Mehmet Şimşek artık beni zıvanadan çıkaracak
Ekonomi, 11 Temmuz 2024 19:42Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in dün kredi kartı taksitlerine yönelik açıklamalarına Fatih Altaylı sert tepki gösterdi. Altaylı, "Mehmet Şimşek artık beni zıvanadan çıkaracak garip şeyler söylemeye başladı" diye konuştu.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kredi kartı taksitlerine ilişkin açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.
Ay sonunu kredi kartı ile getirmeye çalışan milyonlarca kişi kredi kartlarına uygulanan taksit seçeneğinin kaldırılacağı haberleri üzerine kara kara düşünürken Mehmet Şimşek yurt dışında kredi kartlarına taksit gibi bir seçeneğin olmadığını söylemişti.
"KAÇ TAKSİT YAPALIM DİYE SORULDUĞUNDA ŞAŞIRIYORUM"
Bakan Şimşek'in katıldığı programda Yıllarca yurt dışında yaşadığını, 10 yılını İngiltere'de geçirdiğini söyleyerek "Şu kredi kartı meselesini bilmiyorum. Bana alışveriş yaptığımda kaç taksit yapalım diye sorulduğunda şaşırıyorum" diye konuşmuştu.
Mehmet Şimşek ailelere mümkün olduğunca ayaklarını yorganlarına göre uzatmaları tavsiyesinde bulunmuştu.
ŞİMŞEK'İN KREDİ KARTI TAKSİTLERİ AÇIKLAMASI FATİH ALTAYLI'YI ÇİLEDEN ÇIKARDI
Bu sözler gazeteci Fatih Altaylı'yı çileden çıkardı. Mehmet Şimşek'in yurt dışında kredi kartlarında taksitlendirme uygulamasının olmadığını söylemesi üzerine Fatih Altaylı “Batı’da kredi kartına taksit yokmuş. Diğerleri var mı, onu bana söylesin. İktidara yakın iş adamlarının borçlarının affedilmesi var mı? Mehmet Şimşek artık beni zıvanadan çıkaracak garip şeyler söylemeye başladı.” diye konuştu.
Fatih Altaylı tepkisini "Müteahhitlere süresi belirsiz diyebileceğimiz şekilde yapılmış kamu özel işbirliği anlaşmaları var mı? Bir anlatsın bana. İhalesiz verilen ihaleler var mı? Davetle verilen müteahhit işleri var mı? Müteahhitlerin borçlarının duruma göre dolara duruma göre TL'ye çevirme var mı? Hükümete yakın iş adamlarının borçlarının affedilmesi var mı? Bunlar varsa eğer ben susacağım konuşmayacağım.
Batıdan bahsetmesin mesela. Desin ki bu kredi kartı meselesi bizim enflasyonla mücadelemize zarar veriyor. Emisyon dışı bir para hacmi yaratıyor. O yüzden biz bunu bir süre yasaklayacağız.
Diyebilir ki bu kredi kartı taksitleri 3 ay sonra yasaklanacak. O 3 ay içinde işinizi halledin. Sonrasında 5 sene-10 sene yasak kalacak dese, iyi tamam derim" dedi.
Ekonomi, 11 Temmuz 2024 19:42
Yorumlar (0)
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
