Bakanlığın o talimatı Karamürsellileri öfkelendirdi
Siyaset, 07 Haziran 2022 23:51CHP Karamürsel İlçe Başkanı Anıl Aksu, İçişleri Bakanlığı’ndan gelen Karamürsel Hükümet Konağı’nı 1 ay içinde boşaltın talimatına tepki gösterdi.
CHP Karamürsel İlçe Başkanı Anıl Aksu ve ilçe yöneticilerinin Hükümet Konağı önünde gerçekleştirdikleri basın açıklamasında şu sözlere yer verildi:
Şu an önünde bulunduğumuz bu bina yıllardır kıymetli Karamürsel halkımıza hizmet vermiş bulunan hükümet konağımızdır. Resmi kurumlarımızın hemen hemen tamamına yakınının bu binada hizmet veriyor olması kıymetli vatandaşlarımıza büyük kolaylıklar sağlamaktaydı.
Ekim 2021 tarihinde bir içişleri bakanlığı kararı ile Türkiye genelinde 20 adet hükümet konağı olarak kullanılan binanın 1 ay içerisinde boşaltılması kararı çıkartıldı.
Öncelikle içişleri bakanlığının kamu kurumların dan 1 ay içinde binayı boşaltmalarını istemesini çok anlamsız bulmaktayız. Ev’deki kiracıya bile evi boşaltması için çok daha fazla zaman verilirken kamu kurumlarına 1 ay içinde binayı boşaltın demek olmayacak duaya amin demekti öyle de oldu. Nitekim kurumlar binayı söylenen sürede boşaltamadığı gibi hepsi başlarının çaresine bakmaya çalışarak ilçenin değişik noktalarına savrulmuşlardır.
Yaşanan bu gelişmeler Karamürsel’li kıymetli vatandaşlarımızı mağdur etmiştir. Vatandaşlarımız hangi kurumun nerde hizmet verdiğini bilememekte hele de birkaç kamu kurumunda işi varsa oradan oraya koşuşturmaktadır. İlaveten kurumların bir bölümünün taşınmış olduğu Ticaret Meslek Lisesi binası da deprem öncesi yapılmış ve dayanıklılığı meçhul bir yapıdır. Bu binanın depreme dayanıklılığı test edilmişmidir ki bazı kurumlar bu binaya yerleştirilmiştir?
Gölcük’te boşaltılan hükümet konağı binası yerine yeni binanın yapımı çoktan başlamış ve inşaatı bayağı ilerlemiştir. Karamürsel’de ise sürecin nasıl yürüdüğü muammadır. Bu durum dahi İlçemizin ne kadar sahipsiz olduğunun İlçemizdeki iktidar sahiplerinin vatandaşlarımızın sorunlarına ne kadar ilgisiz olduklarını gösteren apaçık bir örnek olmuştur.
Biz CHP Karamürsel İlçe örgütü olarak en kısa zaman da ilçemize yeni bir hükümet konağı binası yapılarak değerli Karamürselli vatandaşlarımıza çektirilen bu çilenin bir an önce sonlandırılmasını talep ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.
Siyaset, 07 Haziran 2022 23:51
Yorumlar (0)
Şehri geliştiren fikirler ödüllendirildi
Terörist başına umut hakkı vermek kabul edilemez
Saadetliler Gebze’de toplandı: Sesleri gür çıkacak!
Büyükakın: Gençler bizim en kıymetlilerimiz
Vali Aktaş, AKP İzmit İlçe Başkanı Dokuzlar’ı işyerinde ziyaret etti
Kocaeli’de Sevgililer Günü’ne özel sıra gecesi
Kocaeli’de İtfaiye Depo Binası Projesi ne durumda?
Altın fiyatlarında yeni rekor için tarih verildi
AKP ve MHP’liler Dilovası’nda o açılışta bir araya geldi
Binlerce çocuk Okula Bi’ Mola’da stres attı
İzmit’te Ramazan davulcuları için başvurular başladı
İşte yoksulluğun fotoğrafı
Öcalan mezara kavuşana kadar buradayız
Çayırova’da kumar bağımlılığıyla böyle mücadele ediliyor
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
