BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Mehmet Avcı, Anıtkabir’de şeriat çağrısına tepkisiz kalmadı 

Kocaeli’nin sevilen iş insanı, vatansever Atatürkçü Mehmet Avcı, Anıtkabir’de şeriat çağrısı yapan kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.  

04 Ocak 2024 08:41
Mehmet Avcı, Anıtkabir’de şeriat çağrısına tepkisiz kalmadı 

Konu ile ilgili açıklama yapan Avcı şu görüşlere yer verdi:  Son dönemde Türkiye’de milli değerlere ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşuna ve Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz hatırasına yönelik eylemler yapılmaktadır. 

Bu eylemleri yapan kişilerin kısa bir sürede adaletin seri bir şekilde tecelli ederek yargılanmalarının yapılması, en üst seviyeden ceza verilmesi ve ayrıca Milli Mücadelemizin Müzesi ve egemenlik sembollerin bulunduğu, Anıtkabir’de Atatürk’ün ebedi istirahat yaptığı yerde, gösteri kanunun 2911 ‘e muhalefet etmekten, halkı kin ve nefrete sürüklemekten TCK 216, Atatürk aleyhine işlenen suçlar kanunu TCK 5816 ve anayasal düzeni bozmaktan TCK 309 maddelerinden Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına şikâyetimizi gönderdik ve savcılığa şikayetimiz müşteki olarak kaydedildi. 

Bu yaşanan olay özellikle yapılmıştır. Anıtkabir’e ve Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasal düzeni bozmak isteyen Cumhuriyet düşmanlığı yapmak isteyen insanlar vardır. Bunları da siyaseten engel olması gereken iktidardır. 

Cumhurbaşkanımızdan ve yetkililerden bu konuda yüksek tonda tepki vermelerini istiyoruz. Ayrıca savcı ve hakimler bu olaylardan ne diğer bazı olaylarda olduğu gibi hızlı davranıp gerekli cezai işlemi, kamu davasını açmasını ve bu tür şikayetlere müşteki olarak kaydedilmemize rağmen, katılımcı olarak gösterilmek istemiyoruz. 

Davamızı takip etmek istiyoruz. Türkiye birliğine bozmak isteyenlere karşı hukuki mücadelemiz sürecek. Anıtkabir’de ataya saygısızlık yapan kişiye yönelik savcılık MASAK raporu veya terör raporu dâhil olmak üzere bu kişinin de geçmişi araştırılıp terör örgütleriyle ticari bağlantıları var mı diye araştırmasını istiyoruz. 

Bu olaya sebep olan kişinin şeriat istemesiyle beraber sosyal medyada ve toplum içinde inançlara saygısızlık yapanlar varsa onları da kınıyoruz. Herkes inançlara saygılı olmak zorunda herkes Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Atatürk’e saygılı olmak zorunda. 

Son olarak bu yaşananlara  tepki vermeyen CHP, İyi Parti gibi partilerin veya ADD gibi bazı sivil toplum örgütlerinin tepkisini en üst perdeden gösterip Atatürk ve Cumhuriyet’imize sahip çıkmasını istiyoruz. Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozan iç ve dış mihraklara fırsat vermesin.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.