BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Akşener’in desteğini alan Hürriyet, aşkla geçen 41 ayını halka anlattı

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmitliler için 41 ayda yaptığı hizmetleri İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in desteğini de yanına alarak ‘Güzel İşler Kalbe Değer’ Faaliyet Lansmanı’nda halka anlattı 

23 Eylul 2022 15:18
Akşener’in desteğini alan Hürriyet, aşkla geçen 41 ayını halka anlattı

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, görev süresinde geride bıraktığı 41 ayda yaptığı hizmetleri ve ürettiği projeleri halkın takdirine sundu. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Güzel İşler Kalbe Değer Faaliyet Lansmanı’na İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de katıldı. ‘Kız kardeşim’ diyerek açık desteğini ortaya koyduğu Hürriyet’e, gurur verici sözler söyledi. İzmit Belediye Kent Orkestrası’nın performansıyla başlayan programda sosyal belediyeciliğin örneklerini tüm faaliyet alanlarında sergileyen 40 dakikalık video sunumu yapıldı.

‘KIZ KARDEŞİM FATMA’

‘Kız kardeşim’ diyerek desteğini samimiyetle ortaya koyduğu başkan Hürriyet’e teşekkür eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Millet İttifakının bir belediye başkanı olarak bizi mutlu ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Fatma Kaplan Hürriyet başkanı izlerken hizmet etmenin nelere mal olduğunu bir kez daha hatırladım. İYİ Parti’nin yolculuğu gözümün önüne geldi. Zorlukların benzerlerini yaşadık, kız kardeşim. Çok zorlu yolculuktu.

“BİZ İMRENDİK, SİZ BAŞARDINIZ”

İYİ Parti Genel Başkanı, MHP’den kopmuş gelmiş İzmitli bir kadın. İzmitliler çözüm üretir. Yıllarca CHP ve sağın renkleri arasında büyük bir mesafe varken o uzaklığı kapattık ve iş birliğine vesile olduk. İyilikte birleşmek iyi hizmetlere vesile oluyor. Benim gençliğimde tüm kızlar Leyla Abla’ya (Atakan) benzemeye çalışırdı. Ona imrenirdik, siz başardınız. Allah sizi utandırmasın. Ağabeyime gösterdiğiniz vefa için teşekkür ederim. Beni ve ailemi onurlandırdınız. Memleketim adına sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“SÖZLERİMİZİ TUTTUK”

Belediye başkanı seçilmeden önce verdiği sözleri yerine getirmenin gururunu yaşayan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “İzmit Belediyesi olarak hep ileriye bakıyoruz ama bugün durup geriye baktığımızda, verdiğimiz sözleri tutmanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Sorumluluğumuzu bilerek, kalbimizdeki İzmit aşkıyla; görevimizi yeni bir anlayış, vizyoner bir bakış açısıyla hareket ettik.

“HALKIMIZLA YAPIYORUZ”

Yapılmayanı yapmak, eksikleri tamamlamak, yanlışları düzeltmek için çıktığımız yolda bir amacımız da; halkımıza göstermelik değil, gerçekten hizmet etmek, halkımızla birlikte karar vermek, israfı önlemek, kaynakları doğru kullanmaktı. Adil hizmet almak herkesin hakkı. Şimdiye kadar unutulan İzmit için durmadan, gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Güzel işler kalbe değer” sözlerini kaydetti.

GENEL MERKEZDEN

Faaliyet lansmanına genel merkez düzeyinde siyasetçilerden; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve eşi Tuncer Akşener, CHP Parti Meclisi Üyesi Hasan Efe Uyar, İYİ Parti STK İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Demir, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cem Avşar, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Cumali Durmuş,  İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu katıldı.

YALNIZ BIRAKMADILAR

Başkan Hürriyet’i lansman programında ayrıca; CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Deva Partisi İl Başkanı Adem Koç, Gelecek Partisi İl Başkanı Serap Çakır, Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, CHP eski milletvekili Hikmet Erenkaya, KOTO Başkanı Necmi Bulut, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş da yalnız bırakmadı.

HÜRRİYET: 3. YILIMIZDA 28 MİLYON BÜTÇE FAZLASI VERDİK

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Ne yazık ki zor bir dönemde göreve geldik. Pandemi, ekonomik kriz, mecliste çoğunluğumuzun olmaması ve 9 milyarlık bütçeye sahip büyükşehirin hep bizimle yarışmaya çalışması ve elimizde olanı da almaya çalışması, yetmezmiş gibi meclislerde sinsi imar planı düzenlemeleri, kendi meclisimizde israfın önüne geçmek için attığımız her adımın engellenmesi. Kreş müdürlüğünü, araç satın alınması için mücadele ettik ve ediyoruz. Araç için başarılı olamadık ama yılmıyoruz. 

