Başkan Büyükakın: Her şey otizmli çocuklarımızın mutluluğu için
Gündem, 04 Nisan 2023 07:59Başkan Büyükakın, otizmli bireylere uygun beslenme alışkanlığı sağlamak amacıyla hayata geçirilen PROBES projesi hakkında bilgi verdi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla dezavantajlı bireylerin hayatını kolaylaştırmak, onların tüm imkânlardan eşit yararlanmasını sağlamak için yaptığı çalışmalarla Türkiye’ye rol model olmaya devam ediyor. Mutlu Şehir idealiyle hiçbir vatandaşını yalnız ve çaresiz bırakmayan Büyükşehir, özel gereksinimli bireylerin hayatlarının önündeki engelleri kaldırmak için hizmet veriyor. Bu kapsamda, Otizm Spektrum Bozukluğu (Otizm) tanısı bulunan çocuklara uygun beslenme alışkanlığı sağlamak amacıyla PROBES projesini 2021 yılında hayata geçiren Büyükşehir, tüm sağlık ve sosyal hizmetlerle otizmli bireylerin yanında oluyor.
TÜRKİYE’NİN ÖRNEK PROJESİ
Engellilere yönelik duyarlı yaklaşımıyla her zaman takdir toplayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’nde PROBES projesinin geldiği son noktayı paylaştı. Başkan Büyükakın, “Otizmli bireyler için Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile Probiyotik Ürün Geliştirme, Üretme ve Beslenme Danışmanlığı imzalamıştık. Protokolün ardından üniversitemizle birlikte AR-GE ve saha çalışmaları ile otizm tanısı bulunan bireyler tespit ettik. Belirlediğimiz ailelerimizle görüşmeler yaparak, üretimi ve değerlendirmesi üniversitemiz tarafından yapılan probiyotik ürünlerin ailelerimize ulaşmasını sağladık. Türkiye’ye örnek gösterilen projemizden ilk 6 ayda iki grup olarak yüze yakın otizmli çocuğumuz faydalandı. Yüzlerce probiyotik ürünü ailelerimize ücretsiz teslim ettik, etmeye de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
.jpg)
“HER ŞEY OTİZMLİ ÇOCUKLARIMIZIN MUTLULUĞU İÇİN”
3. Grup otizmli bireyler için de çalışmaların devam ettiğini aktaran Başkan Büyükakın, “Süreç tamamlandığında yine ücretsiz bir şekilde ailelere ürünlerin ulaşımını sağlayacağız. Projemiz her gün kendini geliştiriyor. Üniversite iş birliği kapsamında saha çalışmaları ve değerlendirmeler devam ediyor. Her şey otizmli çocuklarımızın mutlu bir hayat yaşamaları için. Sevgimiz ve desteğimizle hep yanlarında olacağız” açıklamasını yaptı.
PROBES NEDİR?
Probiyotik Ürün Geliştirme, Üretme ve Beslenme Danışmanlığı Projesi olan PROBES, Kocaeli’de ikamet eden Otizm Spektrum Bozukluğu tanısı bulunan kişilere uygun beslenme alışkanlığı sağlaması için planlanan bir projedir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi ortaklığı ile yürütülen proje kapsamında probiyotik ürünler için AR-GE çalışması yapılırken Büyükşehir tarafından yürütülen saha çalışması ile otizm tanılı bireyler tespit ediliyor.
Gündem, 04 Nisan 2023 07:59
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
