BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Pazar günü sabah sayılabilecek bir saatte (11.oo civarı) fuara vardığımızda geniş güvenlik önlemlerini görünce şaşırdım. “Sabah sabah kim gelir” dedim kendi kendime.

Oradaki görevliye basın kartımı göstererek sorunca “Başbakan Yardımcısı Fikri Işık” cevabı yetti.

Hanımla biraz salonda turlarken birkaç gazeteci arkadaşa rastlayıp sohbet etmeye başladım.

Fikri Işık 10-15 kişilik sade bir kalabalık içeriye girip, stantları tek tek ziyaret etti.

Kocaeli Erzurumlular Derneğin kurduğu çadıra misafir oldu.

Çadır içindeki asılı birafişe istinaden sordum “Bakanım, orada bir pankart var, Erzurum’a uçuş istiyoruz” diye.“Bu konuda bir müjdeniz var mı? ”

Fikri Işık akıllı ve iyi bir siyasetçi.

Tuzak bir soru olup olmadığını görmek için korumalarına emir vererek önündeki pankartı görecek şekilde açtırdı.

Pankarttaki yazıyı okuyup gülümsedi.

 O kadar basının içinde bu soruyu soran tek kişiydim, diğerleri birkaç kare alıp ayrılmış bende bunu fırsat bilerek sorumu sormuştum. Sayın Işık’ın verdiği cevabı aynen aktarıyorum.

” Erzurum’a biz çok önceden beri uçuş istiyoruz ama Türk Hava Yolları ile mutabakata varamadık. Erzurum ve Antalya uçuşların başlatılması için THY’yi zorluyoruz. Ancak onlarda belli endişelerden dolayı adım atmadılar. Şu anda Ticaret Odamız, Büyükşehir Belediyemiz, Sanayi Odamız ve ilgili sivil toplum örgütleri uçuşların başlaması için görüşmelerini sürdürüyorlar “

Yani müjdeli bir haber yoktu konuşmasının içinde. İzmit’ten Erzurum ve Antalya’ya devamlı uçuş sağlandığı gün sayın bakanımızın mübarek elini öpmeyi kendime görev azlediyorum.

Hadi kolay gelsin. İnşallah halledersiniz.

%%%%%%%%%%%


BRİTANYALI NUMAN VE ONUR AZAT YILMAZ


Hristiyan dünyasında "ilk azize" olarak kabul edilen Azize Santa Barbara belgesel çekimleri CR Yapım tarafından SEKA film Platosunda sürüyor.

Santa Barbara Mezarının İzmit’te olduğunu belgeleyen ilimizin gönüllü kültür elçiliğini en iyi şekilde gerçekleştiren Numan Gülşah, bu sene anma törenine Fener Rum Patriği Bartholomeos’u da davet etmiş ve törene katılımını sağlamıştı.

O törenden sonra Azize Santa Barbara belgeseli için harekete geçilmiş ve Numan Gülşah’a bir rol verilmiş.

Martanus. (Britanya Valisi)

Numan abiye bu görev ve bu kıyafetler “CUK”diye oturmuş.

Karakter ve kıyafetlerle tam bir Britanya valisi olan Numan Gülşah’a bundan böyle karakter rol teklifleri alırsa hiç şaşırmayın.

Birçok dizide (TRT’de, filinta- Osmanlı kıyam gibi) dizilerinde rol alan Malkoçoğlu lakaplı Kocaeli doğumlu oyuncu Onur Azat Yılmaz’da rol alıyor.

Genç oyuncu ile göz doldurduğu belgesel 2018 İlkbaharında tamamlanıp yayımlanması bekleniyor.

Santa Barbara dizisi çekimleri Bağ Çeşme’de içindeki Kulede ve Gökçeada da devam ediyor.

Hem Numan Gülşah’a, hem de kariyeri hızla yükselen genç oyuncu Onur Azat Yılmaz’a başarılar diliyorum.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.