TOKİ ucuz konut projesinde başvuru şartları belli oldu.
Gündem, 13 Eylul 2022 02:26Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın bugün 14.00’da açıklamasıyla başlayacak ucuz konut projesinin detayları belli oldu. Dar gelirli aileleri ev sahibi yapma amacıyla oluşturulan projede 250 bin konut satışa çıkacağı bildirildi. İsteyen de arsa projelerine başvurarak kendi evini yapabileceği vurgulandı. İşte merak edilen projeden yeni ayrıntıları…
TOKİ, dar gelirliler için tek seferde 250 bin konut inşa edeceği bildirildi. Merakla beklenen projenin ayrıntılarını Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan bugün saat 14.00'te açıklayacağı ifade edildi.
BİR YIL İKAMET ŞARTI
TOKİ aracılığıyla inşa edilecek konutlara, proje ili sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet eden veya proje il nüfusuna kayıtlı, kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine ülke sınırları içinde tapuda kayıtlı konutları bulunmayan, daha önce TOKİ aracılığıyla ev satın almamış 18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşları başvuru yapabileceği açıklandı.
BİR HANEDEN TEK BAŞVURU
Sosyal konutlar için bir haneden tek başvuru alınabileceği bildirildi. Yeni sosyal konutlarda gençler, emekliler, şehit yakınları ve gaziler ile engellilere kontenjan ayrılacağı bildirildi. Genç kategorisine 1991 Eylül ayından sonra doğanlar müracaat edebileceği vurgulandı.
ÖDEME, GELİRİN YÜZDE 30'UNU GEÇMEYECEK
Konutların aylık taksitleri asgari ücretlilerin ödeyebileceği tutarda olacağı vurgulandı. Ödeme, toplam hane gelirinin yüzde 30'unu aşmayacak, 240 aya kadar vade imkanı getirileceği bildirildi.
TOKİ eliyle yürütülecek konut projesi 81 ilde hayata geçirilecek, en fazla konut, olası depremin en çok etkileyeceği İstanbul'da yapılacak.
Proje kapsamındaki konutlarda yerel ve yatay mimari tercih edilecek, konutlar beş katı geçmeyecek şekilde yapılacak. Çevre dostu yapı malzemelerinin kullanılacağı evler sıfır atığa, enerji verimliliğine ve yenilenebilir enerji sistemlerine uyumlu inşa edilecek.
İSTANBUL 16 BİN, YURT GENELİ 14 BİN
Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile bunların dul ve yetimleri hariç başvuruda bulunacaklarda, aylık hane halkı gelirinin İstanbul için en fazla net 16 bin lira, yurt genelinde ise en fazla 14 bin lira olması şartı aranacağı bildirildi.
BAŞVURU BEDELİ 500 LİRA
Proje kapsamında satışa sunulacak 100 bin arsa, elektrik, su ve doğal gaz altyapıları tamamlanmış, imar planları bulunan ve inşaat yapmaya hazır şekilde teslim edilecek.
Başvuru bedeli 500 lira olarak belirlenen kampanyadan faydalanmaya hak kazananlar bu arsalar üzerine kendi evlerini yapabilecek.
Başvuru şartlarını taşıyanlar arasında kura çekilecek.
Arsa satışı başvurularında şu şartlar aranacak:
-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
-Yoksul ve dar gelirli olmak,
-Kendisinin, eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içerinde ev yapmaya müsait arsaya veya herhangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesinin karşılığı olan arsa payına sahip olmamak,
-Daha önce 775 sayılı Gecekondu Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümlerine tabi uygulamalardan faydalanmamış olmak.
TOKİ'nin yürüteceği proje kapsamında ilk olma özelliği taşıyan, "Küçük ve orta ölçekli sanayiciye yönelik 28 ilde oluşturulacak sanayi sitelerindeki 10 bin iş yeri" için başvuru bedeli 2 bin lira olarak belirlendi.
Projenin bu ayağına başvuruda bulunacaklardan, projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı veya o il sınırlarında faaliyette bulunan 18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşı olması şartı aranacak.
Başvuru yapacaklardan ayrıca ustalık, iş yeri açma, ilgili oda kayıt veya vergi mükellefi belgesi ile e-Ticaret yapıldığına dair belgeler istenecek.
Sanayi sitelerindeki iş yerleri için başvuru yapacakların, kendisinin, eşinin ve 18 yaşından küçük çocuklarının mülkiyetinde sanayi dükkanı olmaması da gerekecek.
İstanbul’da aylık hane geliri 16 binin, diğer illerde ise 14 bin liranın altında olması şartlar arasında.
TOKİ konutları 240 aya varan vadelerle satışa sunacak.
TOKİ tarafından yürütülecek projede gençler, emekliler, engelliler, şehit yakınları ve gazilere yönelik özel kontenjanlar olacak.
30 yaş altı gençlere yüzde 20 oranında kontenjan ayrılması planlanıyor.
Gündem, 13 Eylul 2022 02:26
Yorumlar (0)
CHP’li kadınlar Darıca’da toplandı
Balkanların kaçamak yemeği bir kez daha ilimizde kaynadı
Dilovası faciasının 1'inci yıldönümünde adalet için yürüdüler
Emekliler akıllarına geliyorsa seçim yakın demektir
İmamın kravatlı hırsızlar sözünden rahatsız olup erişim engeli kararı aldırdılar
İftirayı atan müfteriye hayatının en ağır tazminat davasını açacağım
Kocaeli’de 65 ve üzerindeki yaş grubuna bakın neler öğretiliyor!
Emeklilere 25 bin TL'lik seyyanen zam mı yapılacak?
Sorun sadece çirkin görüntü değil, arıza olsa bulmak mesele!
Kocaeli Büyükşehir’in yenilikçi projeleri Ankara’da tanıtıldı
Yavan ekmekle besleniyoruz diyen emekli! Türkiye'yi bu hale kim getirdi?
Finans bürokrasisine sızan suç örgütü siyasi ayağındaki Kaya'yı kurtarırken, on binleri batırdı
İzmit Körfezi’nin dönüşümü uluslararası platforma taşınacak
O caminin cemaati de ikram kuyruğuna girdi!
Kocaeli Şehit Tiyatroları oyuncularını üzen ölüm
Vali Aktaş kendisine mail atanları yine makamına davet etti
Fatma Betül Sayan bu yüzden mi tutuklandı?
Bahçeli anket şirketleri kapatılsın der mi?
Atatürk, sevdiği şarkılarla anılacak
Fon vurgununa karışanların listesi neden açıklanmıyor?
Kandıra’daki İzmit Caddesi için 6 milyon TL harcanacak
Daha iflas edecek esnafımız var
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
