2 ayda 2 bin 871 şirket kapandı
Siyaset, 24 Mart 2023 08:08TOBB verilerine göre, şubat ayında 1225 şirket kapandı ve yılın ilk iki ayında toplam 2 bin 871 şirket kapanmış oldu. Geçen yılın ilk iki ayında ise toplam 1894 şirket kapanmıştı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 2023 Şubat’a ilişkin kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıkladı.
Buna göre, şubat ayında 1225 şirket kapandı ve yılın ilk iki ayında toplam 2 bin 871 şirket kapanmış oldu. 2022’nin ilk 2 ayında ise toplam 1894 şirket kapanmıştı.
Bir önceki aya göre kapanan şirket sayısı yüzde 24,8, kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 37,1 ve kapanan kooperatif sayısı yüzde 41,3 azaldı.
Yıllık bazda bakıldığında ise, şubatta bir önceki yılın aynı ayına göre kapanan şirket sayısı yüzde 52,4, kapanan kooperatif sayısı yüzde 42,4 arttı. Kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısı ise yüzde 20,4 azaldı.
KURULAN ŞİRKET SAYISI AYLIK YÜZDE 33,5 AZALDI
Kurulan şirket sayısına bakıldığında ise, Şubat 2023'te, Şubat 2022'ye göre kurulan şirket sayısının yüzde 3,8 ve kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısının da yüzde 15,7 azaldığı görüldü. Kurulan kooperatif sayısı ise yüzde 51,1 arttı.
Bir önceki aya göre kurulan şirket sayısı ise yüzde 33,5, kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 27,6 ve kurulan kooperatif sayısı yüzde 5,4 azaldı.
EN ÇOK KAPANMA TOPTAN VE PERAKENDE TİCARETTE
TOBB verilerine göre, Şubat 2023'te şirket ve kooperatiflerin 3 bin 243'ü ticaret, 1.339'u imalat ve 1.330'u inşaat sektöründe kuruldu.
Şubat 2023'te kurulan gerçek kişi ticari işletmelerinin; 612'si toptan ve perakende ticaret motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, 554'ü inşaat, 191'i imalat sektöründe yer aldı.
Bu ay kapanan şirket ve kooperatiflerin; 368'i toptan ve perakende ticaret, motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, 175'i imalat, 147'ü inşaat sektöründe yer alırken; bu ay kapanan gerçek kişi ticari işletmelerinin 715'i toptan ve perakende ticaret, motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, 296'sı inşaat, 208'i imalat sektöründe yer aldı.
Siyaset, 24 Mart 2023 08:08
Yorumlar (0)
Öğrencileri mezun olmadan sektörle buluşturan GEBKİM modeli tanıtıldı
Son anketten AKP açık ara birinci mi çıktı?
Körfezim Eğitim Kurumları’nda liseye geçiş coşkusu!
KOÜ’de kulakların pasını silen müzik dinletisi
Hayat kimya, Türkiye’nin en mutlu işyerleri listesinde
Başkan Hürriyet Fas’taki UCLG Dünya Kongresi’nde konuşacak
Vali Aktaş, Derince’de projeleri yerinde inceledi
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan Mayıs ayında 54 soru önergesi, 26 komisyon başvurusu
Hak arayan öğretmene cop, yoksulluğa ve adaletsizliğe sessizlik!
Başkan Büyükakın, Değirmendere sahilindeki çalışmaları yerinde inceledi
Anahtar Parti Kocaeli’de toplanamıyor!
Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sınırcı’nın KOTO ziyaretinde neler konuşuldu?
OYAK Çimento’nun o raporunda ne var?
Çayırova’da Spor Lisesi inşaatında tempo yüksek
Körfez Petkim Orta Okulu’nun kızlarından büyük proje
Büyükşehir, Fuar Park ile gurur duyuyor!
Bahçeli yine esti gürledi!
Binlerce kişinin emekli maaşları iptal edildi
Bir haftada 33 kişi boğulmaktan kurtarıldı!
Dev temizlik şirketi de iflas etti
AKP'nin elinde topluma söyleyecek bir öyküsü kalmadı
Bir başkan daha tutuklandı
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
