Osmangazi Köprüsü’nden ihlalli geçişe tam 4 kat faiz
Siyaset, 14 Aralık 2020 09:00CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Osmangazi köprüsü geçişleri ile ilgili vatandaşın yeni bir mağduriyetini ortaya çıkardı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’nın bu konudaki soru önergesine verdiği yanıt ise içler acısı…
Yüksek geçiş ücretleri ve cezalar vatandaşı zorluyor
2016 yılında hizmete açılan ve yap-işlet-devret modeliyle faaliyet gösteren Osmangazi Köprüsü ve bağlantılı yollarından yapılan cezalı geçişlerle ilgili vatandaşların şikayetleri bitmek bilmiyor. CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, ortaya çıkan yeni bir sorunu TBMM gündemine taşıdı ve Osmangazi Köprüsü’nden ihlalli geçişlerle ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na soru önergesi verdi.
Bakanlık’tan gelen cevabı kamuoyuyla paylaşan Tarhan: “Yap-işlet-devret mantığı ile yapılan projelerde bir taraf yüksek gelir elde ederken, diğer taraf ciddi gelir kaybına uğratılmaktadır. Bakanlığa yönelttiğimiz sorular karşısında gelen cevap vatandaşın mağduriyetini ortaya koymaktadır. İhlalli bir geçiş yapılması durumunda Bakanlık, işletmeci firma tarafından hem geçiş ücretinin hem de bunun 4 katı kadar da faiz alındığını belirtmiştir. Vatandaşın derdine kulak veren maalesef yok. Varsa yoksa kendi yandaşlarını zengin etme derdindeler. 4 katı ceza ne demektir, vatandaş bu cezayı nasıl ödesin?” diyerek Bakanlık’ın bu mesele karşısındaki kayıtsızlığına tepki gösterdi.
Bakanlık’ın özensiz cevabı!
Ne var ki Tahsin Tarhan’ın Osmangazi Köprüsü’ndeki ihlalli geçişlerle ilgili verdiği önergeye cevap veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yanlış maddeyi işaret etti.
Tarhan “Bakan sorduğumuz soruların birçoğunu yanıtsız bırakırken, cevap verdiği soruda da yanlış maddeyi kullanmaktadır. Vatandaşın büyük bir mağduriyeti söz konusu iken Bakanlık sorulara cevap vermekte dahi özensiz ve ciddiyetsiz davranmaktadır. Halktan bu kadar kopuk ve ilgisiz Bakanlık birimlerinin varlığının vatandaşın sorununa hiçbir zaman çözüm olması mümkün değildir” dedi.
Yanlış madde işaret edildi
Sözlerine devam eden Tarhan; “Ceza tebligatının vatandaşa ne zaman gönderildiğine dair sorumuza Bakanlık, 6001 sayılı kanunun 5’inci maddesini işaret etmiştir. Ancak kanunun bu maddesi incelendiğinde yürürlükten kaldırıldığı görülecektir. Kanunun geçici 5. maddesi ise Osmangazi Köprüsü’nü kapsamayan bir maddedir. Sorduğumuz bu önemli soruya Bakanlık’ın bu tavrını özensiz buluyorum. Biz burada vatandaşın derdine derman olmaya çalışırken Bakanlık hem yüksek cezalara göz yummakta, hem de sorulan sorular için doğru bilgi vermeye dahi tenezzül etmemektedir” diyerek sitemini dile getirdi.
Tefeci Faizi
Tarhan “Enflasyonun %14 olduğu bir ortamda vatandaşı 4 kat ile cezalandırmak adaletsizliktir. OGS ve HGS gişelerinden kaçak geçenlere doğal olarak bir ceza var, ancak HGS’si olan vatandaşlara da ceza kesiliyor. İhlalli geçmese bile vatandaşlar tebligatın geç gelmesi nedeniyle cezayı ödemek durumunda kalıyor. İhlalli geçiş sonucu verilen yüksek cezalar, zaten yüksek olan yol bedelini iyice ödenmesi imkansız hale getiriyor. Vatandaşlara bu durum karşısında böylesi yüksek cezaların verilmesi doğru değil” diye konuştu.
Siyaset, 14 Aralık 2020 09:00
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Sarıdoğan’dan, Büyükakın’a tepki: Şehri de nesli de mahveden sizin politikalarınız!
CHP'ye yapılan operasyon Türkiye'yi yönetenlerin çaresizliğini gösteriyor
Başkan Sezer’den Kurban Bayramı mesajı
Kule deresi yine kirli akıyor
İzmit Belediyesi’nde vezneler 31 Mayıs Pazar günü açık olacak
Başkan Çiftçi’den bayram mesajı ve davet
Ümit Özdağ'ın Meral Akşener saplantısı bitmiyor!
Mansur Yavaş'tan o iddiaya cevap: İftira
Esnafın derdi üzerinden ucuz siyaset yapmayı bırakın
Başkan Ömeroğlu yüzlerce çocuğu sevindirdi
Kocaeli’de bayram süresince hangi önlemler alındı?
Kocaeli Sanayi Odası’nda, AB desteği ile dijital dönüşüm konuşuldu
Osmanlı’dan günümüze kadar bayramlaşma fotoğrafları bu sergide
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş’tan bayramı mesajı
Gölcükspor’un şampiyonluk coşkusuna Başkan Sezer de ortak oldu
Damacana suya bir zam daha
Vatandaştan belediyeye asfalt çağrısı
Durmak yok lüks ve şatafata devam!
Bayramda marketler açık olacak mı?
Büyükakın’dan bayram mesajı: Birbirimize yakınlaşmayı hatırlamalıyız
Kılıçdaroğlu ihraç listesi mi hazırladı?
Dolar endeksindeki zayıflık altını uçurdu
Kocaeli’nin o plajları bir kez daha geçer not aldı
Başiskele’de trafiği rahatlatacak yeni yol açıldı
Büyük tehdit altındalar ve her an ölebilirler
İzmit’teki o saldırıda esnafın zararı belediye tarafından karşılanacak
İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na sert sözler
Polis CHP Genel Merkezi'ne girdi
Kılıçdaroğlu'nun danışmanından al haberi!
Kütüphanelerde bayram düzenlemesi
Vali Aktaş, Narkotik Şube Müdürlüğü ekiplerini tebrik etti
Kurbanlık alırken dolandırılmayın!
Buraya KOBİS durağı yapılacak mı?
AKP’li Mesut Tekin’in evlat acısı
Başkan Gökçe´den Kent Bayramlaşması daveti
İzmit’te çift dizi tramvay dönemi başlıyor
Eski okul binası yeniden ayağa kaldırılıyor
İzmit’te bıçaklı cinayet
Kartepe’de bisiklet yoluna el atılması isteniyor
