Büyükşehir çevre hassasiyetiyle moda’ya imza attı
Gündem, 03 Ağustos 2024 17:28“Sürdürülebilir Moda” konulu kişisel sergi, Büyükşehir’in SEKA Sanat ve İhtisas Merkezi’nde açıldı.
Türkiye’de sıfır atık ve ekolojikdengeye verdiği önemle tanınan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarında moda sanayinin gücünü kullanmayı sürdürüyor. 2022 yılında düzenlediği ve Türkiye’nin gözlerinin çevrildiği Sıfır Atık Festivali ile çevre konusunda önemli bir farkındalık oluşturan Büyükşehir, modanın tartışmasız etkisini çalışmalarına dahil ediyor. Festivalde atık malzemelerden üretilen ve ünlü modacı Dilek Hanif imzasını taşıyan bir kreasyonu başarı ile sunan Büyükşehir şimdi de bu alandaki önemli bir giyim sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ferizli Meslek Yüksek Okulu Tasarım Bölümü Başkanı Dr. Pınar Çınar’ın “Sürdürülebilir Moda” konulu kişisel sergisi SEKA Sanat ve İhtisas Merkezi’nde açıldı.
WORKSHOP DÜZENLENDİ
Dr. Çınar, ayrıca SEKA Sanat İhtisas Merkezi Moda Akademisinde “Denim Geri Dönüşüm Etek Tasarımı” konulu bir de workshop gerçekleştirdi. Burada katılımcılara yönelik bir değerlendirme yapan Dr. Çınar, küresel ısınmanın ve dünya kaynaklarının giderek azaldığı yüzyılımızda sürdürülebilir modanın önemli bir kavram olduğunu söyledi. “Denim geçirmiş olduğu işlemler ve kullanılan kimyasallar nedeniyle su tüketimi oldukça fazla olan tekstil yüzeyleri arasındadır. Dolayısıyla günümüzde sürdürülebilir moda kavramı içerisinde denimin yeniden dönüşümü, geri dönüştürülmüş yeni tasarımlarla tekrar kullanıma sunulması önem arz eden çalışmalar arasında yer almaktadır” diyen Dr. Çınar, “Geri dönüştürülmüş denim kumaşların kullanıldığı ve origami esintili kalıp tekniklerinin kullanıldığı koleksiyonumda sürdürülebilirliğe dikkat çekmek istedim” şeklinde konuştu.
.gif)
BÜYÜKŞEHİR’E ÇEVRE TEŞEKKÜRÜ
Konuşmasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çevre duyarlılığına olan ilgisine dikkat çeken Dr. Pınar Çınar, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerimi iletmek isterim. Böyle güzel bir alanda sergimi izleyicilerle buluşturma olanağı yakalamış oldum. Oldukça güzel bir projeye imza atmışlar. Fiziki alan ve sahip olduğu ekipman ve donanımlarıyla, verilecek olan eğitim müfredatıyla moda tasarımı alanında nitelikli elemanların, iş güçlerinin yetiştirilmesine olanak sağlayacak. Bu anlamda kendilerini tebrik ediyorum” dedi.
MODA AKADEMİSİ’NDEN YARARLANIN
Dr. Çınar, konuşmasında gençlere de seslenerek Moda Akademisi’nden yararlanmaları yönünde tavsiyelerde bulundu. “Moda tasarımı alanında bilgi, beceri ve deneyimini artırarak bir üst seviyeye taşımak isteyen genç tasarımcılara veya sektör çalışanlarına burada verilecek olan eğitimlerden yararlanmalarını kesinlikle tavsiye ederim” diyen Çınar, “Bilgisayarlı kalıp tasarımı, modelistlik gibi eğitimlerle kendilerini bir üst düzeye taşımaları, sektörün beklemiş olduğu nitelikleri elde etmeleri yönünde önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum” ifadesini kullandı. “Sürdürülebilir Moda” konulu sergi SEKA Sanat ve İhtisas Merkezi’nde ziyaretçilerle buluşmaya devam ediyor.
Gündem, 03 Ağustos 2024 17:28
Yorumlar (0)
Kule Deresi yine köpürdü!
Eski AKP'li vekil hapse atılmıştı, serbest bırakıldı
Kocaelili gazeteci- yazar Mustafa Eranıl, TÜYAP Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluştu
AKP'de Öcalan oyumuzu düşürür endişesi!
Başiskele’deki dev projede 350 milyon TL tasarruf sağlandı
Başkan Hürriyet, Yahya Kaptan’daki çalışmaları yerinde inceledi
AKP Kocaeli İl Başkanı Talus, Vali Aktaş’ın kapısını çaldı
Büyükşehir, 68 yeni otobüs satın aldı
Çayırova’da Başkan Çiftçi’nin 21 derslikli yeni meslek lisesi heyecanı!
Körfez ADD, yardımseverleri kahvaltıda ağırladı
Coşkun Sabah'ı yumurtacılıktan soğuttular!
Altın fiyatı bankaları solladı!
Başkan Sezer, Gölcüklüleri gururlandırılan başarılı öğrenci Sarp Arel’i tebrik etti
KOTO 23. Meslek Komitesi’nden eğitim kurumlarına ziyaret
Minikler Hereke halısının üretim sürecini yerinde gördüler
Kocaeli’de kadın hakeme saldırı yönetim zafiyetidir
Benzine bir indirim daha
Bırak muhalifleri, AKP'lilerin başına neler geldi
Kocaeli Bilnet Lisesi öğrencileri Amerika’da Falcon 9 roketinin fırlatılışına tanıklık etti
Hisarcıklıoğlu'ndan kredi faizi tepkisi
Kocaeli’de manav şivesi bir kitapta toplanacak!
Vefat eden başkanla ilgili haberi yalan çıkan İzmitli gazeteci kalp krizi geçirdi
Saadet, Erdoğan'a destek verecek mi?
İşte emeklilerin kesinleşen zam miktarı!
Gölcük Belediyesi bu eğitimle vatandaşa birçok konuda faydalı bilgiler aktaracak!
Konakta Bir Düğün adlı komedi oyunu, Körfez’de sahne aldı
Öcalan katil ve bir katil olarak geberecek!
İmamoğlu ile ilgili o haber yalan çıktı!
Gebze Ticaret Odası yönetiminden üyelere yalın dönüşüm desteği
Derinceli genç yazar Sudan okurlarıyla İstanbul’da buluştu!
Sarıdoğan: Türkiye’nin adalete ve ahlaklı siyasete ihtiyacı var
Sağlık sistemi çöküşte, meclis işlevsizleştirildi
Kartepe tramvayında ilk ray yerleştirildi
Euro cinsinden asgari ücret artışında Türkiye en düşük ikinci ülke
Kartepe’de karavan parkı sinek avlıyor!
Adapazarı-Gebze treni daha fazla kişiye hizmet verebilir
Başkan Gökçe: En büyük hedefimiz üreticiyi desteklemek
Bir Şehir Hastanesi yerine 25 tane semt hastanesi yapılırdı!
KOTO ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Sağlık Komitesi’nden işbirliği mesajı
