BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Karamürsel Saadet, mahalle buluşmalarına devam ediyor

Saadet Partisi Karamürsel İlçe Başkanı Mustafa Sağlam ve Yönetimi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 

16 Ekim 2022 19:03
Karamürsel Saadet, mahalle buluşmalarına devam ediyor

Başkan ve yönetimi bu hafta Kızderbent Mahallesi’ni ziyaret ederek mahallelinin sıkıntılarını dinleyerek çözüm önerilerini aktardılar.

Başkan Sağlam’da şöyle konuştu: “Göreve geldiğimiz günden bu yana birçok çalışma gerçekleştirdik ancak inanıyorum ki Mahalle ziyaretleri bu çalışmaların en önemlisi,bizler halkımızla iç içe olursak ancak o zaman çözüme yönelik proje üretebiliriz bu nedenle mahalle buluşmalarına önem veriyoruz.
 
Tarım ve Hayvancılıkla hayatlarını idame ettiren Kızderbent Mahallesi’ni de büyük ölçüde etkileyen hükümetin yanlış politikalara değinen Sağlam, toprak ve tarım yüzyıllardır insanı ve tarihi biçimlendirmektedir. Tarımsal üretim sayesinde büyük medeniyetler kurulmuş, yine tarımsal üretimin azalmasıyla büyük medeniyetler felakete uğramıştır.

Bugün de tarihtekine benzer bir şekilde toprağı ekenlerin tüm insanlığı biçimlendirmekte olduğunu görüyoruz. İşte bu nedenle toprağa verilen emek insan yaşamında ve ülke kalkınmasında büyük önem arz ediyor. Ancak maalesef toprağa ve toprağı işleyen çiftçilere hak ettiği değerin verilmediğini üzülerek ifade etmek zorundayız.

Anadolu’nun doğusundan batısına kadar her karışında eşsiz bir tarım potansiyeli mevcut. Ancak bu potansiyele rağmen Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre, Türkiye'de 2009 yılında 1 milyon 16 bin 692 çiftçi varken, bu sayı 2021'in Haziran ayı itibarıyla 541 bin 346'ya düştü. Orman Bakanlığı verilerine göre ise tarım arazilerinde de ciddi ölçüde azalma gözlenmektedir.

500 küsur bin kişinin 85 milyonu besleyebilecek bir üretim kapasitesini karşılaması mümkün değildir. Ülke içerisinde tarımsal üretim kapasitemizin giderek azalması gıdada dışa bağımlılığımızın artmasına neden olacak su götürmez bir gerçektir. Şu anda gıda fiyatları noktasında bu bağımlılığın olumsuz etkilerini görüyoruz, yaşıyoruz ne yazık ki. Bu açıdan bakıldığında tarım, acilen önlem alınması gereken çok ciddi bir güvenlik meselesi haline gelmiştir şeklinde konuştu.

ÇARE SAADET KADROLARININ İKTİDARIN

Problemlere çözüm önerilerini sunan Başkan Sağlam, bizler inanıyoruz ki geçmişte nasıl tarımsal kalkınmayı sağladıysak bugünde o güce ve inanca sahibiz diyerek çarenin ise Saadet Partisinin yetişmiş kadrolarında olduğunu vurguladı. Mahalleliyle yapılan söyleşiden sonra ziyaret sona erdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.