Sürdürülebilir Yaşam Festivali başladı
Gündem, 18 Haziran 2022 00:46BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları başlıklarında alanında uzman konuklarla söyleşiler, paneller, atölye çalışmaları ve çocuklara yönelik oyun etkinliklerinin yer aldığı Sürdürülebilir Yaşam Festivali, Gölcük Kazıklı Kervansarayı Kültür Yapısı’nda başladı.
Gölcük Belediyesi, Sumoteks Tekstil, Corelink Tekstil, Genç Liderler ve Girişimciler Derneği JCI Avrasya ve JCI Kocaeli Şubeleri iş birliğinde düzenlenen, “Sürdürülebilir Yaşam Festivali; Kazıklı Kervansarayı Kültür Yapısı’nda ve arkasındaki Kervansaray Park’ta başladı.
Bugün ve pazar günü devam edecek festival; Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları hakkında bilinç ve farkındalık oluşturmayı amaçlarken ayrıca; sorumlu üretim ve tüketim, iklim değişikliği, çeşitlilik ve kapsayıcılık, sağlıklı ve kaliteli yaşam, sürdürülebilir şehirler ve topluluklar ana başlıkları altında düzenleniyor.
92 GÖNÜLLÜ, 26 FARKLI PAYDAŞ KURUMUN DESTEK VERİYOR
Festivalde; 27 konuşmacının katılımı ile 7 söyleşi düzenlenecek. Festivalin fuaye alanında sergiler, açık alanda çocuklar için oyunlar, tiyatro gösterisi, yarışmalar ve farklı paydaşların katılımı ile 13 farklı atölye çalışması yapılacak. Toplamda; 92 gönüllü, 26 farklı paydaş kurumun destek vereceği festivalde, kurum ve STK’lar açtıkları stantlar ile katılımcıları bilgilendirecekler.
ÇOCUKLAR VE YETİŞKİNLER FAYDALI BİLGİLER EDİNECEK
Festival alanında; Bokashi kompost, t-shirt’ten çanta yapımı, çocuklar için atık malzemeden yaratıcılık atölyesi, meşe tüpleme, doğru sözlük, geri dönüşüm, kağıt kıvırma sanatı, metal mini heykel yapımı ve çocuklar için orgsnize edilen iklim farkındalık, dünyanın geleceği, harçlık oyunları gibi çok sayıda öğretici atölye çalışması ile hem çocuklar hem de yetişkin katılımcılar faydalı bilgiler verecek.
.gif)
EĞİTİCİ VE ÖĞRETİCİ SÖYLEŞİLER
Gölcük Belediyesi Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısı’nda düzenlenen festivalde çok sayıda söyleşi düzenlenecek. Söyleşilerde ilk gün; “Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam” konusuyla Diyetisyen Elif Tuğçe Dolu, “Nitelikli Eğitim” konusuyla İstanbul Üniversitesi Arş.Gör. Erkan Kocakaya ve Yönetici Koçu/Eğitmen Irmak Başoğlu ziyaretçilere bilgiler aktaracak.
SÖYLEŞİLER DOLU DOLU DEVAM EDECEK
Söyleşinin ikinci gününde ise Pazar günü saat 12.00’da, “Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar” konusuyla Gölcük Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Karadağ, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Yüksek Mühendisi Özlem Bülbül, Royalcert Yeşil Bina ve Sürd. Uzmanı Özlem Bülbül, saat 13.00’da, “Sorumlu Üretim ve Tüketim” konusuyla Kamer Oğur Günaydın, Canan Barfin, Didem Şumnu, Nesrin Sözer, Nur Erdoğan, Şehnaz Karabulut, saat 14.00’da “İklim Eylemi” konusuyla Exitcom Genel Müdürü Murat Ilgar, Kocaeli TEMA Vakfı İl Temsilcisi Nermin Tol, Kocaeli Üniversitesi Arş.Gör. Fatma Ece Sayın, Ankara Üniversitesi Yüksek Lisans Öğrencisi Eda Pelit, saat 15.00’da “Çeşitlilik ve Kapsayıcılık” konusuyla Minevra BHR Mahmut Can İsal, Hayat Sende Derneği Rumeysa Bozdemir, Kocaeli Sağırlar Spor Kulübü Betül Tonyalıoğlu, Ceviz Otizm Derneği Av. Deniz Yazgan, saat 16.00’da “Sürdürebilir Yaşam İçin Gönüllük” konusuyla JCI Kocaeli Şubesi Dönem Başkanı İlkay Cengiz, Toplum Gönüllüleri Vakfı Mehmet Bahadır Teke, Habitat Derneği Proje Yöneticisi Oğuz Ergen bilgilerini dinleyiciler ile paylaşacaklar.
Gündem, 18 Haziran 2022 00:46
Yorumlar (0)
CHP’li kadınlar Darıca’da toplandı
Balkanların kaçamak yemeği bir kez daha ilimizde kaynadı
Dilovası faciasının 1'inci yıldönümünde adalet için yürüdüler
Emekliler akıllarına geliyorsa seçim yakın demektir
İmamın kravatlı hırsızlar sözünden rahatsız olup erişim engeli kararı aldırdılar
İftirayı atan müfteriye hayatının en ağır tazminat davasını açacağım
Kocaeli’de 65 ve üzerindeki yaş grubuna bakın neler öğretiliyor!
Emeklilere 25 bin TL'lik seyyanen zam mı yapılacak?
Sorun sadece çirkin görüntü değil, arıza olsa bulmak mesele!
Kocaeli Büyükşehir’in yenilikçi projeleri Ankara’da tanıtıldı
Yavan ekmekle besleniyoruz diyen emekli! Türkiye'yi bu hale kim getirdi?
Finans bürokrasisine sızan suç örgütü siyasi ayağındaki Kaya'yı kurtarırken, on binleri batırdı
İzmit Körfezi’nin dönüşümü uluslararası platforma taşınacak
O caminin cemaati de ikram kuyruğuna girdi!
Kocaeli Şehit Tiyatroları oyuncularını üzen ölüm
Vali Aktaş kendisine mail atanları yine makamına davet etti
Fatma Betül Sayan bu yüzden mi tutuklandı?
Bahçeli anket şirketleri kapatılsın der mi?
Atatürk, sevdiği şarkılarla anılacak
Fon vurgununa karışanların listesi neden açıklanmıyor?
Kandıra’daki İzmit Caddesi için 6 milyon TL harcanacak
Daha iflas edecek esnafımız var
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