“51 MİLYON CİVARINDA PİYASA BORCUNU KAPATTIK”

Tüm zorluklarla mücadele ederken çok şükür ki Allah yardım ediyor ve başarıyoruz. Belediyeyi devraldığımızda ilk yılımızda eksi 47 milyon bütçe açığı vardı. İkinci yılımızda kendi bütçe planımızı yaptık ve tam denk bütçe yaptık, yüzde 83 oranın gerçekleştirerek artıya geçtik. 3. Senemizde ise bütçemiz 28 milyon bütçe fazlası verdi. Ve 51 milyon civarında piyasa borcunu da kapattık. 

“BÜYÜK MÜCADELE İÇİNDEYİZ”

Ekonomik zorlukların olduğu dönemde hizmet etmek kolay değil. Ama arkadaşlarımızla birlikte bütçe fazlası da vererek elimizden geldiği kadar insana dokunan çalışmalarla, geçmiş hizmetleri de azaltmayarak yolumuza devam ediyoruz. 3 yılda 181 milyon varlık değerimiz arttı. Çok sayıda gayrimenkul kazandırdık. Göreve geldiğimizde 10 yıllık İzmit Belediyesinde 86 aracımız varken biz 3 yılda belediyemizde toplam 163 aracımız oldu. 3 yılda 77 araç satın aldık. Ve borçlarını bitiriyoruz. Kimseye borç da bırakmıyoruz. Kalan tüm hizmet araçlarımızın alınması için de büyük bir mücadele içindeyiz.

“DIŞA OLAN BAĞIMLILIĞI AZALTTIK”

İhalelerimizin yüzde 70’inden fazlasını açık ihale olarak gerçekleştirdik. Hep az paraya çok iş yapmaya çalıştık. Dışarıdan alımları azaltarak kendi atölyelerimizde ürettik. Her geçen gün atölyelerimizi daha da güçlendirdik. CNC makinası bile ürettik. Sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiğimiz Aşevi bizim için kıymetli. Dışarıya olan bağımlılığımızı azalttık. Gülümse mutfak ile birlikte sosyal desteğe ihtiyacı olan vatandaşlarımızı destekledik.

“ÇÖZÜM ÜRETMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Bir ilçe belediyesi olarak, altyapı konusunda bir deneyimimiz olmamasına rağmen diğer kurumların sorumluluğu olmasına rağmen altyapı çalışmaları yaptık. Fethiye Caddesi ve Turan Güneş Caddesi’nde altyapı çalışmalarımızı alnımızın akıyla tamamladık. Ayrıca Teleferik bu kentin ihtiyacı olan bir proje. Sayın genel başkanım da hazır buradayken iktidara geldiğimizde Cumhurbaşkanlığında bekleyen onayın da sözünü alalım. Yıllarca konuşulan bu projeyi biz yapmak istiyoruz. İlçe belediyesiyiz, kaynağımız yok demiyor çözüm üretmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HALKTAN KOPARILMIŞ, DUYGUSUZ YAPIYI SANAT FABRİKASINA DÖNÜŞTÜRDÜK

Başkan Hürriyet, “Geçmiş dönemde yapılan ancak maalesef içerisinde bir duygu, bir anlam yüklenmemiş, yalnız bırakılmış, halktan uzak bırakılmış yapıları değerlendirme içerisine aldık. Bunlara en iyi örnek bir kıraathaneden şu anda 1000 öğrencinin eğitim aldığı sanat fabrikasına dönüşen sanat akademisi.” ifadelerini kullandı.


YANLIŞ YAPILANLARI DÜZELTTİK KAZANAN İZMİTLİLER OLDU

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “En güzel örneğimiz sosyal tesislerimiz olan Gülümse Kafelerimiz. Daha önce hiç sosyal tesisimiz yoktu. Özel işletmelerde olan birçok yerimizi uhdemize aldık ve sosyal belediyecilik anlayışıyla, uygun ve kaliteli hizmet için kendimiz işletmeye başladık. Sadece bir kafenin işletmesinden ayda 4 bin lira kira alırken şimdi kendimiz işletiyoruz ve günlük ciromuz 20 bin lirayı geçiyor. Çok ciddi bir gelir elde ediyoruz.

