BTP İl Başkanı Can’dan Öğretmenler Günü mesajı
Siyaset, 23 Kasım 2022 00:00Bağımsız Türkiye Partisi Kocaeli İl Başkanı Muharrem Can, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.
İşte o açıklamanın içeriği:
"Eğitim bizim milli meselemiz. Ve en önemli meselemiz.Maalesef bugün eğitim ile ilgili birçok sorunumuz var; eğitimde fırsat eşitliği, ülkemizdeki sınav sistemi, atanamayan öğretmenler, öğretmen maaşları, ücretli öğretmenlik, uluslararası sınavlarda ülkemizin sıralaması, yabancı dil eğitimi ve benzeri birçok konu başlığını sayabiliriz.
ÇÖZÜMSÜZ KALAN SORUNLAR KRONİKLEŞİYOR
Ülke olarak her yıl bu konuları konuşuyoruz. Ancak sorunlar çözülmediği gibi daha da kronikleşiyor.
Ülkelerin eğitim durumunu gösteren PISA sınavlarında Türkiye,sıralaması çok kötü durumda, Yine ülkemizde öğrencilerimizin yüzde 66'sının okuduğunu anlamadığı tespit edilmiştir.
Öğrencilerimizin kendi milli değerlerine bağlı, araştıran ve sorgulayan, problem çözen, etkili iletişim kuran, özgüvene ve başarı kimliğine sahip, 21. yüzyıl becerileri ile donanmış öğrenciler olması için öncelikle eğitime ve eğitimciye bakış açımızın değişmesi bir zaruret haline gelmiştir.
EĞİTİME BAKIŞIMIZ ATATÜRK GİBİ OLMALI
Eğitime ve eğitimciye bakış açımız Mustafa Kemal Atatürk gibi olmalıdır. 24 Kasım gününün Öğretmenler Günü olmasına neden olan ruhun yeniden canlanması gerekmektedir. 24 Kasım 1928 tarihi, Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür. Atatürk, ülkede başlattığı eğitim seferberliği ile ülkesine bağlı, fedakâr ve çağın gerekleri ile donanmış bir nesil yetiştirme yolunda çok sağlam temeller atmıştır. Örneğin, Başöğretmenin eğitim anlayışının karşılık bulduğu kurumlardan biri Köy Enstitüleri'dir. Köy Enstitüleri'nin düşünme ve beceri merkezli eğitim anlayışı bugün çağdaş eğitimin en önemli hedefi olmuştur.
ÖĞRETMEN İNSAN İŞÇİSİDİR
Öğretmenlik kutsaldır. Çünkü o, İnsan işçisidir. Her zaman ifade ettiğimiz gibi Öğretmenlerin kazancı insandır. Her meslek sahibi servet kazanır, para kazanır ama öğretmen insan kazanır.
Öğretmen, hem bu güne hem geleceğe hizmet eder. Çünkü ona emanet ettiğimiz çocuklarımız geleceğimizdir. Bu nedenle öğretmenlerimizin öncelikle toplumsal saygınlığının sağlanması zarurettir. Öğrencilerimizin rol model aldığı öğretmenlerimizin yoksulluk sınırı altında maaş alması kabul edilebilir bir durum değildir. Bu nedenle öğretmen maaşı, diğer mesleklerden daha yüksek olmalıdır.
Bu vesile ile tekrar ifade etmek isteriz ki; öğretmenlerimiz,merhum Prof.Dr.Haydar Baş hocamızın Milli Ekonomi Modeli ve sosyal devlet anlayışı ile hak ettiği değeri bizim iktidarımız döneminde bulacak, eğitimde kronikleşen sorunlar ,Genç genel başkanımız Hüseyin Baş ile bizim dönemimizde çözülecektir.
Bu duygularla bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum
Siyaset, 23 Kasım 2022 00:00
Yorumlar (0)
Öğrencileri mezun olmadan sektörle buluşturan GEBKİM modeli tanıtıldı
Son anketten AKP açık ara birinci mi çıktı?
Körfezim Eğitim Kurumları’nda liseye geçiş coşkusu!
KOÜ’de kulakların pasını silen müzik dinletisi
Hayat kimya, Türkiye’nin en mutlu işyerleri listesinde
Başkan Hürriyet Fas’taki UCLG Dünya Kongresi’nde konuşacak
Vali Aktaş, Derince’de projeleri yerinde inceledi
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan Mayıs ayında 54 soru önergesi, 26 komisyon başvurusu
Hak arayan öğretmene cop, yoksulluğa ve adaletsizliğe sessizlik!
Başkan Büyükakın, Değirmendere sahilindeki çalışmaları yerinde inceledi
Anahtar Parti Kocaeli’de toplanamıyor!
Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sınırcı’nın KOTO ziyaretinde neler konuşuldu?
OYAK Çimento’nun o raporunda ne var?
Çayırova’da Spor Lisesi inşaatında tempo yüksek
Körfez Petkim Orta Okulu’nun kızlarından büyük proje
Büyükşehir, Fuar Park ile gurur duyuyor!
Bahçeli yine esti gürledi!
Binlerce kişinin emekli maaşları iptal edildi
Bir haftada 33 kişi boğulmaktan kurtarıldı!
Dev temizlik şirketi de iflas etti
AKP'nin elinde topluma söyleyecek bir öyküsü kalmadı
Bir başkan daha tutuklandı
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
