Sağlık Bakanlığı aile hekimleriyle ilgili kamuoyunu yanıltıyor mu?
Sağlık, 02 Mart 2025 10:54Birlik ve Dayanışma Sendikası 3 Nolu Şube Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazğan Sağlık Bakanlığının aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları hakkında, birçoğunun eylemlere katılmadığı gibi kamuoyunu yanıltıcı bilgiler yaydığını belirterek, 17 bin aile hekimi ve aile sağlığı çalışanının iş bırakma eylemlerine katıldığını söyledi.
Sözleşme ve ödeme yönetmeliğine ilişkin itirazları nedeniyle Kasım, Aralık 2024 ve Ocak 2025 tarihlerinde iş bırakma eylemi yapan aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları Sağlık Bakanlığından son yapılan açıklamalara tepki gösterdi. Bakanlığın, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının yüzde 80’inin eylemlere katılmadığı yönündeki açıklamasının gerçeği yansıtmadığını, Bakanlığın kamuoyunu yanıltıcı, yanlış bilgileri alenen yaydığını belirten Birlik ve Dayanışma Sendikası 3 Nolu Şube Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazğan 17 bin aile hekimi ve çalışanının iş bırakma eylemlerine katıldığını açıkladı.
Bir süre önce sağlıkta çözüm adı altında bakanlık yetkililerinin kullandığı bir X adresi üzerinden 6-10 Ocak arasında eylem kararı varken, aile hekimliğinde yapılan poliklinik sayıları üzerinden sanki aile hekimleri aile sağlığı çalışanları iş bırakmamış, eyleme destek vermemiş algısı yaratılmaya çalışıldığını anlatan Dr. Hacı Yusuf Eryazğan sözlerini şöyle sürdürdü:
.jpg)
Oysa ki 2023 yılı sağlık hizmetleri kullanım istatistikleri ve bunların yıllar içerisinde artış oranını bakanlık demeçlerinden ortaya koyduğumuzda sağlıkta çözümün verdiği poliklinik rakamlarının olması gerekenin %40’ı bile olmadığı açıktır. Hal böyleyken bakanlık resmi adreslerinin alenen yalan yanlış bilgi yayarak suç işlediği ortadadır. Sayın bakana sesleniyoruz. Gözlerinizi, kulaklarınızı kapatarak gerçeklerden kaçmaktan vazgeçin.
Yine halkı yanıltıyorsunuz. Bakanlığınızın son 3 ayda aile hekimlerinin hak edişleri üzerinden yayınladığınız rakamlarda 27 bin aile hekiminden 15 bini maaşını tam almış, 12 bini eylemlerden dolayı kesintiye uğramış görünüyor. Eyleme farklı şekillerde destek olup kesintiye maruz kalmayan 5 bin aile hekimini de kattığımızda hesap ortaya çıkıyor. 17 bin aile hekimi son 3 ayda eylemlerde. Mevcut rakamlar yalan söylemez. Birlik Dayanışma Sendikası olarak aile hekimlerinin, aile sağlığı çalışanlarının haklarını sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Size rağmen başaracağız, bunu böyle bilin…”
Sağlık, 02 Mart 2025 10:54
Yorumlar (0)
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
