BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Arıkan: En büyük hayalleri suskun toplum 

Kocaeli’de geniş kesim tarafından tanınan Demokrat Parti (DP) MKK Üyesi M. Yusuf Arıkan sansür yasasına tepki gösterdi. ‘İktidarın en büyük hayali suskun bir toplumdur dedi. 

29 Haziran 2022 21:27
Arıkan: En büyük hayalleri suskun toplum 

Demokrat Parti MKK Üyesi M. Yusuf Arıkan’ın yazılı açıklamasının içeriği şöyle: Sansür yasası ile iktidar vatandaşlarımızın ülkenin kötü gidişatını ve gerçek bilgiye ulaşmalarını engellemeye çalışıyor. Hazırlanan sansür yasa tasarısının 29’ncu maddesi diyor ki halk arasında endişe ve korku veya panik yaratma saikiyle ülkenin iç ve dış güvenliği kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bilgiyi kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.    

SÖYLEM BAŞKA, EYLEM BAŞKA

O madde ilk bakışta güzel mantıklı görünse de gerçekte esnek ve keyfilik içeriyor. İçine neyi koymak isterseniz koyabileceğiniz bir ifadedir. Her fırsatta demokratik ülke vurgusu yapan iktidar bunun sadece bir söylemden ibaret olduğunu bu yasayla bir kez daha gözler önüne sermiştir.
 
HAPİS VE BASKIYLA KORKUTMA GAYRETİ

Oysa Türkiye’de herkes düşünce ve kanaat hürriyetine sahiptir. Bu hak anayasal güvence altına alınmıştır. Hapis korkusuyla, baskıyla tepkisiz ve suskun bir halk isteyen iktidarın sessiz kalıp her şeye razı olan bir topluluk en büyük hayalidir. Bu hayallerinin gerçekleştiğini görmek, torunlarının torunlarına bile nasip olmaz, olamaz. Türkler tarih boyunca da korkutulamamış ve esaret altında yaşamamış bir millettir.

YÖNETEMİYORSUNUZ VE GİDECEKSİNİZ

Sansürle ilgili yasa teklifinin geri çekilerek yeniden düzenlenmesini şiddetle tavsiye ediyoruz. Olmuyor beyler, olmuyor! Yönetemiyorsunuz ve ilk seçimde de gideceksiniz. Adalet ve demokrasi tesis edilerek Türkiye yeniden ayağa kalkacaktır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.