BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İYİ Parti'de delegelere baskı mı var?

İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Dr. Pelin Coştur Filiz, il kongresi öncesi siyasi ahlak vugusu yaptı. ilçe teşkilatlarımız ve delegeler üzerinde baskı uygulayan, onları satın almaya çalışan herkesin de hangi mevkide olursa olsun karşısında dururuz dedi. Bilindiği gibi İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu'nun 21 Haziran'daki Kocaeli İl Kongresi'nde Nurcan Acaroğlu Göktaş'ı desteklemesi talebini iletmek için telefonla aradığı Çayırova İlçe Başkanı Mehmet Şerf Uzunal'ı olumsuz yanıt alınca tehdit ettiği iddia edilmişti. 

08 Haziran 2020 18:33
İYİ Parti'de delegelere baskı mı var?

İzmit İlçe Başkanı Dr. Pelin Coştur Filiz'in yazılı açıklamasının içeriği şöyle: İYİ Parti çok büyük zorluklarla kurulmuş, iç ve dış pek çok müdahaleye rağmen bugün Türkiye'nin en büyük 3. partisi haline gelmiş dev bir harekettir.
 
Partiler, dernekler gibi değildir, tabiki farklı görüşlerin olması son derece normal ve gereklidir. Ancak, farklı görüşler eğer ortak hedefler varsa önemlidir. Ortak hedeflerin yerini bireysel hedefler alırsa hiç bir şey elde edilemez ve gecesini gündüzüne katarak parti için emek veren iyi insanların çabaları heba edilir. 
 
İYİ Parti içinde konumlanıp ona sekte vurmaya çalışanlar, parti içi demokrasiyi hiçe sayarak delege satın almaya çalışıp belirli mevkilere gelmeye çalışanlar şunu unutmasınlar ki, siyaset ahlâkı kişisel ahlâktan bağımsız değildir. 
 
Bizler; partimizin çok daha iyi yerlere gelebilmesi için elinden gelen her şeyi yapan, demokratik bir seçim ortamında seçim kazanan herkesle gönül gönüle çalışırız. Ancak; ilçe teşkilatlarımız ve delegeler üzerinde baskı uygulayan, onları satın almaya çalışan herkesin de hangi mevkide olursa olsun karşısında dururuz.
 
Herkes haddini bilmeli ve demokratik siyasete katkı sunmalıdır. İhtirasları yeteneklerini aşan ya da parti içi demokrasiyi sindiremeyenler bizden uzak olsun.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.