Et ithalatında yine rekor kılındı!
Ekonomi, 03 Ağustos 2025 20:55Hayvancılıkta devam eden üretim sorunu ile yüksek maliyetlere karşılık, ithalatta hızlı artış yaşanıyor. 2025’in ilk 6 ayında gerçekleşen ithalat 2024’ün tamamını aştı.
Anadolu’nun köylerinde binlerce çiftçi ve hayvan yetiştiricisi devletten yardım bekler, ‘Üretmek istiyoruz, şehre gidip işsiz gezmek istemiyoruz’ derken iktidar halkın kaynaklarını yabancı çiftçilere ve ithalat şirketlerine saçmaya devam ediyor. İktidarın ithalat adımları o kadar arttı ki geçen yılın tamamında yapılan canlı hayvan ithalatı rakamı, bu yılın sadece ilk 6 ayında aşıldı.
Bu yıl 520 bin baş canlı hayvan ithalatı kararı alan Türkiye, 2025 yılının ilk 6 ayında rekora koşuyor. 2024’ün tamamında 733.8 milyon dolarlık canlı hayvan ithalatına imza atılırken, ithalatta bu yılın ilk 6 ayında 745.3 milyon dolara ulaşıldı. Bir yıllık ithalatı 6 ayda yapan Türkiye, 2023 yılı sonrasında en yüksek rakama ulaşırken, ithalatın bu hızla devam etmesi durumunda iki yıl önce gerçekleşen 1.2 milyar dolarlık ithalat rekorunun kırılması bekleniyor.
KAYNAKLAR GÜNEY AMERİKA’YA
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Derneği verilerine göre, geçen yılın tamamında 140 bin 852 ton sığır, 3.150 ton koyun ithalatı gerçekleşirken, bu yılın Ocak-Haziran dönemine bu rakam, sığır ithalatında 146 bin 284 tona ulaştı.
İthalatın 1.2 milyar dolar ile zirveye ulaştığı 2023 yılı tamamında ise 271 bin 964 tonluk ithalat gerçekleşmişti. Büyükbaş hayvan ithalatında Güney Amerika ülkeleri zirveye yerleşirken, TÜİK verilerine göre yılın ilk 6 ayında Brezilya’dan 370 milyon 791 bin TL’lik, Uruguay’dan ise 330 milyon 586 bin TL’lik ithalat gerçekleştirildi.
Ekonomi, 03 Ağustos 2025 20:55
Yorumlar (0)
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
