SEDAŞ’tan elektrik faturası açıklaması
Gündem, 14 Nisan 2020 02:46Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında; sosyal izolasyon ve karantina tedbirleri nedeniyle sayaçları okunamayan aboneler, EPDK kararı ile hayata geçen “Kıyasen Fatura Düzenlemesi” uygulamasından yararlanabilirken, ayrıca güncel endeks değerlerini SEDAŞ’ın WhatsApp hattına ileterek faturaların bu değerler üzerinden oluşturulmasını sağlayabiliyor.
Giderek yaygınlaşan koronavirüse karşı alınan önlemler dahilinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) 3 Nisan 2020 itibarıyla "kıyasen fatura" düzenlemesini hayata geçirmişti. EPDK’dan yapılan açıklamada; bu uygulamanın sadece karantinaya alınan ve idari kararlarla sayaç okumalarının durdurulduğu yerleşim yerlerinde ve sayaç okuyan çalışanların sosyal mesafelerini koruyamayacağı durumlarda 3 aylık gibi geçici bir süre boyunca geçerli olduğu aktarılmıştı. Uygulama kapsamında sayaçları okunamayan tüketicilere mevsimsellik faktörü ve geçmiş tüketimleri de göz önünde bulundurularak tahminleme yöntemi ile fatura çıkartılacağı ve bu süreç sonunda fiziki olarak ilk okuma yapılan tarihte düzeltme/mahsuplaşma işlemi yapılacağı, mahsuplaşma neticesinde tüketicilerin alacaklarının tek seferde ödeneceği, tüketicinin borcu oluşması durumunda ise ilgili tutara sayacın okunamadığı fatura dönemi kadar taksitlendirme yapılacağı kaydedilmişti.
SEDAŞ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
“SEDAŞ regüle bir şirket olma özelliğiyle; tüm uygulamalarında mevzuata bağlı olup, yürürlüğe konan düzenlemeler çerçevesinde işlem yapmaktadır. Sayaç okuma faaliyetlerine ilişkin uygulamanın kapsamı ve kuralları EPDK tarafından açık bir şekilde belirlenirken, sosyal izolasyon ve karantina tedbirleri nedeniyle sayaçları okunamadığı için tüketimlerinin sayaç üzerindeki mevcut endeks değerleri üzerinden faturalandırılmasını tercih eden tüketiciler; 0(530)9 19 19 19 numaralı SEDAŞ WhatsApp hattı üzerinden güncel endeks değerlerini paylaşması durumunda, müşterilerin faturaları bu değerler üzerinden çıkarılabilecektir.”
Bu uygulamanın tamamen tüketicinin tercihine bağlı olduğunu kaydeden SEDAŞ, tercih edilmemesi durumunda EPDK tarafından belirtilen “karantinaya alınan ve idari kararlarla sayaç okumalarının durdurulduğu yerleşim yerleri ve sayaç okuyan çalışanların sosyal mesafelerini koruyamayacağı durumlar” haricinde kalan yerlerde; sayaç okuma faaliyetlerinin çalışanlarınca gerçekleştirilmeye devam edileceği belirtildi.
Gündem, 14 Nisan 2020 02:46
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Halk Et Mobil Aracı İzmit Belediye Meydanı’nda olacak
Tiryakilere bir kötü haber daha
Milli iradenin karşısında diz çökecekler
Emekliye 14 bin lira ikramiyeyi AKP ve MHP reddetti
Gölcüklü çocuklara iyi haber!
Altında yön ne olacak?
Büyükakın’dan Ramazan mesajı: Özümüze dönüşün vaktidir
KO-MEK kursiyerleri 40 yıllık tiyatroculara taş çıkarttı
Kocaeli Saadet Partisi’nden kayıp çocuklar çağrısı
Ramazanda Darıca’da her gün ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek
Derince Yelken Kafe Restoran’da iftar menülerinin fiyatı açıklandı
MHP Dilovası İlçe Başkanı Turhan’dan Türkiye ikincisi Boz’u tebrik etti
Ekonomideki kötü gidişat bir firmayı daha iflasa sürükledi
İzmit’te yeni sahne kapılarını açıyor
Beyaz unlu ekmek tamamen tarihe karışıyor
144 konutluk Kartepe Kent Konut Evleri’nde durum ne?
KOTO ve KOSAD’dan kredi süreçlerinde sigorta dayatmalarına karşı ortak duruş
Erbakan, İYİ Parti ile ittifak sinyali verdi
Büyükakın: Toplumda iyiliğin rengi hakim olsun
Paranın itibarı kalmadıysa sorumlusu millet değildir
Söyle bakalım Lozan'la, Atatürk'le barışık mısın?
Erdoğan’ın tutmadığı seyyanen zam sözüne tepki
Son 4 ayda binlerce kişi işsiz kaldı
Körfez RAM’dan BDT eğitimi
Saadet’in Kartepe kongresinde dikkat çeken sözler
Körfez’de denizden 50 araç lastiği çıktı
Çocuğun anlayacağı basit bir şeyi Erdoğan'a yıllarca anlatamadılar
Eleştiren ve düşünenler, kendini akademide değil cezaevinde buluyor
Eski Başbakan Davutoğlu: Maddi sıkıntı yaşıyorum
Başkan Gökçe’den Ramazan’da dayanışma ve birlik, beraberlik çağrısı
Gürkan Karaçam yeni bir kavram ortaya attı! Zihinsel egemenlik
Mehmet Ali Kâğıtçı Dokümantasyon Merkezi hizmete girdi
Ramazan boyunca zam yapılmayacak!
Çayırova’da Ramazan coşkusu
Güneşi görenler soluğu Ormanya’da aldı
MHP Dilovası’nda en genç üye bayrağı el değiştirdi!
Gebze Ticaret Odası önce ihracatın liderlerini ödüllendirdi, sonra istişare için toplandı
İzmit’te Kent Lokantalarında ücretsiz iftar
Başkan Gökçe iş insanlarına DERTAŞ’ı anlattı
