Amatör balıkçılığın sorunları bu çalıştayda konuşuldu
Gündem, 13 Şubat 2020 07:41Amatör Balıkçılık sorunları çalıştayı gerçekleşti.
İşte o açıklamanın içeriği: 09 Şubat 2020 Pazar günü Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere bir araya gelen; ABAF - Amatör Balıkçılık Federasyonu (Kocaeli), ASOF - Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (Ankara), AVRASYA - Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (Konya) ile ülkemizin değişik illerinde faaliyet gösteren Federasyon üyesi olan ve olmayan onlarca dernek temsilcisi bir araya gelerek, sürdürülebilir balıkçılık, yaşanabilir bir doğal hayat için hep birlikte mücadele etme ve birlikte görüş/öneriler vererek ilgili kurumlara destek olma kararı aldı.
.gif)
Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü, Avcılık ve Kontrol Daire Başkanı Sayın Melih Er ile Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendislerinden Gülten Çiçek’inde katılım sağladığı çalıştaya 3 federasyonun öncülüğünde Ülkemizin değişlik bölgelerinden 41 STK kötü hava şartlarına rağmen katılarak, daha önce Bakanlığa verilen görüş/önerilerin tekrardan güncellenmesi ve birlik içerisinde hareket edilmesi kararı aldılar.
Toplantıda söz alan ABAF(Amatör Balıkçılık Federasyon) Başkanı Engin Uztürk 1380 sayılı su ürünleri kanunun değişerek güncellenmesi ile 2020 yılında yeni çıkacak olan 5/2 numaralı Amatör Balıkçılığı Düzenleyen Tebliğ ile 5/1 numaralı Ticari Balıkçılığı düzenleyen tebliğlerin ülkemiz balıkçılığının mevcut durumunu da göz önüne alarak ülkemizin sosyo-ekonomik durumlarına uygun gerek amatör gerekse ticari balıkçılığı sürdürülebilir hale getirebilecek şekilde düzenlememiz gerekmektedir. Bu zorlu hava şartlarında ülkemizin dört bir yanından buraya katılım sağlayan dernek başkan ve yöneticileri bu iradeyi burada göstermişlerdir. Öncelikle bizi burada ağırlayan Daire Başkanımız Melih Beye desteklerinden ve bizi dikkatle dinlediklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ayrıca katılım sağlayan federasyon başkan ve dernek yöneticilerine de canı gönülden teşekkür ediyorum. Aldığımız kararlar ülke balıkçılığına katkı sağlayacağımıza katkı sağlayacağına inancımız tamdır dedi.
Gündem, 13 Şubat 2020 07:41
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Solunum yollarını ferahlatan bitki
Kartepe Konakları’nın son hali Zeynep Özal’ı şaşırttı!
Dilovası’ndaki yeni belediye binası inşaatında inceleme
Erdoğan'dan kurmaylarına yeni talimatlar!
Beklenen depremle ilgili korkutan sözler
Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş vefatının 10. yılında dualarla anıldı
Zeytinoğlu haziran ayı bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi
Kocaeli vekili Kanko: Dış politika hamasetle değil, millî menfaatlerle yönetilir
Kocaeli Pazarcılar Odası, 3 ton karpuz dağıttı
Çayırovalılar 15 Temmuz’da bir araya geldi
Kokuyu alan fakire 1 tabak et!
KOTO'nun ASELSAN ziyaretinde ne konuşuldu?
Yeşil alana moloz atanlar cezalandırılmalı
AKP'liler DEM'lilere bunu izah ediyor!
Altında yükseliş için kritik seviye
Kocaeli-Yalova Otoyolu’nda 78 kilometrelik proje için planlar onaylandı
Mesele gündemi değiştirmek mi?
15 Temmuz’un 10. yılında Kocaeli
Dilovası’nda AKP’lilerden yeni kaymakama hayırlı olsun ziyareti
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: 15 Temmuz milletin zaferi, demokrasinin dirilişi
İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şirin’den 15 Temmuz mesajı
15 Temmuz'dan sonra hazırlanan rapor nerede?
Büyükakın’dan 15 Temmuz şehitlerine vefa
IBAN uyarısı! Ciddi hukuki riskler doğurur
Özgür Özel'e soruldu! Yeni partinin ismi belli mi?
Kandıra’da güreş heyecanı!
Gergerlioğlu: 15 Temmuz’da Hulusi Akar’ın derdest edilme hikayesi baştan sona yalan
İş insanı Hasan Baykara’ya doğum günü sürprizi!
O ürün piyasadan toplatılıyor!
İskeçe Müftüsü Ahmet Mete İzmit’te dualarla anıldı
Sevindikli’de geleceğin spor tesisi yükseliyor
Vatandaş bu sokakta yürüyemiyor!
Emekliye savaş açılması anlamına gelir
Motorin ve benzine dev zam geliyor
İzmit Belediyesinden 3’üncü kütüphane
Bir dev şirket daha iflasın eşiğinde
Serdar Mahallesi’nde yeni merdiven ve istinat duvarı mesaisi
Boğulma tehlikesi geçiren 38 kişi daha zamanında kurtarıldı
Gebze ve diğer ilçeler kendi kaderine terk edildi
