ABD ve İran arasındaki gerilim nedeniyle Brent petrolünün varil fiyatı 97,72 dolara yükseldi. Bu sert artış, akaryakıt fiyatlarında yeni bir zammın daha gelebileceği beklentisini oluşturdu.
Ortadoğu'da artan gerilim ve ABD ile İran arasındaki karşılıklı saldırılar, petrol arzında uzun süreli kesinti endişelerini artırarak fiyatların yeniden tırmanışa geçmesinde başlıca etken oldu.
Gazeteci Olcay Aydilek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bu zamlara can dayanmaz" diyerek şunları söyledi:
Motorinin, ÖTV'si ekimde 3 TL daha artacak ve 6 TL'ye çıkacak.
Yüzde 20 KDV ile 7,20 TL zam gündeme gelecek.
Kasımda 3 TL'lik yeni artışla, 9 TL’ye yükselecek.
KDV ile 10,80 TL zam. Aralıkta 3 TL daha artacak, 12 TL'ye çıkacak. KDV ile 14.40 TL zam...
SINIR AŞILDI
Brent ham petrolünün fiyatı, yüzde 1,50'lik artışla varil başına 97,72 dolara yükseldi. ABD ham petrolü (WTI) ise yüzde 1,31 artışla 92,78 doları gördü. Geçen hafta Brent'te yüzde 7,8, WTİ'de ise yaklaşık yüzde 10'luk bir yükseklik bildirilmişti.
GÖZLER AKARYAKIT FİYATLARINDA
Petrol fiyatlarında görülen bu yükselişin ardından gözler akaryakıt fiyatlarına çevrildi. Petrol fiyatlarındaki artışın akaryakıta yansıması neredeyse istisnasız bir kural. Ancak kısa süreli artışlar zammın frenlenmesine neden olurken, fiyatlın bu seviyede sürdüğü durumda zammın kaçınılmaz olacağı belirtiliyor.
Geçtiğimiz hafta sert yükselen petrol fiyatlarının ardından akaryakıta eşine az rastlanır bir zam gelmişti. 4 Eylül'de motorine 8 lira 24 kuruşluk bir zammın uygulanması, gündemi yeniden hareketlendirmişti. Motorini litre fiyatı gelen zamla beraber 90 lirayı aşmıştı.
FİYATLAR NEDEN YÜKSELDİ?
Fiyatlardaki bu sert yüksekliğin en önemli nedenleri arasında, ABD ve İran'ın saldırılarını yeniden başlatması ve dünya petrol arzının beşte birinin daha önce geçtiği Hürmüz Boğazı'ndaki petrol akışının azalması gösteriliyor.
GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI
İSTANBUL AVRUPA YAKASI
Benzin: 76.92 TL
Motorin: 88.89 TL
LPG: 34.99 TL
İSTANBUL ANADOLU YAKASI
Benzin: 76.78 TL
Motorin: 88.75 TL
LPG: 34.39 TL
ANKARA
Benzin: 77.89 TL
Motorin: 90.02 TL
LPG: 35.09 TL
İZMİR
Benzin: 78.17 TL
Motorin: 90.29 TL
Öğrencilerin barın sorununa birlikte çözüm bulalım
Adalet çökerse devlet çöker
İshakçılar’da binlerce kişiyi bir araya getirecek festival başlıyor





