İçme suyunda yüksek maliyet, uygun fiyat!
Gündem, 16 Kasım 2020 15:24Kocaeli’nin içmesuyu ihtiyacının yüzde 80’ini karşılayan Yuvacık Barajında yaz aylarında artan su kullanım miktarı ve düşük yağışlar sebebiyle, 23 Eylül tarihi itibariyle Sapanca Gölü Terfi Merkezinden 3 pompa ile su alımına başlandı.
Bugün itibariyle geçen süre zarfında Sapanca Gölünden toplam 8.3 milyon m3 su alındı. Pompaların çalıştırılmasından dolayı da 1 milyon 968 bin TL enerji maliyeti oluştu.
55 GÜNDE 8 MİLYON 295 BİN M³ SU ALINDI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü olarak Kocaelililere kaliteli ve sağlıklı içme suyunu ulaştırabilmek için var gücümüzle durmadan çalışıyoruz. Yaptığımız teknolojik yatırımlar, altyapı yatırımlarıyla beraber vatandaşlarımıza kaliteli içilebilir suyu evlerine, işyerlerine ulaştırıyoruz. Yaz aylarında artan su kullanım miktarı ve mevsim normallerinin altında seyreden yağışlar nedeniyle Yuvacık Barajı’nın seviyesinin düşmesinden dolayı Sapanca gölünden su alımına başlandı. 23 Eylül - 16 Kasım tarihleri arasındaki 55 günlük süre içerisinde Sapanca Gölü’nden toplamda 8 milyon 295 bin 321 m³ su alımı gerçekleştirildi.
1 MİLYON 968 BİN TL ENERJİ MALİYETİ
Sapanca Gölü Terfi Merkezinden 3 pompa ile Başiskele Kullar İçme suyu Arıtma Tesisine 22 kilometrelik isale hattı üzerinden yapılan su alımı ile 55 günlük süre içerisinde 3 milyon 137 bin 780 KiloWatt (kWh) elektrik tüketimi gerçekleşti. Bu tüketim neticesinde 1 milyon 968 bin 627 TL ek işletme maliyeti oluşmuştur.
ARTAN MALİYETLERE RAĞMEN UYGUN VE KALİTELİ HİZMET
İSU Genel Müdürlüğü olarak Kocaeli genelinde yapılan büyük altyapı yatırımları öncü teknolojik yatımlarımız ile birlikte vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Günümüz ekonomik şartları dahilinde artan işletme maliyetleri ve yapılan büyük yatırımlarla birlikte 30 büyükşehir belediyesi içinde fiyatlandırma uygulamasında en uygun su fiyatı sıralamasında 25. sırada yer almaktayız. Vatandaşlarımıza kaliteli hizmet üretmek ve üretilen hizmetlerin karşılığında elde edilen gelirleri yine vatandaşlarımıza en uygun en verimli şekilde altyapı ve teknoloji yatırımlarında kullanmaya ve özen göstermeye devam edeceğiz.
Gündem, 16 Kasım 2020 15:24
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Erdem Arcan YENİ Parti’de de seçilmiş başkan olacak!
Derinceli muhtarlar da tebrik edildi
Gençler konuştu, Başkan Bıyık dinledi!
Başkan Söğüt’ten Vali Aktaş’a davet
Büyükakın’dan muhtarlara çağrı
MHP İl Başkanı Emengen ile Darıca’yı konuştular!
İzmit’te bale bölümü başvuru sonuçları açıklandı
İşte son anket! AKP, MHP butlan CHP düşüşte
Çayırova’da Kitap Günleri’ne büyük ilgi
İşte Ulaşlı sahilinin son hali!
Körfezli sporcular gözlerini Türkiye şampiyonluğuna dikti!
Derince’de 45 bin TL ödüllü Benim Gözümden Atatürk yarışması için başvurular başladı
Buna tedbirsizliğin suçunu Allah'a atmak denir
Gölcük’te Sedaş’ın açtığı çukurlar tehlike saçıyor
Buray konser için Darıca’ya gelecek
Sepaş Enerji’de çözüm süresi 1,5 gün
Asrın soygunu faillerini kaçıramazsınız
Altın fiyatları bugün ne kadar?
Binlerce kişi Osmangazi Köprüsü’nde koşacak!
Kredili konut alımlarında büyük düşüş
Başkan Sezer tahliye edilen site sakinleriyle bir araya geldi
Körfez’de banka müdürü Sevilmiş’e teşekkür plaketi
Selin izlerini silmek için tüm imkânlar seferber edildi
Beraat edeceğime inanıyorum
Dilovası’nda Muhtarlar Günü böyle kutlandı!
Hava nasıl olacak?
Bultürk Kocaeli Temsilciliği’nden Bulgaristan seçimleri açıklaması
İzmit Belediyesinden öğrencilere kek ve mandalina
12 yıl hapis cezası ile aranan zanlı yakalandı
BTP’liler Ulus Pazarı’na gidenleri de partilerine üye kaydetti!
Üreticilere yeni gelir kapısı: Mantar üretim çadırı
Çayırova’da Kitap Günleri kapılarını 7’inci kez ziyaretçilerine açtı
İYİ Parti çatısı altında buluşalım teklifi Ağıralioğlu'nu kızdırdı!
Körfez Yeşil Vadi Koleji’nden Vali Aktaş’a ziyaret
Bu ülkede hiç bir dönem her hafta bir başkan hapse atılmadı!
En düşük emekli maaşının yükseltilmesi istendi
Selde zarar gören araçların zararını belediyeler karşılar mı?
Dilovası’nda MHP’lilerin taşımalı eğitimle ilgili çabaları sonuç verdi
KSO Başkanı Zeytinoğlu’ndan üretilen araçlarla ilgili o karara tepki
