BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Borç demek faiz demek, zam üstüne zam demek

Yeniden Refah Partisi Başiskele İlçe Teşkilatı, Başkan Mehmet Öner öncülüğünde Haftalık Yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Öner bu toplantıda dikkat çeken açıklamalar yaptı. 

23 Aralık 2020 00:25
Borç demek faiz demek, zam üstüne zam demek

Yoğun katılımlı Yapılan toplantıda yapılan teşkilat çalışmaları ve Ülkenin bütçe çalışmaları istişare edildi. Toplantıda konuşan Öner şunları söyled :Yeniden Refah Partisi olarak bütçe çalışmalarını yakından takip ettik. Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan Ekonomi ve Faiz konularında çok önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı faize karşıyız diyor fakat neden senelerce Devlet, kamu, belediyeler 18 yıl boyunca borçlandırıldı? 

Kaynak üretip denk bütçe yapıp üretim istihdama yönelmek yerine neden borç faiz ekonomisine yöneldi? İki yakamızın bir araya gelmesi için denk bütçe yapmamız lazım…Kamunun iç borcu 150 Milyar liradan 800 Milyar liraya fırlamış.  Kamu Dış borç 50-100 Milyar dolar arasındayken bugün 250 – 300 Milyar dolara gelmiş. 
 

80 senede gelen tüm hükümetlerin yaptığı borcun 3-4 misli borçlanma 18 senede yapılmış.  Bütçe çalışmaları karşısında 4 sene içinde 150 Milyar Dolar bütçe açığı verilecek deniyor.  Bırakın denk bütçeyi  150 Milyar daha yeni borç alınacak demek. Bugüne kadar olan borçlar ortada.

129 Milyar TL yatırım yapılacak deniyor. 187 Milyar TL faiz ödemesi yapılacak deniyor. Borç demek; Faiz demek, Faiz demek; vatandaşın sırtına yük demek. Günden güne artan fiyat pahalılığı, geçim zorluğu demek . Zam üstüne zam demek.

Yeniden Refah Partisi İktidarında Dr. Fatih Erbakan Öncülüğünde Milli Kaynak paketleri kitabında anlattığımız gibi Üretim, istihdam ekonomisi politikası güdülecek ve ülkenin kendi kaynakları ile denk bütçe yapılıp borçlar ödenecek. Bu şekilde faize giden para devletimizin dolayısıyla vatandaşımızın cebine girecek. Halkımız Refaha kavuşacak.  Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Yeniden Refah partisi gümbür gümbür geliyor.  Milletimiz için Biz Varız.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.