“YANLIŞ YAPILANLARI DÜZELTTİK”

Halkımız Gülümse Kafe’yi çok sevdi. 4 çalışanımız vardı şimdi 75 çalışanımız var. Üstelik çay sadece 2 lira diğer ücretler de piyasanın çok altında. Çünkü, herkesin uygun ve kaliteli hizmet almaya hakkı var. Gördük ki sosyal belediyecilik halka yapılan hizmettir. Halktan aldığımız yetkiyi halka götürmek için çalıştık. Yanlış yapılanı düzeltiyoruz dedik. En iyi örnek Ayazma Kapalı Pazar alanı. Vatandaş karşı çıkmasına rağmen yapılmış ama ilk karda çöktü. Bu sefer aynı sistemle değil dayanıklı çelik sistemle yaptık artık uzun ömürlü. Ama bunların hepsi ne yazık ki israf. Başında böyle yapılsaydı böyle olmazdı.

“İNSANLARIN HAYATINDA NELER DEĞİŞTİRDİĞİMİZE BAKIYORUZ”

Ve tabii ki yeni şeyler dedik, İZGİM, kreşler, Çınar Akademi, devletin bile yapmadığı Alzheimer Merkezi, Otizm Spor Merkezi, kütüphaneler, yaşam alanları ve nice yeni hizmet.. İnsanların hayatında ne değiştirdik. Biz ona bakıyoruz. İZGİM’de girişimci bir kadın ben kendimi buldum burada dedi. Alzheimer Yaşam Evi’ni açtığımızda bir hasta yakını ilk defa kendine 2 saat vakit ayırabildiğini söylemişti. İşte tüm bu hizmetler kolay olmuyor.” dedi.

PROJE İNSANIN KALBİNE DOKUNMUYORSA O PROJE DEĞİLDİR

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Proje demek koca koca binalar değil, proje dediğiniz şey insanın kalbine, hayatına dokunmuyorsa, o proje değildir. Olsa olsa ranttır rant. O proje değil, birilerinin cebine akan musluktur. Biz o rant musluklarını kestik, halkımıza yönlendirdik. Tabi böyle olunca birileri rahatsız oldu. Rant gidince başladılar, saldırmaya, başladılar çamur atmaya. Ama tabi onlar rahatsız olacak, saldıracaklar diye de biz korkacak, geri adım atacak değildik. Hizmetlerimize devam ettik, bundan sonra etmeye de devam edeceğiz.

“YANLIŞ OLAN ESKİ ANLAYIŞLARI DEĞİŞTİRDİK”

Genel başkanımız sağ olsun bizleri bugün yalnız bırakmadı. Bir video hazırlayıp sizleri sıkmadan birçok hizmetimizi anlatmaya çalıştık. Bunların dışında da burada yansıtamadığımız o kadar çok işlerimiz var ki. Çünkü bizden önceki tüm hizmetleri daha da geliştirerek devam ettirdik. Yeni hizmet kalemleri oluşturduk, yanlış olan eski anlayışları değiştirdik. Öncelikle şunu söylemek isterim ki; bizler bu beton belediyeciliğinden ziyade belediyeciliği halkın yanında olmak, ayağı teklediğinde koluna girmek, her zaman yanlarında belediyenin var olduğunu göstermek olarak görüyoruz.

HÜRRİYET: BUGÜN DAHİ DURMUYORUZ, HEP ÇALIŞIYORUZ!

Bugün başlatılan Beslenme Saati Uygulamasından söz eden Başkan Hürriyet, “İzmitli çocuklar sağlıklı büyüsün, derslerini dinlerken açlığını düşünmesin, sıra arkadaşının yediğine imrenir gözlerle bakmasın diyerek bu projeyi başlattık. Yaygınlaştırmak istiyoruz. Beslenme Saati projemizle; İzmit’te, özellikle dezavantajlı bölgelerimizden başlamak üzere, ilkokul ve ortaokul çağındaki çocuklarımızı her gün Aşevimiz ve Gıda Bankamızda hazırlanacak öğünlerle destekleyeceğiz.

“YOKSULLUK DERİNLEŞTİ”

Hepimizi çok iyi biliyoruz ki; özellikle birden fazla okuyan çocuğu olan aileler için, çocuklarının günlük beslenme masrafı aile ekonomilerini ciddi şekilde etkiliyor. Her aile, çocuğunun en azından sağlıklı bir öğünle beslenmesi için temel gıda ürünlerine büyük masraflar yapıyor ve bu da ailemizin bütçesini önemli derecede etkiliyor” şeklinde konuştu.

