Osmangazi Köprüsü’nden ihlalli geçişe tam 4 kat faiz
Siyaset, 14 Aralık 2020 03:59CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Osmangazi köprüsü geçişleri ile ilgili vatandaşın yeni bir mağduriyetini ortaya çıkardı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’nın bu konudaki soru önergesine verdiği yanıt ise içler acısı…
Yüksek geçiş ücretleri ve cezalar vatandaşı zorluyor
2016 yılında hizmete açılan ve yap-işlet-devret modeliyle faaliyet gösteren Osmangazi Köprüsü ve bağlantılı yollarından yapılan cezalı geçişlerle ilgili vatandaşların şikayetleri bitmek bilmiyor. CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, ortaya çıkan yeni bir sorunu TBMM gündemine taşıdı ve Osmangazi Köprüsü’nden ihlalli geçişlerle ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na soru önergesi verdi.
Bakanlık’tan gelen cevabı kamuoyuyla paylaşan Tarhan: “Yap-işlet-devret mantığı ile yapılan projelerde bir taraf yüksek gelir elde ederken, diğer taraf ciddi gelir kaybına uğratılmaktadır. Bakanlığa yönelttiğimiz sorular karşısında gelen cevap vatandaşın mağduriyetini ortaya koymaktadır. İhlalli bir geçiş yapılması durumunda Bakanlık, işletmeci firma tarafından hem geçiş ücretinin hem de bunun 4 katı kadar da faiz alındığını belirtmiştir. Vatandaşın derdine kulak veren maalesef yok. Varsa yoksa kendi yandaşlarını zengin etme derdindeler. 4 katı ceza ne demektir, vatandaş bu cezayı nasıl ödesin?” diyerek Bakanlık’ın bu mesele karşısındaki kayıtsızlığına tepki gösterdi.
Bakanlık’ın özensiz cevabı!
Ne var ki Tahsin Tarhan’ın Osmangazi Köprüsü’ndeki ihlalli geçişlerle ilgili verdiği önergeye cevap veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yanlış maddeyi işaret etti.
Tarhan “Bakan sorduğumuz soruların birçoğunu yanıtsız bırakırken, cevap verdiği soruda da yanlış maddeyi kullanmaktadır. Vatandaşın büyük bir mağduriyeti söz konusu iken Bakanlık sorulara cevap vermekte dahi özensiz ve ciddiyetsiz davranmaktadır. Halktan bu kadar kopuk ve ilgisiz Bakanlık birimlerinin varlığının vatandaşın sorununa hiçbir zaman çözüm olması mümkün değildir” dedi.
Yanlış madde işaret edildi
Sözlerine devam eden Tarhan; “Ceza tebligatının vatandaşa ne zaman gönderildiğine dair sorumuza Bakanlık, 6001 sayılı kanunun 5’inci maddesini işaret etmiştir. Ancak kanunun bu maddesi incelendiğinde yürürlükten kaldırıldığı görülecektir. Kanunun geçici 5. maddesi ise Osmangazi Köprüsü’nü kapsamayan bir maddedir. Sorduğumuz bu önemli soruya Bakanlık’ın bu tavrını özensiz buluyorum. Biz burada vatandaşın derdine derman olmaya çalışırken Bakanlık hem yüksek cezalara göz yummakta, hem de sorulan sorular için doğru bilgi vermeye dahi tenezzül etmemektedir” diyerek sitemini dile getirdi.
Tefeci Faizi
Tarhan “Enflasyonun %14 olduğu bir ortamda vatandaşı 4 kat ile cezalandırmak adaletsizliktir. OGS ve HGS gişelerinden kaçak geçenlere doğal olarak bir ceza var, ancak HGS’si olan vatandaşlara da ceza kesiliyor. İhlalli geçmese bile vatandaşlar tebligatın geç gelmesi nedeniyle cezayı ödemek durumunda kalıyor. İhlalli geçiş sonucu verilen yüksek cezalar, zaten yüksek olan yol bedelini iyice ödenmesi imkansız hale getiriyor. Vatandaşlara bu durum karşısında böylesi yüksek cezaların verilmesi doğru değil” diye konuştu.
Siyaset, 14 Aralık 2020 03:59
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
İmamoğlu'nun hesabı neden kapatılıyor?
18 ülke ve 34 şehirden 1626 judocu Kocaeli’de tatamiye çıktı
Gölcük’te Ahşap Heykel Sempozyumu’nun 29’uncusu başladı
İzmit’te binlerce çocuğa yüzme öğreten proje
KOTO yönetiminin Ankara temasları
Körfezim Eğitim Kurumları LGS Türkiye şampiyonu Ecrin Ece Kolay’ı tebrik ettiler
AKP'nin oyu yüzde 27'nin altında mı?
Haziran ayında kapanan şirket sayısı arttı
100 TL'lik banknotlar da ATM'lerden kaldırıldı mı?
Beklenen depremle ilgili çarpıcı sözler!
Telefonlarını çekiçle paramparça ediyorlar
O hastalığa dikkat çekmek için Çanakkale’den Kocaeli’ye pedal çevirerek geldiler
Körfez Ağrılılar Derneği’nden köy okuluna kütüphane
Kartepe’ye devlet hastanesi ne zaman yapılacak?
İzmit Oyuncak Müzesi’nde çocuklar eğlenirken öğreniyor!
Kıbrıs'ta asgari ücret Türkiye'yi ikiye katladı
Büyükakın sert çıktı: Mahkemeye verin
Otoparktaki aydınlatma lambaları patladı!
Solunum yollarını ferahlatan bitki
Kartepe Konakları’nın son hali Zeynep Özal’ı şaşırttı!
Dilovası’ndaki yeni belediye binası inşaatında inceleme
Erdoğan'dan kurmaylarına yeni talimatlar!
Beklenen depremle ilgili korkutan sözler
Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş vefatının 10. yılında dualarla anıldı
Zeytinoğlu haziran ayı bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi
Kocaeli vekili Kanko: Dış politika hamasetle değil, millî menfaatlerle yönetilir
Kocaeli Pazarcılar Odası, 3 ton karpuz dağıttı
Çayırovalılar 15 Temmuz’da bir araya geldi
Kokuyu alan fakire 1 tabak et!
KOTO'nun ASELSAN ziyaretinde ne konuşuldu?
Yeşil alana moloz atanlar cezalandırılmalı
AKP'liler DEM'lilere bunu izah ediyor!
Altında yükseliş için kritik seviye
Kocaeli-Yalova Otoyolu’nda 78 kilometrelik proje için planlar onaylandı
Mesele gündemi değiştirmek mi?
15 Temmuz’un 10. yılında Kocaeli
Dilovası’nda AKP’lilerden yeni kaymakama hayırlı olsun ziyareti
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: 15 Temmuz milletin zaferi, demokrasinin dirilişi
İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şirin’den 15 Temmuz mesajı
