BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Polisler üniversite önündeki mekanları bastı!

Kocaeli polisi üniversite öğrencilerini zararlı alışkanlıklardan korumaya yönelik üniversite binalarının yakınlarındaki mekanlara baskın yaptı. 

04 Kasım 2017 09:02
Polisler üniversite önündeki mekanları bastı!

Aynı konuyla ilgili yapılan açıklamanın içeriği şöyle:  Emniyet Genel Müdürlüğünün Koordinesinde,  ülkemiz genelinde eş zamanlı olarak yapılan “Güvenli Eğitim Uygulaması’’ İlimizde de üniversite bulunan Başiskele, Gebze, Gölcük, İzmit, Kandıra, Karamürsel, Kartepe ve Körfez İlçelerimizde 02.11.2017 tarihinde 11.30-14.30 ile 19.30-22.30saatleri arasında üniversite öğrencilerinin her türlü zararlı faktörden uzak tutulması, suç mağduru olmasının engellenmesi, fiziksel ve ruhsal gelişimlerini etkileyecek zararlı alışkanlıklardan ve sağlıklarını etkileyecek tehlikeli maddelerden korumak, güvenli bir eğitim ve öğretim hayatı sürdürmelerinin sağlanması amacıyla; üniversite çevrelerinde faaliyet gösteren park ve bahçeler, metruk binalar, alkol ve tütün mamulleri satışı yapılan yerler, internet kafeler vb. yerler ile üniversite kampüslerinin geliş gidiş istikametlerinde belirlenen yerlerde Asayiş, Güvenlik, Çevik Kuvvet, Narkotik, TEM, Kom, Trafik Denetleme Şube ile İlçe Emniyet Müdürlükleri görevlilerinden oluşan (209) personel ve (74) Ekip katılımı ile yapılmıştır.
Yapılan Uygulamada;

- Kimlik kontrolü yapılan (1966) şahıstan, aralarında Hırsızlık, Yoklama Kaçağı, Bakaya vb. suçlarından aranan toplam (6) şahıs yakalanmıştır.

- Kontrol edilen (70) işyerinden (1) işyerine canlı müzik izni olmadığından, (6) işyerine kapalı alanda sigara içilmesine müsaade edilmesinden idari işlem yapılmak üzere tutanak tanzim edilmiştir.

- Kapalı alanda sigara içen (16) şahsa toplam 1744 TL idari para cezası uygulanmıştır.
- Sabit Yol uygulamasında trafik yönünden kontrolü yapılan (298) araçtan (28) araç sürücüsüne toplam 8690 TL,

Uyuşturucu etkisinde araç kullanan (1) şahsa 4300 idari para cezası uygulanmış, (6) araç trafikten men edilmiştir. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü olarak İlimiz genelinde öğrencilerimizin her türlü zararlı faktörden uzak tutulması, eğitim ve öğretimin güvenli bir ortamda sağlanması amacıyla denetim çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülecektir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.