KALPLERE DOKUNARAK YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ


Her çalışmasında şeffaflığı, tasarrufu ve vizyoner bakışı önemsediğinin; kişiye değil tüm İzmitlilere hizmet ettiğinin ve projelerine halkla birlikte yön verdiğinin altını çizen başkan Hürriyet, “Çalışmalarımız engellenmeye çalışılsa da biz bütün İzmitliler için çalışmaya devam edecek, kalbe dokunan işler yapmayı sürdüreceğiz” vurgusu yaptı. Vatandaşların kalplerine dokunan çalışmaları tek tek gözler önüne seren başkan Hürriyet, yıllar sonra İzmit halkına sunduğu hizmetlerden büyük alkış aldı.

VİZYONER BAKIŞ AÇISI

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Bugün verdiğimiz sözleri tutmanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Mesuliyet yükü her şeyden, ölümden de ağırdır.’ Sorumluluğumuzu bilerek, kalbimizdeki İzmit aşkıyla; görevimizi yeni bir anlayış, vizyoner bir bakış açısıyla hareket ettik. Yapılmayanı yapmak, eksikleri tamamlamak, yanlışları düzeltmek için yola çıktık.

“GÖSTERMELİK DEĞİL”

Yapmış olmak için göstermelik değil, layıkıyla hizmet etmek, halkımızla birlikte ihtiyacı belirleyerek projelere karar vermek, israfı önlemek, kaynakları doğru kullanmak ve boşa yatırım yapmamayı hedefledik. Adil hizmet almanın herkesin hakkı olduğunu biliyor, sosyal belediyecilik anlayışımızla yaşamın her alanında halkımıza dokunarak insanlarımızı gülümsetmek için çalışıyoruz. Çalışacağız” dedi.

YALNIZ DEĞİLİZ, ÇÜNKÜ…

Çalışmalarının genel merkez tarafından takdir edildiğini belirten Hürriyet sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kendi ayakları üzerinde durmak isteyen kadınlar, bu kentin geleceği olan güzel evlatlarımız, engelsiz yaşama hakkına saygı duyduğumuz özel bireylerimiz ve tüm aileler için, şimdiye kadar unutulmuş bir kent olan İzmit için durmadan, ara vermeden, gece gündüz demeden çalıştık. Çok çalıştık. İyi işler ortaya koyduğumuz için de bütün genel başkanlarımız ve genel merkez yöneticilerimiz bizleri önemsiyor, yalnız bırakmıyor.

AŞKLA HİZMET EDİYORUZ 

Bizler için çok önemli olan desteklerini esirgemedikleri için kendilerine çok teşekkür etmek istiyorum. İzmit’i, İzmitlileri seviyoruz. Güzel İzmit’imizin güzel insanları hizmetlerin en iyisine, kalitelisine ve en güzeline layık. Sayın genel başkanlarımız bizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyorlar. Bu destekleri o kadar kıymetli ki… Bizler ‘Aşkla İzmit’ diyerek, İzmitlilerin kalplerine dokunarak yolumuza devam ediyoruz.”

AKŞENER’DEN HÜRRİYET’E LEYLA ATAKAN ÖVGÜSÜ

Aynı programa katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Fatma Kaplan Hürriyet başkanı izlerken hizmet etmenin nelere mal olduğunu bir kez daha hatırladım.  İYİ Parti’nin yolculuğu gözümün önüne geldi. İYİ Parti kuruldu, neler değişti? Kız kardeşim o zorlukların benzerlerini yaşadık. Çok zor bir yolculuktu. Partiyi kurduk, ‘Kurulamaz’ dediler. Teşkilatlarımızı kurduk, 24 Haziran’da seçim kararı alındı. YSK’dan tersine sonuç çıkacağı söylendi.

“DEMOKRASİ TAHKİMİYDİ”

Sonra bir siyasi partimizin genel başkanıyla ‘Seçime beraber gidebilir miyiz?’ diye görüştük. Sonra Sayın Kılıçdaroğlu ile görüştük ve 15 milletvekili talep ettim. Bu, demokrasiye dair birçok şeyi değiştirecek adımın atılmasına yönelik talepti. Kendisine ölünceye kadar şükran duyacağım. O dönemki 15 milletvekiliyle demokrasinin tahkimine sahip oldu.

