banner430

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Doğalgaz faturalarında 150 TL birden artış bekleniyor

Doğal gaz faturaları 1 Mayıs'tan itibaren kabaracak. Çünkü bedava doğal gaz kullanımına son veriliyor. Faturalarda en az 150 lira artış bekleniyor. 

18 Nisan 2024 05:38
Doğalgaz faturalarında 150 TL birden artış bekleniyor

Doğal gazda bedava tüketimin artık sonuna gelindi. Geçen yıl başlatılan 20 milyon hane tarafından kullanılan doğal gaz uygulamasında artık son tarih 1 Mayıs. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "kamu kuruluşları ve belediyeler bütçe dışı, ek bütçe istemesin, bir kuruş yok" demişti. İşte Şimşek'in bu sözleri "1 Mayıs'ta bedava doğal gaz dönemi bitecek mi" sorusuna yanıt gibi olmuştu.

Mayıs 2023 Mayıs ayından itibaren ayından itibaren konutlarda 25 metreküp bedava doğalgaz uygulaması başlatılmıştı. İşte o uygulamayla ilgili herhangi bir kararname gelmedi. Bu da 1 Mayıs'da uygulamaya son veriliyor anlamına geliyordu.

YENİ KARARNAME YOK

1 Mayıs'ta 25 metreküp bedava doğalgaz uygulamasının da bitmesiyle birlikte, doğalgaz faturalarında ortalama 150 TL'lik bir artış beklentisi öngörülüyor

Doğalgaz Tüketimine İlişkin Sistem Kullanım Bedelleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi geçen yıl 1 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayınlanmıştı.Yeni bir kararname yok. Kararnamenin bitiş tarihi ise 1 Mayıs 2024...İşte bu tarihe kadar tahakkuk edecek faturalara yansımayacaktı. Bu tarihten sonra 25 metreküp doğal gaz kullanımının faturalara eklenmesiyle,ceplerden en az 150 lira fazla para çıkacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.