Kirli dereden yetkililere seslendi
Gündem, 18 Nisan 2024 23:33DEM PARTİ Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, kötü kokusu ve kirliliğiyle sürekli gündeme gelen Kule Deresi’ni çevre sakinlerine sordu. Kule Deresi’ne ikinci kez giden Gergerlioğlu, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a seslenerek dereye çözüm bulunmasını istedi.
Kartepe’deki Kule Deresine ikinci kez giderek kirliliği gündeme getiren Gergerlioğlu, “Kocaeli’nde çevre kirliliği yoğun bir şekilde yaşanıyor. Kule Dere”si fabrika bölgelerinden gelerek Körfez’e dökülüyor. Maalesef bu derede yoğun kirlilik yaşanıyor. Buraya ikinci kez geldik çünkü temiz akması gereken dere geçtiğimiz hafta simsiyah kirli aktı, kötü bir kokusu vardı ve çevre sakinleri bundan rahatsız oldu! Biz buraya bu kötü koku ve kirli dere yüzünden gelip çevre sakinlerinin şikayetlerini gündeme getirmek zorunda kalıyoruz. Çevre sakinleri bu durumdan zarar görüyorlar. Yoldan geçen Kartepeli, Kule Deresi civarında oturan Artvinli İshak Aydın bey ile tanıştık. Kendisi bu çevre kirliliğinin şahidi. Bu derenin durumunu yıllardır ikamet eden birisi olarak yakından biliyor.” ifadelerini kullandı.
SİMSİYAH AKIYOR VE PİS KOKUYOR
Kule Deresinin zaman zaman kirli aktığını aktaran İshak Aydın, “Dere siyahlaşıyor, koku oluşuyor. Bu durum milleti rahatsız ediyor. Geçtiğimiz günlerde 1 hafta siyah aktı. 10 gün önce böyle değildi çok kötü durumdaydı, şimdi biraz daha düzelmiş. Çare bulunması lazım. Millet burada piknik yapıyor, burası yürüyüş yolu. Önlem alınmasını istiyoruz. Çocuklar burada oynuyor, halkımız burada piknik yapıyor. Fabrikaları denetlemeleri lazım. Yaz geliyor, daha da kokacak. Buradaki belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanına çağrıda bulunuyoruz; bir an önce temizlenmesi veya önlen alınmasını istiyoruz. Valimize, belediye başkanımıza, büyükşehir belediyeye çağrı yapıyoruz bir an önce önlem alınması gerekiyor çünkü burası turistik bir yer piknik alanı, burada yürüyüş yolu var, pis koku ve o kirlilik ilçemize yakışmıyor.” şeklinde konuştu.
KALICI ÇÖZÜM GEREKİYOR
Çevre sakinlerinin şikayetlerini yerinde dinleyen Gergerlioğlu, “Bunun kalıcı olarak önlenmesi için gerekli çalışmalar biran evvel yapılmalıdır. Güzel bir yürüyüş yolu yapılmış ama sık sık kötü kokulu maddeler saçıldığı için yürüyüş yolu olma vasfını da kaybediyor. Biz burada çözüme ihtiyacı olduğunu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ve Kartepe Belediyesi’ne tekrar hatırlatıyoruz. İshak Aydın bey çevre sakini ve buradan sık sık kötü kokulu maddelerin aktığını söylüyor. Belki geceleyin salıyorlar, insanlara hissettirmeden işlerini hallediyorlar! Önlem alınmazsa yaz için daha çok tehdit oluşturuyor Etrafta yoğun bir sinek popülasyonuna sebep oluyor. Burada birçok fabrika var, Hyundai ve diğer fabrikalar. Bu konuda fabrikaların denetlenmesi noktasında Kocaeli Valisi’ne buradan söylüyoruz. Sayın Vali defalarca buraya gelmeyelim. Bu işi doğru düzgün takip edin. Açıklama yapmışsınız endüstriyel atığa rastlanmadı diye. Peki bu kirliliğin sebebi ne o zaman. Dere kendi kendine mi kirleniyor? Çevre Bakanlığı’na söylüyoruz, Kocaeli Milletvekili olarak ikinci kez geliyorum vatandaşlar mağdur şikayetçiler. Fabrikaların bu kirliliğine müsaade etmeyin, ne oluyor? Ne bitiyor? Halk illa tepki gösterince mi müdahale edeceksiniz? Buna niye önlem almıyorsunuz? Biz buradan Kocaeli Kartepe’deki bu çevre sorununu tekrar gündeme getirmiş olalım. İshak Bey de bu konuda şikayetçi ve diğer buradaki binlerce kişi adına konuşuyor. Çevre bilinci ile konuşuyor ve bu tertemiz güzel akması gereken derenin pis kokular ile akmasına tahammül edemiyoruz, kabul etmiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Gündem, 18 Nisan 2024 23:33
Yorumlar (0)
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
Sarsıntılar büyük depremin habercisi mi?
İzmitli iş kadını kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti
Millî birliğimizi tehdit edecek bu senaryodan uzak durun
Hadi çocuklar Fuar Park’a! Karneval coşkusu başladı
Başkan Ömeroğlu sınava geç kalan öğrencileri makam aracıyla sınava yetiştirdi
Dev akvaryuma koştular!
Çocuk edebiyatının sevilen ismi Orhan okurları ile bir araya geldi
İzgaz, Körfez’de doğalgaz borusu patladı iddialarını yalanladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş’tan müjde
İçki satışlarında yeni yasak!
Bir babanın kırık kalbi, evladın iki cihandaki en büyük hüsranıdır
Yusuf Mamik Taziye Evi’nin temel atma töreni muhalefeti buluşturdu!
KOTO’da Kadın İşletme Destek Kredileri ile ilgili kapsamlı bilgilendirme
Kocaeli vekiline hakaret eden Gökhan Akkaya’ya hapis cezası!
İzmit’teki bu sanat müziği ziyafetine herkes davetli!
Körfez Belediyesi 23 okulda stant kurdu
Üretmeyen şirketlere milyon dolarlar aktarıldı
Araç sahiplerine iyi haber!
Teğmenlerin komutanı görevine iade edildi
Eski fuar alanındaki dev akvaryum açılıyor! 2 gün ücretsiz
Erdoğan'dan CHP'ye gönderme
Makine sektöründe Türkiye genelinde kapasite kaybı, Kocaeli’de artış oldu
İşte MHP’nin yeni Kocaeli il yönetimi
Başkan Ömeroğlu, Diliskelesi’nde de soruları cevapladı
Derince’de Afet Mutfağı ve Lojistik Deposu için ilk kazma vuruldu
Abdullah Gül 3 partinin ortak adayı mı?
Başkan Büyükakın sınava girecek öğrencileri unutmadı
15 Temmuz öncesi şehitlikte bir araya geldiler
Meydanlarda maç izlemek yasak!
İş insanı Altınay’ın kızı Merve Sude Uçar mezun oldu
Gölcük'te El Sanatları Festivali için başvurular başladı
KOTO’dan Alman Ticaret Odası ile iş birliği protokolü
76 vekil adına sahte imza verildi
Her an seçim gündeme gelebilir!
Çınar Akademi’de sınav öğrencisi öğrencilere moral dopingi!
Plajlar hazır!
