BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İttifak bozulursa AKP 13-0 yapar!

İYİ Partili Nazmi Ertuğral, CHP ile İYİ Parti arasında yaşanan ittifak krizini kastederek ‘Her iki tarafta aklıselimle hareket ederek uzlaşmalı aksi halde AKP bir kez daha ilimizde 13-0 yapar’ dedi. 

06 Ocak 2019 08:03
İttifak bozulursa AKP 13-0 yapar!

İzmit’te iş ve siyaset dünyasında çok tanınan bir isim olan Nazmi Ertuğral, CHP’nin Körfez İlçe Başkan adayını ilan etmesinden sonra CHP ile İYİ Parti arasındaki iplerin gerilmesinin son derece doğal olduğunu belirterek şöyle konuştu: 
 
‘Körfez ve Kandıra’nın İYİ Parti’ye bırakıldığı açıklanmıştı. Doğal olarak İYİ Partili dostlar Körfez’e kilitlendi. CHP Körfez’de aday çıkarınca haliyle bu durumdan rahatsız oldular. Karşılıklı inatlaşma AKP’ye yarar. CHP Körfez adayını geri çekerek bu krizi son erdirmelidir. 
 
Aksi halde İYİ Parti işi inada bindirip her yerde aday çıkarabilir. İzmit, Derince ve Darıca’da CHP, İYİ Parti’nin desteği ile seçimi kazanabilir.  Tekrar ediyorum; ittifak bozulursa kazanan AKP olur ve ilimizde bir kez daha 13-0 yaparlar. Aklıselimin galip geleceğine inanıyorum.’
 
Körfez adayı Salih Şirin Körfez de bir markadır. Üstelik elini Meral Hanım kaldırmış olup bunun daha özel bir anlamı vardır ve CHP’nin karşı aday çıkarması Meral Hanıma karşı algılanır. Aynı durum Sayın Kılıçdaroğlu olsaydı yine aynı olurdu. Bozkurt Uslu iyi bir insan ve tanırım saygı duyarım ama siyaset oyun kurma sanatı ve bir matematik işi. 
 
Körfez de herkesin karşılığı bellidir ve ayrıca yola çıkılmış bir durum vardır. Meral Hanım için İzmit çok önemli olmasına ve İyi parti de kalsaydı benim de adaylığı arzu ettiğim bir ilçeydi. CHP’de kalınca hiç sorun etmeden bütün yüreğimle Fatma Hanıma destek beyan ettik. 
 
Meral Hanım İzmit ten ve Derince’den fedakarlık yapmışken bu davranış hiç hoş olmadı ve sonuca dönük bir karşılığı da yoktur ve düzeltileceğine, sağduyunun hakim olacağına inanıyor, iki partinin de üst yöneticilerine güveniyorum.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.