BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İYİ Parti İzmit'ten 15 Temmuz açıklaması

İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Dr. Pelin Coştur Filiz 15 Temmuz darbe girişiminin 3. yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı. 

14 Temmuz 2019 03:36
İYİ Parti İzmit'ten 15 Temmuz açıklaması

İşte o açıklamanın içeriği: 15 Temmuz 2016 yıllar boyu cemaatlere tanınan sonsuz imkanların darbe yapacak boyutlara ulaştığı ve ülkemizi bir iç savaşa sürüklemek isteyen hainlerin halkımızın iradesiyle hüsrana uğratıldığı demokrasi tarihimiz açısından trajik bir gündür.

Milletimizin yüksek iradesi kendi egemenliğine sahip çıkarak bu hain kanlı terör örgütünün hevesini boşa çıkarmıştır. Hem bu tarih hem de hain FETÖ darbe girişiminin TBMM'nde araştırılmasını istemeyenler asla unutulmamalıdır.
 
Ülkemizin bir daha benzeri girişimleri yaşamaması, Atatürk'ümüzün gösterdiği yoldan şaşmamaya ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin çok daha etkin olduğu parlamenter sistemi güçlendirip kuvvetler ayrılığını yeniden sağlamaya bağlıdır.

Milli birlik, kurucu değerlerimize sahip çıkmaktan geçer. Atatürk ilkelerine, laik-sosyal hukuk devleti normlarına bağlı kalmadığımız sürece bu tip kanlı darbe girişimlerini tekrar yaşarız. 
 
15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminin 3. yılında Türkiye Cumhuriyeti'ne ve demokrasisine  kasteden tüm terör örgütlerini lanetliyorum. Vatanımızın ve milli irademizin korunması adına hayatını feda eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.