BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İlimizde yerel basılı gazete artık parmaklarımız sayacak kadar az, internet gazetesi ise o kadar çok ki saymakla bitmiyor. 
 
Benim tahminim 500’e yakın. 
 
İşte bu yüzden Sayın Kocaeli Valisi İnternet gazetecilerine Ramada otelde bir kahvaltılı toplantı düzenledi. 
 
Gerçek Kocaeli Gazetesi'ni temsilen biraz gecikmeli katılabildim. 
 
Her sabah evden kahvaltısız çıkmadığım için toplantıda çayımı yudumlarken, Vali Hüseyin Aksoy açılış konuşması yaparak sorunları dinledi. 
 
Ortak sorunlar aynıydı.
 
İnternet gazetecileri adam yerine konulmuyor, adeta dışlanıyor ve internet gazetecilik yasa kanunu bir türlü çıkmak bilmiyor meselesiydi. 
 
Vali bey tabiî ki tek başına bu yasayı çıkartamaz ama internet gazetecileri için ne yapabilirim diyerek güzel bir adım attı. 
 
Sorunlarını dinledi. 
 
Çözüm önerileri aynıydı. 
 
Valilik, Gazeteciler Cemiyeti, İnternet Gazetecileri Derneği ve mesleğin ileri gelenleriyle bir komisyon kurulması ve çeşitli kriterler konularak gerçek ve sahte gazetecileri bir birinden ayırmak için adımlar atılması talebi ortak noktaydı. 
 
Yani benim deyimimle sap ile saman ayrılmalıydı. 
 
Bazı internet siteleri aradan dört ay geçmesine rağmen mart ayında yapılan yerel seçimlerdeki adayların ilanını halen sitesinde yayınlayarak büyük bir gaf yapmakta.
 
İşte bu yüzden gerçekten icra eden emeğini ve ekmeğini buradan çıkaran arkadaşlarımızı bu utanç, şöhret ve hava düşkünü insanlardan ayırt etmek gerekiyor. 
 
İşte sayın valimizde bu hareketi de takdire şayandır. 
 
Hadi hayırlısı, umarım hak yerini bulur.
 

İLİMİZDEN SESSİZ SEDASIZ BİR BAKAN GEÇTİ


 

Türkiye’deki, bakanlarımız bir şehre gidecekleri zaman günler öncesinden tedbir alınır, gerekli hazırlıklar yapılır ve son model zırhlı arabalar, kalabalılık bir koruma ordusu eşliliğinde bakan o şehre gelir ve ziyaretini gerçekleştirir. 
 
Yine katıldığı programı sonrasında aynı şah şata ve gürültüyle geri döner. 
 
İlimizden önceki gün sesiz sedasız bir bakan geçti. 
 
Kuzey Makedonya Cumhuriyeti ‘nin tek Türk bakanı olan Dış yatırımlar sorumlu Devlet bakanı Dr. Elvın Hasan Yalova Belediyesi ve Valiliği ziyaretleri sonrasında dostların ricasını kırmayarak ilimize geldi.. 
 
İzmit’e Valondova Belediye meclis üyesi Ersan Fetikov,  Radoviş Belediye Meclis Üyesi Yaşar Süleyman ile gelen bakan Hasan, İzmitli Dr. Aykut Çelik, Erdem Arcan ve Nagip Çiçek’in misafiri oldu. 
 
İzmit’te bir kafede dostça sohbetin sonunda bakan Dr. Elvın Hasan’a fotoğraf sanatçısı Erdem Arcan  “Doğanın Dili” sergisinden bir fotoğrafını hediye etti. 
 
İşte ilimizden sade, mütevazi bir bakan sesiz sedasız gelip geçti, ne basının haberi oldu ne de kimsenin. Dr Elvın Hasan’ın Makedonya’daki Başbakanlık katındaki makamında kahvemizi içerken Eylül Ayında ilimizdeki Kocaeli Valiliği, Kocaeli, Büyükşehir Belediyesi, İzmit Belediyesi, Kocaeli Ticaret Odası ve Kocaeli Sanayi Odası ile Rumeli ve Balkan hemşeri dermeklerini  resmi ziyarette bulunmak istediğini söylerken şehrim adına çok mutlu olmuştum. 
 
Umarım bakan arkadaşımızı en kısa zamanda ilimizde ağırlamaktan gurur duyarız. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.