyecanı!
Körfez ADD, yardımseverleri kahvaltıda ağırladı
Coşkun Sabah'ı yumurtacılıktan soğuttular!
Altın fiyatı bankaları solladı!
Başkan Sezer, Gölcüklüleri gururlandırılan başarılı öğrenci Sarp Arel’i tebrik etti
KOTO 23. Meslek Komitesi’nden eğitim kurumlarına ziyaret
Minikler Hereke halısının üretim sürecini yerinde gördüler
Kocaeli’de kadın hakeme saldırı yönetim zafiyetidir
Benzine bir indirim daha
Bırak muhalifleri, AKP'lilerin başına neler geldi
Kocaeli Bilnet Lisesi öğrencileri Amerika’da Falcon 9 roketinin fırlatılışına tanıklık etti
Hisarcıklıoğlu'ndan kredi faizi tepkisi
Kocaeli’de manav şivesi bir kitapta toplanacak!
Vefat eden başkanla ilgili haberi yalan çıkan İzmitli gazeteci kalp krizi geçirdi
Saadet, Erdoğan'a destek verecek mi?
İşte emeklilerin kesinleşen zam miktarı!
Gölcük Belediyesi bu eğitimle vatandaşa birçok konuda faydalı bilgiler aktaracak!
Konakta Bir Düğün adlı komedi oyunu, Körfez’de sahne aldı
Öcalan katil ve bir katil olarak geberecek!
İmamoğlu ile ilgili o haber yalan çıktı!
Gebze Ticaret Odası yönetiminden üyelere yalın dönüşüm desteği
Derinceli genç yazar Sudan okurlarıyla İstanbul’da buluştu!
Sarıdoğan: Türkiye’nin adalete ve ahlaklı siyasete ihtiyacı var
Sağlık sistemi çöküşte, meclis işlevsizleştirildi
Kartepe tramvayında ilk ray yerleştirildi
Euro cinsinden asgari ücret artışında Türkiye en düşük ikinci ülke
Kartepe’de karavan parkı sinek avlıyor!
Adapazarı-Gebze treni daha fazla kişiye hizmet verebilir
Başkan Gökçe: En büyük hedefimiz üreticiyi desteklemek
Bir Şehir Hastanesi yerine 25 tane semt hastanesi yapılırdı!
KOTO ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Sağlık Komitesi’nden işbirliği mesajı
