Büyükşehir adayı Erkan’dan, iktidara deprem göndermesi
Siyaset, 03 Mart 2024 02:28Emek Partisi Kocaeli Büyükşehir adayı Arzu Erkan, 20 yıldır Kocaeli’nin aynı iktidar tarafından yönetilmesine rağmen beklenen depremle ilgili tek bir somut adım atmayanlar bu seçimlerde depreme dayanıklı konutlar yapacaklarını söyleyerek oy istiyorlar dedi.
21 Ocak’ta adaylığı açıklandığından bu yana mahallelerde, fabrika ve okul önlerinde çalışmasını sürdüren Emek Partisi Kocaeli Büyükşehir Adayı Arzu Erkan Derince ilçe binasında gerçekleştirilen halk toplantısında konuştu.
Erkan seçim sürecinde Kocaeli’de iki farklı anlayışın mücadele ettiğini ifade ederek “Bu anlayışlardan biri kenti rant uğruna yağmalayan, yandaşlarına peşkeş çekenler. Diğer yanda ise emekçilerin ihtiyaçları öncelik olmalı diyen biz varız” dedi.
Arzu Erkan, Kocaeli’nin 20 yıldır aynı iktidar tarafından yönetilmesine rağmen deprem gerçeği için hiçbir adım atılmadığını belirterek Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ı eleştirdi. “Bunca yıldır yaptıkları tek şey binaların envanterini çıkarmak. Şimdide yeniden 5-10 yıl içerisinde depreme dayanıklı bir kent yaratacaklarını söyleyerek oy istiyorlar” diyerek tepkisini dile getirdi.
Toplantıya katılan bir vatandaş cevaplaması için Arzu Erkan’a “Depreme hazırlık sürecinde özel şirketlere ihale vermeden dönüşümü nasıl yapacaksınız? Bu şirketlerde çalışan emekçiler ne olacak? diye sordu. Erkan ise “Belediye bu dönüşümü kendi şirketleriyle yapmalı, özel şirketlerdeki işçiler sendikalı güvenceli bir şekilde belediye şirketinde istihdam edilmeli” diyerek cevap verdi.
Toplantıda söz alan bir vatandaş ise Türkiye’de yoksulluk sınırının 53 bin lira olduğunu hatırlatarak “Biz o kadar ucuza üretiyoruz ki dünyanın bazı yerlerine Çin yerine bizden alıyorlar. Ürettiğimizin yarısını alsak yoksulluktan kurtulmuş olacağız” dedi. Bir başka vatandaş ise “Madende çalışan işçiler aşağıda ölüm yukarda açlık var demişti.
Burada da depremin geleceğini biliyoruz ama çürük binalarda oturmak zorunda bırakılıyoruz. Deprem testi yapılsa bina çürük çıksa 90 günde evi boşaltmak zorundayız. Nereye gideceğiz? Evsiz kalmamak için sessiz kalıyorsun” diye konuştu.
Siyaset, 03 Mart 2024 02:28
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
