BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kafe ve restoranlar kapanacak mı?

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bugün toplanacak. Son dönemde artan vakaların ele alınacağı toplantıda yeni tedbirler ve yerinde tedbir uygulamasındaki son durum ele alınacak. Kısıtlamaların durumu, kafe ve restoranların kaderi yarın yapılacak toplantıda belli olacak. 

14 Mart 2021 21:46
Kafe ve restoranlar kapanacak mı?

Kafe ve restoranların yarım kapasite açılması aylar sonra esnafın yüzünü bira da olsa güldürmüştü. Ancak son dönemde vakaların artış göstermesiyle esnafın gözü bu hafta yapılacak kabine toplantısına çevrildi.    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, pazartesi günü Beştepe'de toplanacak. Toplantının ana gündemi korona virüsle mücadele. İllerdeki vaka sayılarında artış var. Peki bu durum kısıtlamalara ilişkin yeni kararların alınmasına neden olur mu? Bu sorunun cevabı yeni haftanın ilk gününde belli olacak.   
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısında kademeli normalleşme adımlarındaki son durum ele alınacak. Bazı illerde vaka sayılarında artış var. Mutasyonlu virüs vakalarında da benzer bir artış söz konusu. Her il özelinde değerlendirmeler yapılacak. Risk durumuna göre karar verilecek.   
 
Erdoğan, son açıklamalarında “Mutasyonun inişli çıkışlı görüntüleri bizleri karar almada zorluyor. Bütün şartları zorlayacağız, mümkün olduğu kadarıyla aldığımız kararın arkasında durmaya çalışacağız” ifadelerini kullanmıştı.    Kabine toplantısında “şimdilik” yeniden kapanmaya dönük bir karar çıkmayacağı belirtilirken, alınan tedbirlere rağmen vaka ve ölüm sayılarında öngörülemez artış olması durumunda kısıtlamaların bir sonraki toplantıda yeniden ele alınabileceği belirtiliyor.    Son kararı Cumhurbaşkanı yarınki toplantının ardından açıklayacak. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.