Banka hesabınıza tek seferde 15 bin lira yatırılacak
Siyaset, 03 Nisan 2023 22:01Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter'dan paylaştığı videoda emeklilere seslendi. "Önümüzdeki Kurban Bayramı’nda banka hesabınıza tek seferde 15 bin lira yatırılacak" diyen Kılıçdaroğlu, "Bay Kemal’i takip edin, bu 40 günde daha başka sürprizlerim de olacak" şeklinde konuştu.
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, saat 19.16’da Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Tüm emekli vatandaşlarımızı saat 21.00’de buraya davet ediyorum, konuşmamız lazım” demişti. Kılıçdaroğlu beklenen açıklamasını videolu olarak yaptı.
“GEÇMİŞTE EMEKLİLER İKRAMİYELERİYLE KENDİLERİNE EV ALIRLARDI”
Kılıçdaroğlu, saat 21.00’de “Hep geçmişi yad etmenizi istemiyorum, yaşayın istiyorum” notuyla paylaştığı videoda emeklilere seslenerek şunları söyledi:
* “Sevgili halkım, bugün hepinize değil 15 milyon emekliye sesleneceğim. Devlet emeklileri yıllardır yoksulluk sınırı altında yaşamaya mahkum etti, adına yaşamak denirse tabi.
* Yıllarca bu ülkeye çalışmış, prim ödemiş, değer kazandırmış insanlarımız ekonomik baskıyla evlere kapatıldı. Gençler bilmeyebilir, geçmişte emekliler ikramiyeleriyle kendilerine ev alırlardı. Emeklilik çalışmakla geçen bir ömrün mükafatıydı.
* Şimdi bırakın ev almayı, emeklilerin maaşı ev kirasına dahi yetmiyor. Emekli torununu görünce içi burkuluyor. Niye? Cebine koyacak harçlık yok diye. Hatırlayacaksınız, sizin için iki ikramiye savaşını ben verdim. Yıl henüz 2015 idi. Bayramlarda iki ikramiye demiştim, ancak yapılanlar bizim söylediğimizin çok ama çok gerisinde kaldı. Zaten bunların huyunu bildiğim için savaşmak zorundaydım.
“BANKA HESABINIZA TEK SEFERDE 15 BİN LİRA YATIRILACAK”
* Artık sizlerin taleplerini değil, iktidara gelince bizzat yapacaklarımızı söylemek için karşınızdayım. Emekli kardeşlerim, güzel haberim şu: Hakkınız olanı alacaksınız. Bu, bir. Şu andan itibaren emeklilerin bayram ikramiyesi asgari ücret kadar yani güncel tutarla 8 bin 500 liradır. Çünkü bu Ramazan Bayramı da buna dahildir.
* Hiç merak etmeyin. İktidara geldikten sonraki Kurban Bayramı’nda 8 bin 500 TL ikramiyenize ilaveten bu Ramazan Bayramı için oluşan 6 bin 500 liralık fark da ek ödeme olarak hesaplarınıza yatacak.
* Hadi daha ne söyleyeyim. Önümüzdeki Kurban Bayramı’nda banka hesabınıza tek seferde 15 bin lira yatırılacak. Geriye dönük ödeme yapacağım. Yani bayram, çifte bayram olacak.
“O PARALARI HUKUK YOLUYLA ALIP SENİN CEBİNE KOYACAĞIM”
* Şimdi hemen bağıracaklar biliyorum. ‘Vay efendim parayı nereden bulacaksınız? Para yok’ diyecekler. Para var emekli kardeşim, para var. Sana gelince ‘yok’ diyorlar ama beşli çetelere, beş altı yerden maaş alanlara, beslemelere para var. Ben o paraları hukuk yoluyla alıp senin cebine koyacağım. Hiç merak etme.
* Göreve gelir gelmez yapacağımız yasal düzenlemeyle emekli bayram ikramiyeleri asgari ücretin altına asla düşmeyecek. Öyle sadece torunlardan konuşmanız içime sinmez. Hayatı da yaşayın istiyorum. Sevdiklerinize, ailelerinize feda ettiğiniz şu kısa hayattan biraz da keyif alın istiyorum.
“40 GÜNDE DAHA BAŞKA SÜRPRİZLERİM DE OLACAK”
* Yani özetle emekli kardeşim, sana söz, o baharı sana da getireceğim. Bay Kemal’i takip edin, bu 40 günde daha başka sürprizlerim de olacak.”
Siyaset, 03 Nisan 2023 22:01
Yorumlar (0)
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
