Darıca’da durmak yok, Millet Bahçesi 3. etaba devam!
Gündem, 03 Aralık 2023 13:11Büyükşehir, hayata geçirdiği Darıca Millet Bahçesi’nin 3. etabında çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 3. etap kentin değerine değer katacak
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği millet bahçesi projeleriyle kente vatandaşların nefes alacağı yeşil alanlar kazandırmaya devam ediyor. Büyükşehir, bu kapsamda inşa ettiği Darıca Millet Bahçesi 3. Etapta çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Sahil Parkı ile başlayan 2. etabıyla da Darıca ile Eskihisar’ı sahilden birleştiren Darıca Millet Bahçesi, Büyükşehir’in 3. etap projesiyle şehre sosyal, kültürel ve ekonomik değer katacak. Günlük hayatta yorulan bedenler; yansıma havuzları, Türk İslam Bahçesi, Koku Bahçesi, Gülistan, oturma alanları ve yürüyüş yollarıyla burada huzur bulacak.
RUHLAR BURADA DİNLENECEK
Büyükşehir Belediyesi, Darıca Millet Bahçesi 3. etap projesiyle şehir hayatından yorulan kent sakinlerinin ruhlarını dinlendirme, gençlere sosyalleşme ve her yaş grubundan insanın spor ve egzersiz yaparak sağlıklı bir hayat sürme imkanı sunuyor. 3. etap projesinde Millet Kıraathanesi ve Meydanı, Giriş ve Karşılama Meydanındaki yansıma havuzları ve dinlenme alanları, Türk İslam Bahçesi, Koku Bahçesi, Gülistan, oturma alanları, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, dinlenme alanları bulunacak.
MİLLET KIRAATHANESİNDE SONA DOĞRU
180 dönümlük arazi üzerinde projelendirilen ve Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nın kontrolünde devam eden Darıca Millet Bahçesi 3. etabın önemli bir ayağı da Millet Kıraathanesi… Millet Kıraathanesinin yapımında konferans salonu akustik duvar ve tavan imalatları tamamlandı. Kıraathanenin iç kısmında ise seramik imalatı yapılıyor. Aydınlatma elemanları montajının devam ettiği kıraathanede kapı pencere doğramaları ve camları takıldı. Diğer yandan Büyükşehir ekipleri, havalandırma, yangın, iklimlendirme mekanik tesisatları tamamlandı.
KİTAP OKUMANIN ADRESİ OLACAK
3 bin 260 metrekare alanda hizmet verecek Millet Kıraathanesi, 7’den 70’e herkesin doğayla baş başa kitap okuduğu yer olacak. Buna göre 300 kişilik yetişkin kütüphanesi, 80 kişilik çocuk kütüphanesi, 160 kişilik çok amaçlı salon, kafeterya, toplantı salonu, workshop alanı ve açık hava kitap okuma alanları Millet Kıraathanesi’nde bulunacak.
EKİPLER GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR
Büyükşehir ekipleri, yeşil ve mavinin en güzel tonlarının yer alacağı Darıca Millet Bahçesi 3. etabını bölge sakinleriyle buluşturmak için gece gündüz çalışıyor. Ekiplerin titizlikle yürüttüğü çalışmalar sonucunda 3. etapta granit ve bazalt plak taşı millet yolu kaplama işi yapıldı. 4 metre genişliğinde bin 120 metre uzunluğunda süpürgeli beton ile patika yol imalatlarının da tamamlandığı proje, çim imalatına hazır hale getirildi. Ayrıca yaklaşık 850 adet ağaç dikimi yapılan Darıca Millet Bahçesi 3. etapta halen ağaç dikim işleri devam ediyor.
SULAMA SİSTEMİ İMALATI TAMAM
Millet Bahçesi 3. etap çalışmalarında sulama sistemi imalatı da tamamlandı. Bir adet 600 tonluk ve bir adet 300 tonluk su deposu çalışmaları da bitti. Diğer yandan 450 metre uzunluğunda taş duvar imalatı yapıldı.
Gündem, 03 Aralık 2023 13:11
Yorumlar (0)
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
Bütçe açığı köprü satışıyla da kapanmaz
Vali Aktaş o köydeki mevlit programına katıldı
Emekli bankacı Selma Duman Yavuz 51 yaşında vefat etti