“İZMİTLİ ÇÖZÜM ÜRETİR”

15 vekilden birisi de Fatma Kaplan Hürriyet’ti. Bu arkadaşlarımızı demokrasi kahramanı kabul ettik. Sonra arkadaşlarımız partilerimize döndü. O arkadaşlarımızın incinmemesi, onların demokrasi kahramanı olma durumlarına halel getirmemek için 100 bin imzayla aday oldum. İYİ Parti Genel Başkanı MHP’den kopmuş gelmiş İzmitli bir kadın. İzmitliler çözüm üretir” dedi.

SAĞCI-SOLCU İŞBİRLİĞİ

Yıllarca sol ve sağ partiler arasında büyük mesafe olduğunu ve işbirliğine vesile olarak mesafeyi kapattıklarının altını çizen Akşener şu sözleri kaydetti: “İyilik, iyilik doğuruyor. İttifakla seçime gittik ve o ittifak sonucunda CHP 21, biz 4 milletvekili fazla aldık. Bu dayanışmanın neticesinde Millet İttifakı 25 milletvekili fazla aldı. Fakat özellikle muhalefet seçmenini oluşturan seküler ve şehirli orta sınıf seçmen 2018’de matematiği unuttu.

BAŞARIYA ÖZLEM VAR!

‘Birinci turda geçeceğiz’ dendi, olmadı. Çılgın bir fotoğraf ortaya çıktı ve Sayın İnce, Temel Bey ve ben; üçümüzün aldığı oy, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun aldığı oy kadar oldu. Bu defa da ‘Kaybettik’ diyen muhalefet seçmeni başarıya özlem duyuyordu. Bu güzel hizmetler o başarıya özlemi giderecek. Biz bu seçmeni ayağa kaldırmak için çalıştık. Gördük ki; 31 Mart seçimlerine CHP ile el ele vererek girersek başarıyoruz.

“CHP BABAMIN PARTİSİ”

Somut başarıya ihtiyaç vardı. Biz de diğer partilere teklif götürdük. CHP benim babamın partisidir. Rahmetli babamın, rahmetli İnönü ile fotoğrafı var. CHP 100 yıllık, biz yeni bir partiyiz. Gittik teklif ettik ve 1 ay üzerinde konuşuldu. Ben arkadaşlarıma ‘Biz bu masaya İYİ Parti’yi bir yere getirmek için değil, umudunu kaybetmiş muhalif seçmenin umudunu yeniden kazanması için oturuyoruz. ‘Türkiye mi? İYİ Parti mi?’ denildiğinde Türkiye’yi tercih edeceksiniz’ dedim.

AŞKINI ELİNDEN ALDIM

İyi ki o teklifi götürmüşüz. İyi ki ‘Evet’ demişsiniz. Benim hedefim İstanbul’du. Sayın Erdoğan ‘Benim Aşkım, İstanbul’ demişti. Benim amacım onun aşkını almaktı. O aşkın alınmasına benden başka da inanan olmadı. Biz bu bakış açısıyla bu ülkenin insanlarına ‘Biz istersek başarabiliriz’ duygusunu ispatladık.

KAZANMAK ZORUNDAYIZ

Türkiye şu an ucube sistemle yönetiliyor. Partili Cumhurbaşkanlığı sistemini ortadan kaldırmalıyız. Güçlendirilmiş parlamenter sistem için yaptığımız son seçimdir. Bu seçimi almak, bu seçimde başarmak zorundayız. Türkiye ölmez, bitmez. Kaybedersek bundan sonra parlamenter sistem konuşulamaz. Önceliğimiz parlamenter sisteme geçmek ve hukukun üstünlüğünü sağlamaktır. Bunun yolu Cumhurbaşkanlığı ve meclisi kazanmaktan geçiyor.

13.CUMHURBAŞKANIMIZ…

Benim gençliğimde tüm kızlar Leyla Abla’ya benzemeye çalışırdı. Mekanı cennet olsun. Biz ona imrenirdik, siz başardınız. Allah sizi utandırmasın. Bu ucube sistem değişmedikçe bunların da bir anlamı kalmayacak. Bu kararlılıkla gittiğimiz takdirde de 13. Cumhurbaşkanı bizim adayımız olacaktır. Ağabeyime gösterdiğiniz vefayla. Beni ve ailemi onurlandırdınız. Allah sizden razı olsun. 6’lı masanın temsilcilerine de sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.