banner901

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Erdoğan, Yavaş'ın gerisinde kalıyor

YÖN Araştırma'nın son anketine göre AK Parti'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, olası bir cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur yarışında Mansur Yavaş'ın gerisinde kalıyor. 

08 Ağustos 2026 17:00
Erdoğan, Yavaş'ın gerisinde kalıyor

YÖN Araştırma, 1-4 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği cumhurbaşkanlığı seçim anketinin ikinci tur simülasyon sonuçlarını kamuoyuna duyurdu.

51 İlde 3 Bin Kişiyle Yapıldı

1-4 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen araştırma, Türkiye genelinde 51 ilde toplam 3 bin kişiyle yüz yüze yapıldı.

Erdoğan İle Yavaş Karşı Karşıya

Araştırmada, katılımcılara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasında geçecek olası bir ikinci turda hangi adaya oy verecekleri soruldu.

Anket sonuçlarına göre:

Mansur Yavaş: yüzde 53,4

Recep Tayyip Erdoğan: yüzde 46,6 olarak ölçüldü.

Anket sonuçları, olası Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin siyasi dengelere dair önemli bir veri olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.