BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İYİ Partililer İzmit’te 41 noktada aynı anda sahaya indi

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanlığı ilkini İzmit ile gerçekleştirdiği ‘İYİ ekip aynı anda 41 ayrı yerde saha programına bugün start verdi. İzmit ilçe binasında toplantı gerçekleştiren İYİ ekibi koordineli bir şekilde çarşıdan pazara, esnaftan muhtara, sokaktan köylere birçok noktada ziyaretlerde bulundu. 

13 Mart 2021 08:55
İYİ Partililer İzmit’te 41 noktada aynı anda sahaya indi

HER KADEMEDEN YAKLAŞIK 200 KİŞİDEN OLUŞAN İYİ EKİP
 
İl Başkanı Şanbaz Yıldız, GİK Üyesi Cumali Durmuş, İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz, Kurucu Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Ruhittin Sönmez 11 İlçe Başkanı, İl Yönetim kurulu üyeleri, İYİ Kadınlar ve İYİ Gençlerden oluşan yaklaşık 200 kişilik ekip sahaya indi. Meclis gündemine taşımak ve çözüm üretmek üzere esnafın, vatandaşın sorunlarını not almaya devam eden İYİ Parti teşkilatına sokağın ilgisi gözlerden kaçmadı.
 
DENEME YANILMA YÖNETMİYLE ‘NORMALLEŞME’ SÜRECİ 
 
Periyodik aralıklarla tüm ilçelerde saha programlarına devam edeceklerinin belirterek açıklamalarda bulunan İl Başkanı Şanbaz Yıldız, ‘’Sanayi ve turizm şehir Kocaeli’mizin kalbi İzmit ne kadar güzel olsa da esnafın hali güzel değil. Her geçen gün işleri daha da  kötüye gidiyor. Büyük bölümü kiracı durumundaki esnafın sigorta primleri, kira borçları, birikmiş durumda. Kredi ve kredi kartlarıyla bir süre ayakta kalmaya çalışmışlar ama o borçlarını ödeyemiyorlar. Esnaf çalışanlarının ücretlerini, sigortasını, işletme giderlerini ödeyememiş, borçlanmış ya da kepenk indirmek zorunda kalmıştır. Halka doğrudan destek verilmemiş, gerçek ihtiyaçları görmezden gelinmiş, bunun yerine varolan kredi, vergi ve borçlar ötelenmiştir. 
 
 
Denem yanılma yöntemiyle "normalleşme" süreci vatandaşlarımızın hayatını tehlikeye atıyor. Dünyada kapsamlı kısıtlamalara gidilirken AKP iktidarı pandeminin başından beri uzmanların tam kapanma çağrılarına kulak vermemiş, gerekli tedbirleri almayarak çok fazla sayıda vatandaşımızın yaşamını kaybetmesine neden olmuştur. Uzmanların tam kapanma tavsiyelerine rağmen yalnızca geceleri ve hafta sonlarını içeren dar kapsamlı sokağa çıkma yasakları ilan edilmiş ve salgının önüne geçilememiştir. Ziyaretlerimizde esnafımız; Pandemi sürecini yönetemiyorsunuz faturasını biz küçük esnafa kesilmesine müsade etmeyeceğiz. Milyonluk adamların vergilerini sileceğinize, esnafın derdine çare olun. Siyasiler seçim yaklaştığında en başta esnaf ziyareti yapıyor. İktidar ilk seçimde yüzümüze nasıl bakacak? şeklinde dert yandı. Biz söyleyelim başları eğik bakacaklar. Meşhur 5 müteahhite karşı gösterilen hassaiyet yerine vatandaş iktidarın kendilerine sahip çıkmasını bekledi, bekliyor.
 
Hükümet lebalep sorumsuzluğunuzun faturasını ne esnafa ne de vatandaşa mâl etmeyi bırakmalı. Pandemi sürecinde kapalı kalan, açık olupta saatleri kısıtlanan çok büyük iş kaybı yaşayan esnaf gereken desteği göremiyo. Esnaf iflas, haciz, borç derdindeyken iktidar kürsülerinde uzay boşluğu  sessizliği hakim. Esnaf dertli, vatandaş mutsuz. Bizler İYİ Parti olarak halkın içinde, halk için sahadayız ve vatandaşımıza dokunmaya devam edeceğiz. 
 
GELİR SEVİYESİ DÜŞTÜ BORÇLULUK ARTTI
 
Programımız kapsamında Cumartesi pazarında pazarcılarımız ve alım gücünü kaybeden vatandaşlarımızı dinledik. Yaklaşık 1 yıldan beri süren pandemi sebebi ve buna bağlı olan işsizlik vatandaşlarımızın çoğunu zor durumda bıraktı. Maddi sıkıntılardan dolayı alım gücü düşünce kiloyla alınan ürünler tane hesabıyla alınmaya başlandı. Kocaeli’nin merkez ilçesi İzmit’imizde bulunan Cumartesi pazarı alanında herkes gibi pazarcı esnafı da bu durumda mağdur kaldı. Yüksek riskli kategorisinden çok yüksek riskli kategoride yer alan kentte, pazarcı esnafı, satışların giderek düştüğünü ve gelirlerinin maliyetleri karşılayamadığını dile getirdi. Pandemi sebebiyle ekonomik krizin olduğunu kaydeden esnaflar, sabah açtıkları tezgahlarını akşam zarar ederek kapattıklarını ve alım gücü düşen bazı vatandaşların pazarda en ucuz ürünleri bulma telaşında olduklarını belirtti. Kısacası gelir seviyesi düştü borçluluk arttı. Çalışma ekibimizdeki tüm arkadaşlarımızın aldıkları notları rapor haline getirerek Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’e sunacağız.’ ifadelerinde bulundu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.