Kocaeli’de okullar sahipsiz
Siyaset, 11 Nisan 2022 04:32CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın Kocaeli’deki okulların durumuna dair Milli Eğitim Bakanına yönelttiği soru önergesine Bakanlıktan yanıt geldi. Bakanlıktan verilen cevabı paylaşan Tarhan, “Kocaeli’de okullar sahipsiz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın soru önergemize verdiği cevaplar Kocaeli’de okulların durumuna dair en ufak bir fikir sahibi olmadığını gösteriyor.” dedi.
“Milli Eğitim Bakanlığı Kocaeli’deki okullarından bihaber.”
Tarhan şunları kaydetti; “Kocaeli’de eğitim alanında yaşanan en temel sorunlardan biri eğitim ortamlarının sağlıklı ve güvenlikli olmaması. Öğrenciler, öğretmenler ve veliler bu durumdan şikayetçiler. Özellikle 1999 depreminin etkisi halen okullardan silinmedi. Depremde hasar görmüş ve zamanla kullanım nedeniyle eskimiş okullara dair şikayetler gerek sosyal medyada gerek yerel basında sıklıkla yer alıyor. Yetkililerden ise net bir açıklama gelmiyor. Biz de en yetkili ağızdan bilgi almak için sorularımızı Milli Eğitim Bakanına yönelttik. Ama anlaşılan o ki Milli Eğitim Bakanlığı Kocaeli’deki okullarından bihaber. İlimizdeki okul ihtiyacı her geçen gün büyürken Durhasan’da inşaatı tamamlandığı ve kullanıma hazır olduğu halde halen eğitime başlanmamış durumda olan Mesleki Teknik Anadolu Lisesini ancak seneye açacakları yönündeki cevapları bu durumu açıkça ortaya koyuyor. Deprem hasarlı Namık Kemal ve Mimar Sinan Anadolu Liselerinin taşınması kaosa döndürüldü. Oysa Durhasan’da bu öğrencilerimizin eğitimlerini sağlıklı bir şekilde görmesi mümkündü.”
“Tavanları akan, duvarları dökülen okulda tadilata ihtiyaç yok”
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ildeki okulları ziyaret ederek durum tespiti yapması gerektiğinin altını çizen ve özellikle yağış sonrasında okulun tavanlarının aktığı, duvarlarının rutubetten döküldüğü, öğrencilerin sağlıklı bir eğitim ortamına sahip olmadığı yönündeki yoğun şikayetlerin yaşandığı okulla ilgili olarak açıklama yapan Tarhan, “İl Milli Eğitim Müdürlüğünün önceliğinin okulların daha iyi koşullara kavuşturulması için yerinde tespit çalışmaları yapmak olmalıyken, Milli Eğitim Bakanlığının sorularımıza verdiği cevaptan Kartepe Pakmaya Muzaffer İncekara Ortaokulunun kapısından dahi geçmediklerini de anlıyoruz. Okulun tavanları akıyor, altına kovalar destek yapılmış, bina çürümüş, nem ve rutubet içinde. Okul yıpranmış. Öğrenciler, öğretmenler ve veliler tedirgin. Ama Bakanlık diyor ki “Onarıma ihtiyaç yok biz okulun boş arsasına yeni bina yapacağız”. Ak Parti döneminde tadilat, onarım gibi kavramlara yer yok. İsraf var. O çok övdükleri Ak Parti geleneğinde hizmet adı altında sadece yandaş müteahhitlere rant sağlamak için sıfırdan inşaat yapmak var.” dedi.
Siyaset, 11 Nisan 2022 04:32
Yorumlar (0)
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
