Bu gidişle İzmit’te yürürken balçıklara batacağız
Siyaset, 03 Eylul 2021 23:08AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yürüyüş yolu üzerinde ‘ayağınızın altına servet serdik’ reklamlarıyla başlattığı yenilenme çalışmalarının bitiş tarihinin yılsonuna kadar uzatılmasına Emek Partisi İzmit İlçe Başkanı Dursun Deniz tepki gösterdi.
Dursun Deniz, “İzmit Yürüyüş yolu Kocaeli şehir merkezinin en uğrak yeri, bu şehirde yaşayan vatandaşların alışveriş için geldiği, resmi işlerini hallettiği, çalıştığı, dükkanını, ofisini açtığı, kimi zamanda nefes almak için yürüyüş yaptığı bir alan. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yaklaşık bir aydır bu alanı kazma kürek kazıyor ve şehrin çeşitli yerlerindeki afişlerle de ‘ayağınızın altına servet serdik’ diyerek reklamını yapıyor.” dedi.
BELEDİYENİN OLASI BİR DEPREME KARŞI HAZIRLIĞI VAR MI?”
Olası bir depreme ve belediyenin alması gereken önlemler dikkat çeken açıklamada,” En önemlisi 1997 depremini derinden yaşayan bu kentte büyükşehir belediyesinin olası bir depreme hazırlık için özellikle kent merkezindeki binaların yenilenmesi konusunda bir projesi var mıdır? Varsa neden halkla paylaşılmamaktadır? Belediyenin kentte bulunan afet toplanma alanlarının sayıca çoğaltılması ya da genişletilmesi gibi bir çalışma var mıdır? Olası bir depreme ilişkin uzmanlar uyarılarda bulunurken, vatandaş kaygılı ve depreme hazır değilken; alt yapı-üstyapı çalışmasına binalar yenilenmeden-güçlendirilmeden başlanması belediyenin depremle ilgili planının olmadığını göstermektedir.” ifadelerine yer verildi.
İnşaat çalışmalarının yürüyüş yolundaki insan sirkülasyonunun daha az olduğu tam kapanma döneminde değil de okulların açıldığı ve yoğunluğun olduğu bir döneme denk getirilmesinin de eleştiren Deniz, “Toz duman içerisinde, kazılan yerlere düşmeden yürümeye çalışan insanlar bir yanda, dükkanların önüne geçilmesi zorlaştığı için satışları düşen esnaf diğer yandayken öbür yanda da trafikte, insan yoğunluğu içerisinde çalışmaya çalışan işçiler var. İzmit’ te yürürken balçıklara mı batacağız? Neden ilkbaharda başlayıp yağmuru kışı hesaba katarak bir planlama yapılmadı? Ayağınızın altına servet serdik diyerek yaptığınız bu proje vatandaşın vergileriyle vatandaşı mağdur etmek değilse nedir?” dedi.
Siyaset, 03 Eylul 2021 23:08
Yorumlar (0)
Dilovası’nda AKP ve MHP’lilerden bayram ziyaretleri
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
