BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

HDP'liler kayyumlara karşı ses çıkarılmasını bekliyor

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ve HDP'nin Kocaeli yöneticileri ilimizdeki basın kuruluşlarını ziyaret ederek kayyumlara karşı ses çıkarılması gerektiği mesajını verdiler. 

28 Ağustos 2019 06:22
HDP'liler kayyumlara karşı ses çıkarılmasını bekliyor

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu şöyle konuştu: Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine yönelik kayyum kararından sonra 5 gün Van'daydım. Partili arkadaşlarla orada kamuoyuna açıklama yapmaya çalıştık. Çok yoğun polis baskısı vardı. Bizde susmadık her gün açıklamalar yaptık. Vatandaşın tepksini de gördük. Sadece HDP'liler değil her kesim bu karara tepki gösteriyor. 
 
Akşamları tencere tavalarla gürültü çıkarma eylemi yapılıyor o bölgede. Halka yoğun bir baskı var. Ama toplum buna boyun eğmiyor. Bizde parti olarak sürekli bir şekilde bölgede mücadelemizi devam ettireceğiz. İstanbul Ankara ve İzmir'de HDP olarak CHP'yi desteklemiştik. Aldığımız bu kararada kudurdular ve intikamlarını aldılar.
 
Buldukları gerekçeler dedikodulardan ibaret. Vatandaşın iradesini engellemekle nereye varılacak? CHP'nin de desteğini bekliyoruz dünyaya da çağrı yaptık. Bu kabul edilebilecek bir karar değil. Türkye'nin sorunlarını giderecek yeni bir anayasa çalışması başlatalım derken karşımıza bunlar çıktı.  Barışı ve insan haklarını baltalayanlar kim? Apaçık ortada. Kayyum meselesi bir yerde durmaz İstanbul'a ve Ankara'ya da gelir. Eğer kimse sesini çıkarmazsa durum daha da kötü olur.'

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.