Talimatla indirim yapan marketler zam yaptı
Ekonomi, 18 Eylul 2022 18:19Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile 15 Ağustos’ta indirime giden Tarım Kredi marketleri 33 gün sonra fiyatları artırdı.
İğneden ipliğe zam gelirken vatandaş nereden uygun fiyatlı ürün bulacağını şaşırdı. Ucuzluk marketleri denilen Tarım Kredi Kooperatiflerinde de fiyatlar piyasadaki diğer fiyatlarla eşitlenince, geçim sıkıntısı çeken vatandaşlar kara kara düşünmeye başladı. Geçen ay Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Tarım Kredi Kooperatifi mağazalarında büyük indirim olacağı açıklanmıştı. 15 Ağustos tarihinde mağazalara akın eden ve umdukları indirimi bulamayan vatandaşlar, aradan geçen 33 gün içinde birçok üründe büyük zamlarla karşılaştı. Tarım Kredi Kooperatifi Eskişehir Aşağı Söğütönü mağazasındaki etiketleri görüntüleyen SÖZCÜ muhabiri, aradan geçen süre içinde ürünlere gelen zamları da araştırdı.
Eylül ayı başında elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar iğneden ipliğe yansımaya devam ederken, büyük indirimler yapıldığı belirtilen Tarım Kredi Kooperatifi mağazalarındaki birçok ürüne de yeni zam yapıldı.
BİRÇOK ÜRÜN
Tarım Kredi Kooperatifi mağazalarında indirim yapıldığı belirtilen 15 Ağustos tarihinden 16 Eylül tarihine kadar ürünlerin birçoğunda fiyatlar zamlandı. Kırmızı mercimek, ayçiçeği yağı ve nohudun fiyatında değişiklik olmazken, siyah zeytin ve yeşil mercimeğin fiyatında indirim yapıldı. Kooperatif mağazalarında 33 günlük süre içinde birçok ürünün fiyatında artış yaşandı. SÖZCÜ muhabiri, 33 gün içinde Tarım Kredi Kooperatifi mağazalarındaki aynı marka, aynı gramajdaki ürünlerin değişen etiketlerini görüntüledi.
VATANDAŞ UMDUĞU İNDİRİMİ BULAMAMIŞTI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile büyük indirim yapılacağını açıklamıştı. 15 Ağustos tarihinde Tarım Kredi Kooperatifi mağazalarına akın eden vatandaşlar umdukları indirimi bulamamıştı. SÖZCÜ muhabiri, indirim başlamadan ve indirimin başladığı belirtilen gün Tarım Kredi Kooparetifi mağazalarındaki reyonlardaki ürünlerin fiyatlarını görüntülemiş ve vatandaşın belirttiği gibi ciddi anlamda bir indirim yapılmadığını gözlemlemişti. İndirim yapılmadan ve indirim yapıldığı belirtilen gün fiyatlar katlanarak arttı.
Ekonomi, 18 Eylul 2022 18:19
Yorumlar (0)
Dilovası’nda MHP’lilerden anlamlı bayramlaşma!
İzmitli kadınlar Adana ve Antep’te eğlenceye doyacak!
Belediye personeli cenazeye giderken kaza kurbanı oldu
Halkın yüzde 74'ü adalet ve yargı sistemi kötüye gidiyor dedi
Değirmendere sahilinde estetik görünüm
Kocaeli Emniyeti’ni Bakana şikayet etti!
Yollarda bayram trafiği
İlber Ortaylı'nın vefatından önce çekilen program yayınlandı
Yalnız yaşayan Necmettin dedenin yüzünü güldüren proje
Çayırova basketbol heyecanına sahne olacak
Gram altında yeni tahmin!
At sevgisi küçük yaşta aşılanıyor
Yeni vergilerden asgari ücrete yasal düzenlemeler
İzmit Belediyesinin 1 TL'lik nikah ücreti gündem oldu
Bayram gezmesinin maliyeti arttı
Dilovası’nda AKP ve MHP’lilerden bayram ziyaretleri
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
