Banka hesabınıza tek seferde 15 bin lira yatırılacak
Siyaset, 03 Nisan 2023 21:41Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter'dan paylaştığı videoda emeklilere seslendi. "Önümüzdeki Kurban Bayramı’nda banka hesabınıza tek seferde 15 bin lira yatırılacak" diyen Kılıçdaroğlu, "Bay Kemal’i takip edin, bu 40 günde daha başka sürprizlerim de olacak" şeklinde konuştu.
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, saat 19.16’da Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Tüm emekli vatandaşlarımızı saat 21.00’de buraya davet ediyorum, konuşmamız lazım” demişti. Kılıçdaroğlu beklenen açıklamasını videolu olarak yaptı.
“GEÇMİŞTE EMEKLİLER İKRAMİYELERİYLE KENDİLERİNE EV ALIRLARDI”
Kılıçdaroğlu, saat 21.00’de “Hep geçmişi yad etmenizi istemiyorum, yaşayın istiyorum” notuyla paylaştığı videoda emeklilere seslenerek şunları söyledi:
* “Sevgili halkım, bugün hepinize değil 15 milyon emekliye sesleneceğim. Devlet emeklileri yıllardır yoksulluk sınırı altında yaşamaya mahkum etti, adına yaşamak denirse tabi.
* Yıllarca bu ülkeye çalışmış, prim ödemiş, değer kazandırmış insanlarımız ekonomik baskıyla evlere kapatıldı. Gençler bilmeyebilir, geçmişte emekliler ikramiyeleriyle kendilerine ev alırlardı. Emeklilik çalışmakla geçen bir ömrün mükafatıydı.
* Şimdi bırakın ev almayı, emeklilerin maaşı ev kirasına dahi yetmiyor. Emekli torununu görünce içi burkuluyor. Niye? Cebine koyacak harçlık yok diye. Hatırlayacaksınız, sizin için iki ikramiye savaşını ben verdim. Yıl henüz 2015 idi. Bayramlarda iki ikramiye demiştim, ancak yapılanlar bizim söylediğimizin çok ama çok gerisinde kaldı. Zaten bunların huyunu bildiğim için savaşmak zorundaydım.
“BANKA HESABINIZA TEK SEFERDE 15 BİN LİRA YATIRILACAK”
* Artık sizlerin taleplerini değil, iktidara gelince bizzat yapacaklarımızı söylemek için karşınızdayım. Emekli kardeşlerim, güzel haberim şu: Hakkınız olanı alacaksınız. Bu, bir. Şu andan itibaren emeklilerin bayram ikramiyesi asgari ücret kadar yani güncel tutarla 8 bin 500 liradır. Çünkü bu Ramazan Bayramı da buna dahildir.
* Hiç merak etmeyin. İktidara geldikten sonraki Kurban Bayramı’nda 8 bin 500 TL ikramiyenize ilaveten bu Ramazan Bayramı için oluşan 6 bin 500 liralık fark da ek ödeme olarak hesaplarınıza yatacak.
* Hadi daha ne söyleyeyim. Önümüzdeki Kurban Bayramı’nda banka hesabınıza tek seferde 15 bin lira yatırılacak. Geriye dönük ödeme yapacağım. Yani bayram, çifte bayram olacak.
“O PARALARI HUKUK YOLUYLA ALIP SENİN CEBİNE KOYACAĞIM”
* Şimdi hemen bağıracaklar biliyorum. ‘Vay efendim parayı nereden bulacaksınız? Para yok’ diyecekler. Para var emekli kardeşim, para var. Sana gelince ‘yok’ diyorlar ama beşli çetelere, beş altı yerden maaş alanlara, beslemelere para var. Ben o paraları hukuk yoluyla alıp senin cebine koyacağım. Hiç merak etme.
* Göreve gelir gelmez yapacağımız yasal düzenlemeyle emekli bayram ikramiyeleri asgari ücretin altına asla düşmeyecek. Öyle sadece torunlardan konuşmanız içime sinmez. Hayatı da yaşayın istiyorum. Sevdiklerinize, ailelerinize feda ettiğiniz şu kısa hayattan biraz da keyif alın istiyorum.
“40 GÜNDE DAHA BAŞKA SÜRPRİZLERİM DE OLACAK”
* Yani özetle emekli kardeşim, sana söz, o baharı sana da getireceğim. Bay Kemal’i takip edin, bu 40 günde daha başka sürprizlerim de olacak.”
Siyaset, 03 Nisan 2023 21:41
Yorumlar (0)
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
İSU’nun 2026 yılı hedefleri masaya yatırıldı
Kocaeli vekilinden Migros işçilerine destek
Başkan Gökçe, Yığılcalılar Derneği'ne konuk oldu
Gıda enflasyonu son iki yılın zirvesine ulaştı
