Diyanet, son 5 ayda lükse şatafata 39 trilyon harcadı
Gündem, 25 Haziran 2024 22:26Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2024 yılının ilk 5 ayında 2 milyon 312 bin asgari ücretlinin maaşına denk harcama yaptığı ortaya çıktı. CHP sözcüsü Deniz Yücel, konuya ilişkin “Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 yılının ilk beş ayında 39 milyar lira para harcadı. Bu paranın büyük bir kısmı lüks makam araçlarına ve beş yıldızlı otellerde yapılan toplantılara harcanmış.” ifadesini kaydetti.
Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Deniz Yücel, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının sonrasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın harcamalarına değinen Yücel, “Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 yılının ilk beş ayında 39 milyar lira para harcadı. Basında çıkan haberlere göre, bu paranın büyük bir kısmı lüks makam araçlarına ve beş yıldızlı otellerde yapılan toplantılara harcanmış. “ ifadelerini kullandı.
Söz konusu miktarın 2 milyon 312 bin asgari ücretlinin maaşına eşit olduğuna dikkat çeken Yücel, “Diyanet İşleri Başkanı, resmen lüks otomobil koleksiyonu yapıyor. Diyanet, beş yıldızlı otellerde etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor.” ifadelerini kaydetti.
AKP milletvekillerinin ıstakozlu masaları ve pahalı saatleriyle millete hava attığını, bakanların devletin uçaklarını kendi özel işleri için kullandığını belirten Yücel, “Bunlardan tasarruf yapamayan Mehmet Şimşek memurların servisinden, fazla mesai ücretinden, lojmanından kesinti yaparak ekonomiyi düzeltebileceğini zannediyor.” açıklamasını yaptı.
“SEN İTİBAR SAHİBİ OLACAKSIN DİYE VATANDAŞ YOKSULLUK ÇEKECEK”
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in 1 yıldır görevde olduğunu ifade eden CHP sözcüsü, “Göreve geldiği günden bu yana çalışanların kazanılmış haklarına göz dikmek dışında ekonomiyi düze çıkaracak, halka rahat bir nefes aldıracak tek bir adım dahi atmadı. Sarayın ‘itibardan tasarruf olmaz’ anlayışıyla yaptığı hesapsız harcamalara ses çıkarılmadı.” sözlerini iletti.
Vatandaşların aç, gençlerin gelecekten umutsuz olduğunu ileten ve emeklinin hayatta kalma mücadelesi verdiğini vurgulayan Yücel, “Sen itibar sahibi olacaksın diye, gösteriş yapacaksın diye, 85 milyonun hakkıyla, tüyü bitmemiş yetimin hakkıyla hava atacaksın diye, benim vatandaşım açlık, yokluk, yoksulluk çekecek öyle mi? Yok öyle. Bu düzen değişecek.” dedi.
“TFF, EURO 2024 DAVETLİLERİ İÇİN 3 MİLYON EURO PARA HARCADI”
Yücel, Mehmet Şimşek’in etkisiz önlemlerle ekonomiyi düzeltmeye çalıştığını söylerken “Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Almanya’da gerçekleştirilen EURO 2024 davetlileri için 3 milyon euro para harcadı. Meğer İngiltere’den de Fransa’dan da İsviçre’den de daha zenginmişiz. İngiltere’nin futbol federasyonu, sadece takım kafilesinin masraflarını karşıladı. Fransa, kafile dışında 27 kişiyi; İsviçre ise 14 davetliyi götürdü. TFF ise tam 197 kişiyi götürdü.” açıklamasında bulundu.
Federasyonun açıkladığı sayının 197 olduğunu belirten Yücel, “Bunun 600 kişiye kadar çıktığını söyleyen birçok yetkili var. Daha garibi bunların bir kısmı sponsorlardan seçilmiş. Yani TFF sponsorlara sponsor olmuş. Yazık, tasarruf için attığınız bu adımları ibretle izliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Gündem, 25 Haziran 2024 22:26
Yorumlar (0)
CHP’li kadınlar Darıca’da toplandı
Balkanların kaçamak yemeği bir kez daha ilimizde kaynadı
Dilovası faciasının 1'inci yıldönümünde adalet için yürüdüler
Emekliler akıllarına geliyorsa seçim yakın demektir
İmamın kravatlı hırsızlar sözünden rahatsız olup erişim engeli kararı aldırdılar
İftirayı atan müfteriye hayatının en ağır tazminat davasını açacağım
Kocaeli’de 65 ve üzerindeki yaş grubuna bakın neler öğretiliyor!
Emeklilere 25 bin TL'lik seyyanen zam mı yapılacak?
Sorun sadece çirkin görüntü değil, arıza olsa bulmak mesele!
Kocaeli Büyükşehir’in yenilikçi projeleri Ankara’da tanıtıldı
Yavan ekmekle besleniyoruz diyen emekli! Türkiye'yi bu hale kim getirdi?
Finans bürokrasisine sızan suç örgütü siyasi ayağındaki Kaya'yı kurtarırken, on binleri batırdı
İzmit Körfezi’nin dönüşümü uluslararası platforma taşınacak
O caminin cemaati de ikram kuyruğuna girdi!
Kocaeli Şehit Tiyatroları oyuncularını üzen ölüm
Vali Aktaş kendisine mail atanları yine makamına davet etti
Fatma Betül Sayan bu yüzden mi tutuklandı?
Bahçeli anket şirketleri kapatılsın der mi?
Atatürk, sevdiği şarkılarla anılacak
Fon vurgununa karışanların listesi neden açıklanmıyor?
Kandıra’daki İzmit Caddesi için 6 milyon TL harcanacak
Daha iflas edecek esnafımız var
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
